Trigliceride?!!! VLDL?!!! Heelp!
Am facut niste analize si au iesit asa: Colesterol total: 197, VLDL: 83; Trigliceride 416!!!; TSH 4. Poate cineva sa interpreteze aceste rezultate? E grav? Multumesc mult.
5 comentarii
Colesterolul dvs. se afla la limita superioara a normalului, hormonul tireotrop TSH este in limite normale, insa trigliceridele dvs. sunt foarte crescute. Avand in vedere ca ele sunt tot grasimi circulante in sange, cresterea lor presupunand un risc cardio-vascular pe termen lung, va fi necesar un regim fara grasimi animale + exercitiu fizic + tratament medicamentos (ex. Lipanthyl supra).
domnule/doamna doctor va rog sa ma ajutati la interpretarea urmatoarelor analize : TGO 48 ; TGP 132; Trigliceride 200. Cat de grava este problema (in conditiile in care valorile sunt peste cele normal superioare). Ce inseamna aceste valori (transaminazele)? cum se poate trata problema? este un virus? multumesc mult.
Transaminazele crescute indica o suferinta hepatica. Pentru a vedea daca se datoreaza unei incarcari grase a ficatului sau expunerii la substante toxice - alcool, anumite medicamente, etc si pentru a exclude o hepatita, ar trebui efectuate testele pentru hepatita B si C si anume: Antigen HBs si anticorpi VHC. De asemenea, ar fi utile restul analizelor hepatice cum ar fi: bilirubina, gama GT, fosfataza alcalina, electroforeza proteinelor, si probele inflamatorii: VSH, fibrinogen, PCR. Daca nu e vorba de o hepatita cronica virala tratamentul este conservator - adica hepatotrofice si regim. Extrem de importanta este si ecografia abdominala, care poate oferi date legate de forma, dimensiunile si structura ficatului. Fiind trigliceridele crescute, e posibil sa fie doar vorba de o incarcare grasa a ficatului, adica steatoza hepatica, insa doar analizele enumerate pot clarifica situatia.
buna ziua
am facut analizele de sange. iar GGT este 71 U/L iar Trigliceridele 320 md/dl.
AST este 20, GPT 34, Colesterol total 213.
Acestea sunt rezultatele repetate (iunie) fata de cele din Aprilie, intre timp am luat lypantil, silimarina si LIV52 (conform prescprptie), dar se pare ca Trigliceridele nu se reduc.
Ce sfaturi imi puteti da?
Multumesc
am facut analizele de sange. iar GGT este 71 U/L iar Trigliceridele 320 md/dl.
AST este 20, GPT 34, Colesterol total 213.
Acestea sunt rezultatele repetate (iunie) fata de cele din Aprilie, intre timp am luat lypantil, silimarina si LIV52 (conform prescprptie), dar se pare ca Trigliceridele nu se reduc.
Ce sfaturi imi puteti da?
Multumesc
Pe langa Lipanthyl, pentru scaderea trigliceridelor se pot asocia derivati de acid nicotinic gen Niaspan sau o statina gen Sortis in doze mici.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Colesterol marit
- 6eroare analize medicale?
- 9analize medicale
- 3Trigliceride 300 si Hematocrit scazut la 20 de ani
- 5Sindrom colon iritabil, informatii
- 4Despre Crestor si alte medicamente care scad colesterolul
- 2trigliceride mari 868
- 0colesterol
- 0Colesterol marit
- 5analize medicale: colesterol, trigliceride, creatinina
- 0colesterol mare fara a consuma grasimi
- 1Colesterol 800
- 3trigliceride 44mg dL
- 5interpretare analiza: limfocite, glicemie, colesterol, trigliceride, proteine
- 1Tratament alternativ pentru colesterol
- 2Valoarea colesterolului de 222 impune un regim alimentar strict?
- 0Buna ziua, sunt barbat de 45 ani - Colesterol
- 1Colesterol mărit și trigliceride
- 3Colesterol si trigliceride marite
Mai multe informații despre: Colesterolul Trigliceridele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipercolesterolemie familiala
- Hipercolesterolemia poligenica
- Hipertrigliceridemie
- Colesteroloza veziculei biliare (vezicula fragă)
- Hipolipidemia (hipocolesterolemia)
- Despre colesterol, cu dragoste
- Colesterolul și bolile cardiovasculare
- Regim hipercolesteromie si ateroscleroza
- Colesterolul
- Grăsimile dăunătoare sănătății
- Aportul zilnic maxim de grăsimi
- Ouăle cresc nivelul colesterolului din sânge?
- Oul crește riscul cardiovascular la pacienții cu diabet tip 2?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: