nodul in zona glandei tiroide

19-01-2018
florindaniel
Nu este medic/terapeut
florindaniel
Maine e primul meu consult la glanda tiroida deoarece mi-a crescut un nodul in zona aceea, si deja imi fac fel si fel de idei in cap cum ca ar putea fi cancer si as putea muri in urma lui.. si din ultimul timp am intrat intr-o stare de depresie in care chiar nu stiu ce sa mai fac, am nevoie de ajutor si nu stiu de la cine sa cer..
2 comentarii
1
19-01-2018, ora 23:37
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Daca te ingrjorezi, rezolvi ceva? Se schimba datele problemei doar ingrjorandu-te? Mai bine dormi linistit si capeti forte noi pt ca maine sa poti fi atent la ce ti se spune, sa fii sigur ca ai inteles bine si sa nu fie nevoie sa tragi tu nu stiu ce concluzii catastrofice. Dupa diagnostic, indiferent care ar fi acela, mergi la un psihoterapeut.
0
20-01-2018, ora 00:34
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna seara,
Cand este vorba de “ probleme medicale” indiferent ca sunt usoare sau nu, natural ne ingrijoram. Momentan ati putea sa va autoimpuneti, atunci cand incepeti sa faceti scenariile imaginare cum ca ati fi mult mai grav bolnav, sa va opriti, sa constientizati ca este doar in mintea dumneavoastra ci nu este real. Asteptati sa aveti intai parerea medicului si apoi veti sti ce aveti de facut, poate nici nu va fi cazul si va veti fi consumat degeaba. Asadar, cand incepe sa va lucreze mintea la scenarii, opriti va si mutati va atentia ( gandul) in alta parte, preferabil la ceva placut ( cu siguranta exista si lucruri frumoase in viata dvs ).
Legat de anxietatea de care vorbiti, daca este prezenta in viata dvs in modul general de functionare, cu stari de agitatie, de neliniste, tendinta de ingrijorare fata de diverse situatii chiar si de situatii neimportante, dereglari de somn, scenarii si ganduri negative, stare de incordare si tensiune, tendinta spre negativism, etc atunci va sfatuiesc sa mergeti sa faceti psihoterapie.

Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul