Palpitatii

18-08-2024
anyway
Nu este medic/terapeut
anyway
Buna ziua!

Am 24 de ani si ma confrunt cu palpitatii. Au aparut mai des de cateva luni (pana atunci le mai resimteam o data sau de doua ori pe luna cand ma opream din alergat). Bineinteles, dupa ce au fost mai multe intr-un timp scurt, am inceput sa imi fac griji, iar anxietatea mea a fost din ce in ce mai mare. Le resimt dintr-o data cand stau in pat linistit, dar si uneori in timpul efortului (de exemplu cand ma fortez facand un exercitiu la sala, dupa ce alerg si ma opresc brusc, s-au chiar si cand ma ridic din pat brusc). Din ce am observat, de obicei este o palpitatie (rar s-au dublat sau triplat) dupa care nu mai simt inima (practic revine la normal). Senzatia in timpul efortului este ca si cum inima se izbeste de ceva, iar cand stau jos, se resimte ca si cum inima se blocheaza, o senzatie in piept, eventual ca un mic junghi. Nu ametesc, pulsul nu creste, uneori am resimtit putina transpiratie la nivelul fruntii. De asemenea, am patit si de cateva ori in somn, trezindu-ma cu teama ca inima s-a oprit/nu bate. Am fost la 3 cardiologi diferiti, mi s-au facut ecografii, totul arata ok, doar o foarte mica insuficienta mitrala. Am pus holter pe 24h, am avut o asemenea bataie, dar la interpretare mi s-a spus ca arata ca si o bataie normala (mi s-au inregistrat doar 2 extrasistole peste noapte si o pauza de 2.5 secunde intre bataile inimii, dar mi s-a spus ca nu e periculoasa si ca se mai intampla).

Ce ar putea fi aceasta senzatie in piept? Problema mea este ca se intampla si cand stau linistit in pat, cand mi se pare ca totul e ok. In general nu sunt stresat, singura problema e anxietatea generata de aceasta bataie despre care nu reusesc sa aflu ce este, daca este periculoasa si daca imi pune viata in pericol.

Multumesc!
5 comentarii
0
18-08-2024, ora 15:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
In lipsa unui diagnostic fizic, palpitatiile pot fi somatizari de anxietate.
Faceti orientativ un test de anxietate online.
0
18-08-2024, ora 21:14
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
""daca este periculoasa si daca imi pune viata in pericol.""
Nu este periculoasa si nu pune viata in pericol. Ai lipsa de multe minerale necesare organismului si asta din cauza transpiratiei, mai ales ca faci sala. E bine sa faci niste analize in acest sop. Conteaza foarte mult daca te balonezi si ai disconfort cind maninci fructe si legume proaspete. Citeste despre asa ceva si aici. ---------*

(*modificat de admin)
1
19-08-2024, ora 20:37
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Citeste despre Sindromul Roemhald pe internet si ai sa intelegi multe lucruri despre palpitatii.
1
22-08-2024, ora 15:30
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Inima este un sistem foarte stabil. Este ca o organizație în care, dacă șeful nu mai poate lucra, orice om din firmă poate lua imediat locul șefului. În inimă, dacă centrul care comandă inimii să bată s-ar opri, alte celule din inimă ar prelua comanda, iar inima ar bate mai departe. Din această cauză Inima nu "se oprește" pur și simplu.

Principala problemă cu inima la tineri este cardiopatia hipertrofică (adică pereții inimii sunt prea groși). Dumneavoastră NU aveți această problemă, pentru că s-ar fi văzut la eco de cord (care este normală). În plus aveți EKG-uri și Holtere normale.

Evitați fumatul (dacă este cazul), băuturile stimulente cafeaua. Alcoolul poate face și el aritmii. Luați un supliment cu magneziu, dacă faceți efort.


Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
22-08-2024, ora 16:14
anyway
Nu este medic/terapeut
anyway
Buna ziua! Va multumesc pentru raspunsuri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Palpitații - când ar trebui să-ți faci griji?
  •