După stapedotomie/otoscleroză
Bună ziua,
Sunt în a 3-a zi după operația de otoscleroză, fără rezerezvă cohleară conform uneia dintre audiograme.
Încă mai am bandajul în ureche.
Este normal ca toate vibrațiile să se transmită în ureche, chiar și când pășesc sau îmi ating capul?
Motivul pentru care m-am operat, a fost tinitusul.-
Nici acesta nu a dispărut.
La ce să mă aștept, de bine și de rău...
Rog răspunsuri de la cei care au fost operați sau de la medici.
Sunt în a 3-a zi după operația de otoscleroză, fără rezerezvă cohleară conform uneia dintre audiograme.
Încă mai am bandajul în ureche.
Este normal ca toate vibrațiile să se transmită în ureche, chiar și când pășesc sau îmi ating capul?
Motivul pentru care m-am operat, a fost tinitusul.-
Nici acesta nu a dispărut.
La ce să mă aștept, de bine și de rău...
Rog răspunsuri de la cei care au fost operați sau de la medici.
2 comentarii
Bună ziua,
După stapedectomia pentru otoscleroză, auzul se îmbunătățește și la o lună după operație. Tinitus-ul se reduce după operație cam la 60-70% din pacienți, dar principala îmbunătățire în general ține de auz. Tinitusul se ameliorează de obicei mai lent decât auzul, îmbunătățirile se pot vedea și distanță de câteva luni.
Senzația de ureche plină, sau senzația că vibrațiile se transmit direct la urechea operată, sunt din cauza lichidului care se acumulează după operație. Oricum, cam la două săptămâni după operație ar fi consultul de control - mergeți la ORL la control.
Probabil știți deja, să NU intre apă în ureche, să NU vă suflați nasul, să NU acoperiți nasul când tușiți sau strănutați, să NU vă aplecați brusc, să NU lucrați cu capul aplecat.
Multă sănătate,
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
După stapedectomia pentru otoscleroză, auzul se îmbunătățește și la o lună după operație. Tinitus-ul se reduce după operație cam la 60-70% din pacienți, dar principala îmbunătățire în general ține de auz. Tinitusul se ameliorează de obicei mai lent decât auzul, îmbunătățirile se pot vedea și distanță de câteva luni.
Senzația de ureche plină, sau senzația că vibrațiile se transmit direct la urechea operată, sunt din cauza lichidului care se acumulează după operație. Oricum, cam la două săptămâni după operație ar fi consultul de control - mergeți la ORL la control.
Probabil știți deja, să NU intre apă în ureche, să NU vă suflați nasul, să NU acoperiți nasul când tușiți sau strănutați, să NU vă aplecați brusc, să NU lucrați cu capul aplecat.
Multă sănătate,
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3operatia de otoscleroza...
- 4otoscleroza
- 23otoscleroza
- 6contraindicatii dupa operatia de otoscleroza
- 0Operatia de osiculoplastie?
- 7otoscleroza bilaterala
- 4Otoscleroza si implantul de titan
- 5otoscleroza se opereaza si in Brasov?
- 1Recomandati-mi un medic pentru otoscleroza
- 5Am fost operata de otoscleroza pe data de 2 oct 2018
- 1Otoscleroza - câte zile a durat internarea? Dar recuperarea?
- 0Otoscleroza
- 2Operatie de otoscleroza bilaterala
- 2Intrebare adresată doar unui cadru medical
- 0Otosleroza bilaterala
- 0Otoscleroză bilaterală
- 3Operatie otoscleroza
Mai multe informații despre: Otoscleroza stapedectomie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: