otita seroasa bilaterala acuta
Buna ziua sotul meu in varsta de 37 ani, a fost diagnosticat(acum doua zile ) cu otita seroasa bilaterala si o ciperca(nu stiu cum se cheama) nu mai aude cu urechea dreapta mai deloc, a ajuns la medic fortat de durerea urechilor a mai avut si amigdalele inflamate, simptome ca de gripa tin sa mentionez ca a fost cauterizat la nas acum vreo 8-9ani (de polipi netratati in copilarie care ii dadeau mari dureri de cap ) si ar fi trebuit sa mearga si pt urechi dar nu sa mai dus ca se simtea mai bine.Acum primeste urmat. trat.:mucosolvan de 30mg 3/zi;flamexin 1/zi la pranz, dasselta5mg 1seara, nasonex 2pic de 2 pe zi, si alcool boricat 4-5pic de 2 pe zi si a mai luat zinat de 250, 4pastile de 2 ori pe zi timp de 5 zile.Sper sa imi dati si mie un raspuns va rog frumos, sa stim si noi ce avem de facut in continuoare.
1. tratamentul sper ca este indicat de un medic orl
2. urechea trebuie aspirata si curatata zilnic. asa ca controlul zilnic la orl..este solutia corecta de vi decare rapida
3 ca sa pot da un sfat concret... ma intereseaza daca are sau nu... perforatie de timpan...
2. urechea trebuie aspirata si curatata zilnic. asa ca controlul zilnic la orl..este solutia corecta de vi decare rapida
3 ca sa pot da un sfat concret... ma intereseaza daca are sau nu... perforatie de timpan...
Buna ziua.Ma nummes Nicu, am 40 de ani si am primit tratament pentru "Otită seroasă", printre care si injectabil 3 fiole(1/zi) de Dexamethasone Sodiu Phosphate.Pe 04-09-2013 am fost operat de Otita Seroasa cronica, Rinita cronica, Rinosinuzita si Hipertrofie vegetatii adenoide. La inceputul lunii august am facut 3 injectii(1/zi) iar in septembrie(la externare din I.F.A.C.F. "Prof. Dr. Dorin Hociota"-unde am fost operat) am mai facut 2 injectii(1/zi) cu acelasi medicament ptr aceiasi afectiune ce a recidivate.ESTE bine sa fac acest tratament cu Dexa?Are urmari secundare?Cat de sanatos este(indicat, tixic) ptr organismal meu?
Am un baietel de 2 ani si 10 luni care de 3 luni nu poate respira noaptea (sforaie foarte tare), iar ziua vorbeste pe nas, nasucul il are infundat mai mereu. Are perioade cand ii curg din nas muci aposi, alteori muci galbeni.Are si o tuse productiva mai ales cand se trezeste.Nu a avut febra in aceasta perioada. Toti doctorii la care am fost a zis ca nu are nimic la plamani Am fost la medicul de familie de 3 ori si ne-a dat diverse tratamente (ketof, biorinil, ibalgin, stodal, un sirop de tuse ingerasul). Am fost la pediatru de 2 ori si i-a dat prednison si aerosoli cu adrenalina. Dupa toate aceste tratamente simptomele se mai ameliorau, dar dupa catava zile o luam de la inceput.
Intr-o noapte am ajuns la urgenta, deoarece nu mai putea respira si incepuse sa-i curga o ureche, iar doctora de acolo ne-a dat un tratament cu sumamed, biorinil, ciplox, solutie auriculara zicand ca probabil are polipi si ne-a trimis la ORL dupa ce terminam tratamentul. Dupa acest tratament s-a simtit mult mai bine (nu-i mai curge nici urechea ), dar noaptea nu poate dormi pe spate (se astupa, nu mai poate respira, se trezeste din somn).Nasul acum i se infunda mai rar ziua dar lucrul asta se intampla instantaneu, fara sa fie scos afara sau altceva. Am ajuns si la ORL-ist care a zis ca are polipi, dar nu este de operatie si ca are otita seroasa stanga si ne-a dat tratament ospamox la 6 ore, ibalgin, sumetrolim, vibrocil, solutie auriculara. A zis ca daca se parge acumularea aceea din ureche o sa-i curga urechea rau de tot si ca daca nu se sparge trebuie operat.Mentionez ca nu s-a plans de dureri de urechi deloc. Intrebarile mele sunt:
Este bun tratamentul pe care l-a primit?
Exista sanse sa se sparga acumularea de acolo sau mai bine zis este in regula daca se sparge si ii curge in ureche?
Cat timp pot sa mai astept pana la operatie? Daca timpul trece ii afecteaza auzul? Pot aparea probleme cu timpanul?
Intr-o noapte am ajuns la urgenta, deoarece nu mai putea respira si incepuse sa-i curga o ureche, iar doctora de acolo ne-a dat un tratament cu sumamed, biorinil, ciplox, solutie auriculara zicand ca probabil are polipi si ne-a trimis la ORL dupa ce terminam tratamentul. Dupa acest tratament s-a simtit mult mai bine (nu-i mai curge nici urechea ), dar noaptea nu poate dormi pe spate (se astupa, nu mai poate respira, se trezeste din somn).Nasul acum i se infunda mai rar ziua dar lucrul asta se intampla instantaneu, fara sa fie scos afara sau altceva. Am ajuns si la ORL-ist care a zis ca are polipi, dar nu este de operatie si ca are otita seroasa stanga si ne-a dat tratament ospamox la 6 ore, ibalgin, sumetrolim, vibrocil, solutie auriculara. A zis ca daca se parge acumularea aceea din ureche o sa-i curga urechea rau de tot si ca daca nu se sparge trebuie operat.Mentionez ca nu s-a plans de dureri de urechi deloc. Intrebarile mele sunt:
Este bun tratamentul pe care l-a primit?
Exista sanse sa se sparga acumularea de acolo sau mai bine zis este in regula daca se sparge si ii curge in ureche?
Cat timp pot sa mai astept pana la operatie? Daca timpul trece ii afecteaza auzul? Pot aparea probleme cu timpanul?
1. pana la 3 ani.. sistemul imunitar a copilului NU este dezvoltat si supravetueste cu ce a transmis mama..
depinde de regimul alimentar a mamei in timpul sarcinii si cat a alaptat dupa nastere.. asa ca aici stiti mai bine unde sa gresit
2 conteaza cat de repede sau adaugat la alimentatie.. 6.8. luni.. diferite produse alimentare cu euri, coloranti, fructe citrice.. care NU sunt tolerate de un organism in formare si duc la alergiim Anume intoleranta la unele alimente duc treptat la reactii alergice care duc la hipertrofia in volum a tesutului limfatic / amigdale si polipi/
3 acum dac aati inteles corect cum stau lucrurile.. o sa intelegeti ca intrebarile puse sunt cam incorecte si abordarea trebuei schimbata. NU exista medicamente care sa faca bine copilul si sa continuati sa.l alimentati cu produse alergene
4 am mai postat zeci de sfatur la acest subiect pe forum..cititi tot din urma si daca ceva nu e clar mai vorbim
depinde de regimul alimentar a mamei in timpul sarcinii si cat a alaptat dupa nastere.. asa ca aici stiti mai bine unde sa gresit
2 conteaza cat de repede sau adaugat la alimentatie.. 6.8. luni.. diferite produse alimentare cu euri, coloranti, fructe citrice.. care NU sunt tolerate de un organism in formare si duc la alergiim Anume intoleranta la unele alimente duc treptat la reactii alergice care duc la hipertrofia in volum a tesutului limfatic / amigdale si polipi/
3 acum dac aati inteles corect cum stau lucrurile.. o sa intelegeti ca intrebarile puse sunt cam incorecte si abordarea trebuei schimbata. NU exista medicamente care sa faca bine copilul si sa continuati sa.l alimentati cu produse alergene
4 am mai postat zeci de sfatur la acest subiect pe forum..cititi tot din urma si daca ceva nu e clar mai vorbim
Legat de aspectele pe care le-ati mentionat pot sa spun urmatoarele: alimentatia mamei au fost perfuziile pe timpul sarcinii avand o disgravidie groaznica timp de 9 luni (vomam inclusiv apa pe care o beam si la un moment dat ajungeam sa vomit cu sange ) Copilul nu a fost alaptat la san deoarece sunt purtatoare a virusului hepatitei b, iar medicul care imi urmareste boala nu mi-a dat voie si la fel si ginecologul (din aceasta cauza s-a si nascut prin cezariana). Copilul a fost crescut la tara fara alimente cumparate, 90% din alimentatia lui este fara produse din comert (nu manaca dulciuri, nu bea sucuri cumparate, doar iaurt facut in casa, branza la fel). Pana la 2 ani si 4 luni a primit lapte praf si de atunci lapte de vaca proaspat. Nu a avut niciodata vreo alergie la ceva. Deci daca alimentatia e de vina nu stiu ce as putea sa fac mai mult decat atat.
trebuie exclus laptele de vaca in totalitate
gasiti lapte de capra sau va intoarceti la laptele praf si alimentele care copoilul deja este obisnuit
plus toate tratamentele locale.. inhalatii, aerosoli, spalaturi nazale, aspiratii secretii si tratamentul cu Colargol 101 zile lunar
gasiti lapte de capra sau va intoarceti la laptele praf si alimentele care copoilul deja este obisnuit
plus toate tratamentele locale.. inhalatii, aerosoli, spalaturi nazale, aspiratii secretii si tratamentul cu Colargol 101 zile lunar
Domnule Doctor, am si eu mare nevoie de ajutorul d/voastra.Sunt mama adoi copiii, de 3 ani si 7luni, baietelul şi fetita 2ani si 2 luni.
1. Acum o luna, in urma unor raceli repetate, BAIETELUL a facut otita cronica si a primit amoxicilina 10 zile, dupa care intr/o saptamana a devenit seroasa si de atunci mari progrese nu am avut, , in sensul s/a ameliorat foarte putin. Doctorul orelist care/l are in evidenta sustine ca va tb operat de polipi cand va fi sanatos. Intrebarea mea este :daca muciii, pe care/i curat dupa toate sfaturile date ded voastra mai sus, nu se mai opresc o perioada lunga, ce facem pt aceasta otita seroasa?
2. FETITA acum o saptamana a fost si ea diagnosticata cu otita acuta medie.Si e in tratament cu augumentin pt 5 zile.Intrebarea este: otita este contagioasa? Cum de au facut amandoi?
3.Noi locuim in casa parohiala langa biserica(familie de preot)undese formeaza curentmai tot timpul. Credeti ca poate influenta acest aspect sanatatea copiilo mei?
Va multumesc mult si va rog sa mi raspundeti
1. Acum o luna, in urma unor raceli repetate, BAIETELUL a facut otita cronica si a primit amoxicilina 10 zile, dupa care intr/o saptamana a devenit seroasa si de atunci mari progrese nu am avut, , in sensul s/a ameliorat foarte putin. Doctorul orelist care/l are in evidenta sustine ca va tb operat de polipi cand va fi sanatos. Intrebarea mea este :daca muciii, pe care/i curat dupa toate sfaturile date ded voastra mai sus, nu se mai opresc o perioada lunga, ce facem pt aceasta otita seroasa?
2. FETITA acum o saptamana a fost si ea diagnosticata cu otita acuta medie.Si e in tratament cu augumentin pt 5 zile.Intrebarea este: otita este contagioasa? Cum de au facut amandoi?
3.Noi locuim in casa parohiala langa biserica(familie de preot)undese formeaza curentmai tot timpul. Credeti ca poate influenta acest aspect sanatatea copiilo mei?
Va multumesc mult si va rog sa mi raspundeti
daca punem 10 copii in acel curent...
2-3 fac otite
2-3 fac pneumonii
2-3 fac probleme urinare
altii nu patesc nimic
Asa ca cauza problemelor este alimentatia incorecta si imunitatea scazuta a copiilor
cititi pe google despre alimentele producatoare de mucus si alergene..si le excludeti cat puteti din alimentatie
Problemele de la Ureche vin numia din cazua unui nas infundat si incorect tratat
nasul se aspira se curata, se administreaza tratamente locale pana al vindecarea completa
poate o sa fie cazul sa va vada siu un alt medic ORL
(NU prea am inteles cum o otita cronica se transforma in una seroasa este contradictie in termene)
2-3 fac otite
2-3 fac pneumonii
2-3 fac probleme urinare
altii nu patesc nimic
Asa ca cauza problemelor este alimentatia incorecta si imunitatea scazuta a copiilor
cititi pe google despre alimentele producatoare de mucus si alergene..si le excludeti cat puteti din alimentatie
Problemele de la Ureche vin numia din cazua unui nas infundat si incorect tratat
nasul se aspira se curata, se administreaza tratamente locale pana al vindecarea completa
poate o sa fie cazul sa va vada siu un alt medic ORL
(NU prea am inteles cum o otita cronica se transforma in una seroasa este contradictie in termene)
Buna ziua! Am un baietel de 4 ani jumatate si in ianuarie 2014 l-am operat de polipi la Spitalul Budimex, inainte de operatie timpanigrama ia iesit prost la ambele urechi.Domnul doctor ORL-IST a zic ca acesti polipi ar fi cauza acestor timpanograme proaste.Dupa operatia de polipi la 3 luni am mers la control-timpanograma arata la fel.Mentionez ca copilul nu are nici-o durere de ureche.Otita a avut decat o data in viata lui.La operatia de polipi domnul doctor zice ca i-ar fi tras si lichidul din spatele timpanului, dar totusi el ramane acolo.Acum ne tot schimba antihismaticele, tot felul de picaturi de nas, acum ia aerius 4 ml seara si nasic pt nas. Intrebarea mea este sa mai consul un alt medic de specialitate, se vindeca otita de la sine.Ce trebuie sa fac????
Multumesc mult!
Multumesc mult!
1, ati verificat auzul copilului cu soapta de la 6 metri?
2 sa faut o audiograma?
3 ati citit pe forum cum se fac trtatamente locale in otita seroasa sau catar tubar?
umflat baloane, cald ureche, masaj indirect a timpanului...???
2 sa faut o audiograma?
3 ati citit pe forum cum se fac trtatamente locale in otita seroasa sau catar tubar?
umflat baloane, cald ureche, masaj indirect a timpanului...???
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul prompt acordat.
Copilul aude foarte bine, audiograma inca nu am facut-o, incerc cu tratamentele locale-poate da roade...
Va multumesc din suflet!
Va multumesc pentru raspunsul prompt acordat.
Copilul aude foarte bine, audiograma inca nu am facut-o, incerc cu tratamentele locale-poate da roade...
Va multumesc din suflet!
Buna ziua!
Vroiam sa va mai intreb cat de serioasa credeti ca este problema cu aceasta otita seroasa ? La ce pot sa ma astept pe viitor ca sa zic asa, se poate vindeca ? Sper ca dupa aceasta vara, (acum urmeaza tratamentul- in fiecare seara 5 ml de aerius timp de o luna si un spray pt nas-dim si seara.) sa iasa timpanogramele ok, pt ca atunci cand nu-i curge nasul timpanogramele ies bine.
Puteti sa-mi spuneti -ca ma poate astepta daca nu reusim sa ne vindecam cu acest antihismatic.
Multumesc
O mama ingrijorata!
Vroiam sa va mai intreb cat de serioasa credeti ca este problema cu aceasta otita seroasa ? La ce pot sa ma astept pe viitor ca sa zic asa, se poate vindeca ? Sper ca dupa aceasta vara, (acum urmeaza tratamentul- in fiecare seara 5 ml de aerius timp de o luna si un spray pt nas-dim si seara.) sa iasa timpanogramele ok, pt ca atunci cand nu-i curge nasul timpanogramele ies bine.
Puteti sa-mi spuneti -ca ma poate astepta daca nu reusim sa ne vindecam cu acest antihismatic.
Multumesc
O mama ingrijorata!
Buna ziua domnule doctor...am si eu un băieţel de 8ani care a fost diagnosticat cu otita seroasa bilaterala urmează un tratament cu augmentin, acc nazal si sinupret...va rog frumos sa îmi spuneţi daca este ceva grav copilul a mai fost operat de polipi de doua ori.../multumesc
cauza otitei seroase este inflamatia din nas, gat, rinofaringe
daca a fost operat si recidiveaza polipii sau tot are probleme cu respiratia nazala..insemna ca este o problema in alimentatie si la nivelul tractului digestiv( intestine).. care influenteaza indirect starea organelor ORL
cititi ce am scris pe forum despre
otite seroase
rinite alergice
acolo o sa aflati ce regim alimentar este indicat si cum se fac tratamente locale in otita seroasa
daca a fost operat si recidiveaza polipii sau tot are probleme cu respiratia nazala..insemna ca este o problema in alimentatie si la nivelul tractului digestiv( intestine).. care influenteaza indirect starea organelor ORL
cititi ce am scris pe forum despre
otite seroase
rinite alergice
acolo o sa aflati ce regim alimentar este indicat si cum se fac tratamente locale in otita seroasa
Buna ziua. Am avut parte de un weekend in care am fost plecata din localitate cu niste haine deloc adecvate zapezii si vantului iar astazi, luni, m-am trezit cu o durere groaznica la urechea dreapta. Dureri de ureche am avut toata viata mea, la inceput din cauza amigdalelor care cativa ani nu se micsorau deloc, devenind chiar zgarcioase, faceam niste furunculi in urechi de aproape clacam, mai tarziu, cand am scos amigdalele, am dat-o in otite, deci tratamente am facut multe.
Acum nu prea am cum sa ajung la vreun doctor din cauza programului foarte incarcat pe care il am asa ca va intreb pe dumneavoastra daca e ok :
- mi-am incalzit deja sare, am pus-o intr-un saculet si deja s-a racit de 2 ori. Sa continui de cate ori e nevoie ? Deranjeaza cu ceva daca fac asta prea des ? Ma simt mult mai bine dupa aceste 2 ture.
- ma gandeam sa incep cu Paracetamol sau Panadol sau niste pastile asemanatoare, macar cateva zile, si daca nu-mi trece sau nu se amelioreaza sa incep sa iau Augmentin vreo 7 zile, in celelalte dati imi trecea.
- daca as pune Rivanol pe niste pansament si l-as pune in ureche ar fi bine ? Cand mergeam la ORL imi dadea niste fiole de plastic si puneam continutul in ureche dar din pacate nu-mi mai aduc aminte ce erau.
Durerile pe care le am sunt destul de puternice, auzul este mult mai scazut dar aud, imi mai pocneste cate ceva prin inauntru iar urechea este vizibil inflamata, si in interior, si in exterior, vreo 2-3 cm spre obraz.
Multumesc anticipat si va doresc numai bine !
Acum nu prea am cum sa ajung la vreun doctor din cauza programului foarte incarcat pe care il am asa ca va intreb pe dumneavoastra daca e ok :
- mi-am incalzit deja sare, am pus-o intr-un saculet si deja s-a racit de 2 ori. Sa continui de cate ori e nevoie ? Deranjeaza cu ceva daca fac asta prea des ? Ma simt mult mai bine dupa aceste 2 ture.
- ma gandeam sa incep cu Paracetamol sau Panadol sau niste pastile asemanatoare, macar cateva zile, si daca nu-mi trece sau nu se amelioreaza sa incep sa iau Augmentin vreo 7 zile, in celelalte dati imi trecea.
- daca as pune Rivanol pe niste pansament si l-as pune in ureche ar fi bine ? Cand mergeam la ORL imi dadea niste fiole de plastic si puneam continutul in ureche dar din pacate nu-mi mai aduc aminte ce erau.
Durerile pe care le am sunt destul de puternice, auzul este mult mai scazut dar aud, imi mai pocneste cate ceva prin inauntru iar urechea este vizibil inflamata, si in interior, si in exterior, vreo 2-3 cm spre obraz.
Multumesc anticipat si va doresc numai bine !
1.sare se poate incalzi destul de des.. nu dauneaza
2un antiinflamator este obligatoriu
daca este si febra.. se poate lua nurofen, paracetamol
daca nu este febra se poate lua aulin sau flamexin
3in ureche se poate pune Otocalm, sau picaturi cu Neomicina si dexametazona cate 5 pic la 12 ore
4. obligatoriu se desfunda nasul cu un sprey si se folosesc tab de supt pentr faringe
faringo sept sau voseptol.. fiindca cauza otitelor acolo este nasul sau rinofaringele
2un antiinflamator este obligatoriu
daca este si febra.. se poate lua nurofen, paracetamol
daca nu este febra se poate lua aulin sau flamexin
3in ureche se poate pune Otocalm, sau picaturi cu Neomicina si dexametazona cate 5 pic la 12 ore
4. obligatoriu se desfunda nasul cu un sprey si se folosesc tab de supt pentr faringe
faringo sept sau voseptol.. fiindca cauza otitelor acolo este nasul sau rinofaringele
Am inceput deja cu Aulin, pliculete, ptr ca mi s-a spus ca isi fac mai repede efectul.. Nasul nu e si nici n-a fost infundat, din fericire..
Pot spune ca deja ma simt putin mai bine, cred ca sarea aceea a ajutat..
Maine la prima ora ma duc si-mi iau si faringosept, azi inca nu ma simt in stare sa ies din casa.
Va multumesc frumos pentru raspuns, sa aveti o seara cat mai placuta !
Pot spune ca deja ma simt putin mai bine, cred ca sarea aceea a ajutat..
Maine la prima ora ma duc si-mi iau si faringosept, azi inca nu ma simt in stare sa ies din casa.
Va multumesc frumos pentru raspuns, sa aveti o seara cat mai placuta !
Buna ziua,
Baietelul meu de 6 ani a fost diagnosticat cu otita seroasa. Audiograma este buna, de auzit, aude f bine, nu a mai racit deloc, numai ca ultimele 3 timpanograme (din 6 facute) arata ca pt urechea stanga nu exista reflex. Pe 25 februarie este programat la operatie de polipi. Din data de 8 decembrie are un tratament cu Rinoclenil (2 pufuri / zi) si Aerius (5 ml inainte de culcare; a facut o pauza de Auerius de aprox 3 sapt si pe 27 ianuarie ne-a spus sa-i dam din nou). Vroiam sa va intreb daca operatie este singura solutie. Va multumesc!
Baietelul meu de 6 ani a fost diagnosticat cu otita seroasa. Audiograma este buna, de auzit, aude f bine, nu a mai racit deloc, numai ca ultimele 3 timpanograme (din 6 facute) arata ca pt urechea stanga nu exista reflex. Pe 25 februarie este programat la operatie de polipi. Din data de 8 decembrie are un tratament cu Rinoclenil (2 pufuri / zi) si Aerius (5 ml inainte de culcare; a facut o pauza de Auerius de aprox 3 sapt si pe 27 ianuarie ne-a spus sa-i dam din nou). Vroiam sa va intreb daca operatie este singura solutie. Va multumesc!
1.numai medicul care vede nasul si copilul poate sa raspunda la aceasta intrebare
2 prezenta polipilor.. in primul rand se vede prin faptul ca copilul respira noaptea pe gura si sforaie
in toate lelelate cazuri sunt sanse de vndecare prin tratament local
3 daca audiograma este buna.. timpanograma.. NU este relevanta
2 prezenta polipilor.. in primul rand se vede prin faptul ca copilul respira noaptea pe gura si sforaie
in toate lelelate cazuri sunt sanse de vndecare prin tratament local
3 daca audiograma este buna.. timpanograma.. NU este relevanta
Multumesc pentru raspuns. Operatia de polipi a fost recomandata tocmai pentru a rezolva problema otitei seroase. El nu a avut niciodata probleme cu polipii. Ni s-a spus ca operatia de polipi rezolva otita seroasa. Ni s-a mai spus ca adaca lichidul gasit este gelatinos va trebui sa-i introduca un tub prin care se va aerisi urechea.
Multumesc inca o data pentru raspuns.
Multumesc inca o data pentru raspuns.
Buna ziua am 2 fetite gemene in varsta de 6 ani, au o saptamana de cand au fost operate de polipi, din cauza ca au o otita seroasa si probleme cu auz, este normal sa sforaie in continuare noaptea?Am fost la controlul de 1 saptamana nu sau vazut prea mari imbunatatiri la auz, ce ma sfatuiti sa fac?Tratament au primit dupa operatie antibiotic azitrox 3 zile, antiinflamatoare, picaturi de pus in nas timp de 1 luna in fiecare seara nasonex si de 3 ori pe zi timp de 1 luna esberitox-n.Va multumesc tare mult astept cu mare nerabdare raspunsul dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac in continuare.
Buna seara!Am un copil de 3 ani si jumatate si am descoperit ca are otita medie cronica seroasa bilaterala.In urma cu 5 saptamani am racit la gradi f tare.Am facut inj cu gentamicina si ampicilina.Dupa aceasta raceala am realizat ca nu prea aude(nu are dureri de ureche dar nici temperatura).Acum 3 saptamani ne-au scos dopulete iar dupa aceea am facut timpanograma si am aflat de otita.Dr ne-a recomandat aerosoli cu Flexotide, spray + nasic, siropel Aerius si Koflet dar si aspirat des cu batista bebelusului dupa ce-i punem ser fiziologic caldut.
Ce ne sfatuiti?Oare avem sanse de vindecare fara sa ajungem la operatie?
Multumesc!O seara buna!
Ce ne sfatuiti?Oare avem sanse de vindecare fara sa ajungem la operatie?
Multumesc!O seara buna!
din cele povestite. Ma ingrijoreaza tratamentul cu Gentamicina, care este ototoxic si poate afecta nervul auditiv.
din acest motiv.. Recomand sa se consulte un medic ORL in clinica ORL, spital universitar
ca sa se confirme diagnosticul de otita seroasa prin consuult a timpanului la MIcroscop sau videootoscopie
sa se repete timpanograma si sa se faca Audiograma sau otoemisiuni acustice pentru a exclude afectiunea nervului auditiv
din acest motiv.. Recomand sa se consulte un medic ORL in clinica ORL, spital universitar
ca sa se confirme diagnosticul de otita seroasa prin consuult a timpanului la MIcroscop sau videootoscopie
sa se repete timpanograma si sa se faca Audiograma sau otoemisiuni acustice pentru a exclude afectiunea nervului auditiv
Va pot trimite timpanograma printr-un fax?Noi am mers la mai multi medici din Braila, atat din spital cat si policlinica particulara.N-i s-a confirmat acest diagnostic. Se poate vindeca prin tratament si fara sa ajungem la operatie?
Multumesc!
Multumesc!
faceti o poza si atasati pe adresa mea personala fvaleriu pe hotmail
Buna seara!V-am trimis foto dupa timpanograma!Multumesc!
Buna ziua, copil 3, 6 ani la primul consult ORL ni s-a spus ca are disfunctie tubara UD, valori timpanometrie - C=0.42/ P= -259. Tratament prescris : tobradex pt nas, aerosoli cu dexa.
** Al doilea consult, dupa trei sapt. i s-a prescris augumentin - 7 zile, care dupa spusele medicului ORL nu a ajutat prea mult.
*** La al treilea consult (dupa 7 zile), diagnosticul a fost otita seroasa bilaterala, valori timpanometrie - C=0.04 o linie dreapta.Tratament: vibrocil, sinupret, aerosoli cu dexa. Ca si simptome, secretii nazale lipicioase, transparente, putine, nu abundente, sforaie uneori, respira pe gura.
Maine e ultima zi de tratament, mai continui doar cu sinupret. Ce as putea face pana la urmatorul consult care e pe 4 ianuarie, pt a-i ajuta vindecarea? Sa continui cu aerosoli doar cu ser? ce-i mai pot pune in nas? presiune asupra urechii cat de tare sau incet tb apasat?
Multumesc!
** Al doilea consult, dupa trei sapt. i s-a prescris augumentin - 7 zile, care dupa spusele medicului ORL nu a ajutat prea mult.
*** La al treilea consult (dupa 7 zile), diagnosticul a fost otita seroasa bilaterala, valori timpanometrie - C=0.04 o linie dreapta.Tratament: vibrocil, sinupret, aerosoli cu dexa. Ca si simptome, secretii nazale lipicioase, transparente, putine, nu abundente, sforaie uneori, respira pe gura.
Maine e ultima zi de tratament, mai continui doar cu sinupret. Ce as putea face pana la urmatorul consult care e pe 4 ianuarie, pt a-i ajuta vindecarea? Sa continui cu aerosoli doar cu ser? ce-i mai pot pune in nas? presiune asupra urechii cat de tare sau incet tb apasat?
Multumesc!
pana la urmatorul consult
1. copilul NU mai consuma sucuri cu acid, fructe citrice, mancare acra.
mezeluri tocate, lactate din comert (schimbat cu lapte de capra)
2 in nas.. se pune Olunth sprey, dupa 1 minut se administreaza Quix sprey si imediat se aspira nasul cu batista bebelusului, dupa aspiratie se culca copilul pe spate si se administreaza cate 1 picatura de Colargol in fiecre parte a nasului ca picatura sa ajunga in rinofrainge unde este trompa lui Eustache
3 pentru Gat... DIfesa sprey de 4-5 ori pe zi
4 aerius sirop 2.5 ml seara
5 in aparatul de aerosoli se pune
ser Efedrinat 3 picaturi la sedinta + 10 picaturi de prospan picaturi _ 3 ml ceai cald de musetel
6. citiri ce ma mai scris aici pe frum despre exercitiile de umflat baloane, de incalzit urechile si cum trebuie aplicata o vibratie cu degetul in ureche pentru a mobiliza timpanul sa devina mai mobil
1. copilul NU mai consuma sucuri cu acid, fructe citrice, mancare acra.
mezeluri tocate, lactate din comert (schimbat cu lapte de capra)
2 in nas.. se pune Olunth sprey, dupa 1 minut se administreaza Quix sprey si imediat se aspira nasul cu batista bebelusului, dupa aspiratie se culca copilul pe spate si se administreaza cate 1 picatura de Colargol in fiecre parte a nasului ca picatura sa ajunga in rinofrainge unde este trompa lui Eustache
3 pentru Gat... DIfesa sprey de 4-5 ori pe zi
4 aerius sirop 2.5 ml seara
5 in aparatul de aerosoli se pune
ser Efedrinat 3 picaturi la sedinta + 10 picaturi de prospan picaturi _ 3 ml ceai cald de musetel
6. citiri ce ma mai scris aici pe frum despre exercitiile de umflat baloane, de incalzit urechile si cum trebuie aplicata o vibratie cu degetul in ureche pentru a mobiliza timpanul sa devina mai mobil
Va multumesc ! O intrebare as mai avea. Cate zile sa urmez tratamentul prescris de dvs? Multumesc! Sarbatori linistite!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6anestezie cezariana sau epizotomie
- 11am observat o secretie a urechii drepte care are un miros urat
- 4probleme cu urechea in continuare
- 7fetita mea are 5 ani si are un microb la gat cam mare
- 9Intarziere doza antibiotic pentru copil de 4, 10 luni
- 6Otita seroasa stanga, mi sa pus primul tub diabollo
- 1otita medie?
- 5Otita medie congestiva stanga
- 1Otita si calatorie cu avionul
- 5Otita repetata la sugar
- 4otita seroasa la copil
- 6copil 2 ani 8 luni este permanent bolnav si un sugar 4 luni cu secretie in piept si tuse
- 16La 32 de ani am facut pentru prima data otita
- 2Otita medie virala ?
- 2Rinita si otita medie seroasa
- 6Secretii dupa Otita copil 3 ani ( Rog opinie Dr. Flueraru)
- 1Otita ma poate costa locul de munca
- 4Otita medie - lichid in spatele timpanului
- 1Otita la bebelus
Mai multe informații despre: Otita medie Alergia la medicamente
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: