otita seroasa bilaterala acuta

236 comentarii 1 2 ..... 7 8
0
22-12-2015, ora 21:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aerosolii si Olynthul... 5- zile
restul se poate si 10-14 zile
0
04-01-2016, ora 18:06
Annya Marry
Nu este medic/terapeut
Annya Marry
Buna ziua, am fost la control cu copilul - otita seroasa s-a vindecat. Multumesc pt sfaturile si tratamentul dat. Medicul i-a mai prescris Flixonase 1 puf/zi - 10 zile, spunand ca are cornetele nazale un pic marite. A stat un pic pe ganduri at cand l-a prescris, nu era sigur daca sa il dea sau nu. A spus ca e posibil sa fie si de la aerosoli.Cum sa procedez? Multumesc!
0
05-01-2016, ora 09:47
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da.. se poate administra 1 pe zi
si de 2 oripe zi Colargol
0
05-01-2016, ora 10:28
Annya Marry
Nu este medic/terapeut
Annya Marry
Multumesc!
0
07-01-2016, ora 14:06
nicoletanarin
Nu este medic/terapeut
nicoletanarin
buna ziua, incerc sa fiu cat se poate de scurt si la obiect; fetita mea de 4, 2 ani in urma cu aprox 3 luni, mai precis dupa intrarea in colectivitate, a inceput sa aiba viroze, raceli cu nas infundat, secretii nazale, tuse ; intr-una din seri a acuzat durere la urechea stanga dupa care am mers imediat la orl. ni s-a spus ca a facut infectie la acea ureche si ı-au dat augmentin + rhinfant picaturi ptr nas; la controlul de 7 zile ni s-a spus ca in prop de 80% e tratata infectia; am continuat sa mergem la gradi si bineinteles ca iar au revenit starile de dinainte plus ca fetita a inceput sa ceara tv mai tare ptr ca nu aude; iar am mers la acelasi medic, de data asta ne-a spus ca infectia s-a mutat in urechea dreapta si iar augmentin + zyrtec+ rhınfant; am mers la ctrl dupa 10 zile si ni s a spus ca e vindecat in prop de 70-80% dar sa continuam cu zyrtec; am continuat dupa care iar am mers la ctr si ni s-a spus ca infectie nu mai are la ureche; secretiile nazale in acest timp au fost foarte dense si de culoare galben verzui. dupa toate aceste ctrl la orl am hotarat sa o vada si un pediatru, starea generala era buna insa nasul continua sa fie infundat; opinia pediatrului in urma consultului a fost ca acea infectie - lichid in spatele timpanului - nu a disparut, din contra inca este acolo si exista riscul ca acesta sa devina gelatinos; ne-a trimis la un prof dr orl care la primul consult ne-a spus ca avem lichid in spatele timpanului la ambele urechi, polipi si amigdale mari care tb operate de urgenta; ne-a dat nasaqort ptr nas si azitromicina 3 zile dupa care va urma un control si sa stabilim operatia; intrebarea mea este ce sa facem ? toate au venit mult prea repede si prea mult : operatia de polipi + amigdale + dispozitive in ureche ptr a elimina lichidul ; starea generala a fetitei este buna, nu face febra nu are dureri, secretiile nazale nu sunt exagerate si nici colorate acum; pana la acest moment nu am avut nici un alt episod de otıta sau vreo raceala mai dura, e un copil sanatos si energic. sa-i dau a treia oara antibiotic ptr aceeasi problema mi se pare mult, mai ales ca e un copil care nu a luat medicamente pana acum. nu am scris diagnosticul ptr ca nu mi l-au notat asa cum se noteaza la consultatiile din Ro ; mi-au spus pur si simplu ca are lichid in spatele timpanului la ambele urechi care se transforma intr-un gel in timp. mentionez ca nu sunt in tara insa intentionez sa vin ptr a ma linisti cu aceasta problema. in cazul in care optez ptr venirea in tara, pot urca fetita in avion, exista vreun risc din cauza presiunii ? sa luam si al treilea antibiotic azitromicina ? va rog din suflet dati-mi un sfat, chiar am nevoie de sfatul dvs mai ales ca medicii de aici nu dau explicatii si prescriu antibiotice cu o f mare usurinta. va multumesc
0
07-01-2016, ora 14:27
nicoletanarin
Nu este medic/terapeut
nicoletanarin
am uitat sa mentionez ca la ctrl de ieri prof dr ne-a spus ca fetita a facut sinuzita si ne-a prescris azitromicina ; fetita are o stare generala buna, activa, fara secretii nazale abundente si colorate, singurul disconfort este ca i se infunda nasul din cand in cand, nu permanent. multumesc frumos ptr sfatul dvs !
0
07-01-2016, ora 21:19
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1.daca sau depistat si polipii mariti si amigdalele hpertrofiate
trebuie sa va puneti problema daca copilul NU face cumva probleme gastrice cu reflux..
numai copii cu hiperaciditate gastrica si regim alimentar incorect cu multe citrice, sucuri.. fac hipertrofie de amigdale si polipi
2 da.. poate sa zboare cu avionul..cu conditia sa fie bine desfundat nasul cu vibrocil
si la decolare si aterizare sa consume gume de mestecat
3 in rest numai un medic ORL care vede copillul poate sa spuna ce e de operat si cat de urgent este
4 pe forum gasiti multe sfaturi referitor la aceste probleme
0
08-01-2016, ora 10:44
nicoletanarin
Nu este medic/terapeut
nicoletanarin
Va multumesc ptr raspuns ! am citit cred toate comentariile dvs de pe forum, problema e ca nu avem diagnostic notat clar, ni s-au dat retete fara a nota vreun diagnostic, nici nu stiu unde ne incadram. copilul nu are vreo problema de reflux gastric, citrice nu mananca ptr ca nu-i plac si nici sucuri nu bea, are un regim alimentar sanatos si echilibrat zic eu. amigdalele ' sunt cam marı, daca vreti le scoatem ' a fost expresia dlui prof. eu nu stiu daca sa-i mai administrez azitromicina acum. Azitromicina ajuta in cazul otitelor sau ni s-a prescris ptr sinuzita ? in fine, azi mergem sa aflam o a treia parere, avand in vedere ca primele doua nu corespund; sper numai sa se faça o diagnosticare corecta si implicit un tratament adecvat. va multumesc, o zi buna sa aveti !
1
08-01-2016, ora 21:55
nicoletanarin
Nu este medic/terapeut
nicoletanarin
buna seara, revin cu datele consultului de azi: otita seroasa bilaterala, polipii mariti, amigdalele ok, ca si tratament ni s-a dat de data aceasta Suprax + picaturi de nas pregatite in farmacie din ser fiziologic si inca ceva maroniu. in comentariile dvs am vazut ca recomandati aerius - noua nu ni s-a dat, daca incercam si aerius complicam situatia ? si care ar fi mai eficient in acest caz Zitromax sau Suprax ? timpanograma facuta azi arata un regres al auzului de 30 % ambele urechi. va rog mult ma puteti ajuta. multumesc
0
09-01-2016, ora 18:38
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca ati gasit medicul care stie ce are de facut
o sa mergeti numia la el pana nu rezolvati complet problema
posiibil sa fie cazul de scos polipii
0
09-01-2016, ora 20:33
nicoletanarin
Nu este medic/terapeut
nicoletanarin
va multumesc mult, si eu am simtit ca in sf am dat de cineva care sa ne ajute; o seara frumoasa si tot binele din lume va doresc ! voi reveni cu info, daca nu va plictisesc
0
10-02-2016, ora 17:31
Andrada B
Nu este medic/terapeut
Andrada B
Buna ziua domnule doctor,
Mama mea a fost diagnosticata cu otita flictenulara, a urmat tratament cu antibiotic, insa fara niciun rezultat, iar de 4 zile urmeaza un tratament de insuflatii, insa fara rezultat sau ameliorare. Mentionez ca are si deviatie de sept. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, si anume daca exista o operatie ptr aceasta problema, sau ce solutie consideraţi ca ar fi buna. Va multumesc anticipat!
0
11-02-2016, ora 08:39
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
daca tratamentul in ambulatoriu NU da rezultat se recomanda
internare in clinica ORL.. acolo se trateaza inclusiv si chirurgical daca e cazul
0
11-02-2016, ora 15:14
ZoicanRoxana
Nu este medic/terapeut
ZoicanRoxana
Buna ziua,
Resoectuos, va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Fetita mea are 5 luni, aum 2 saptamani am fost diagnosticate cu bronsiolota acuta. Am primit tratament de la pediatru cu aerosoli cu adrenalaina de 3 ori pe zi si fluxo, vibrocil si nurofen.
Acum doua zile am obesrvat ca pitica nu mai reactioneaza atunci cand e strigata. Ieri am observat ca nu mai reactioneaza la zgomote puternice. Cand doarme, reactioneaza ( nu tot timpul). Cu urechea stanga la fel, dar dreapta deloc.
Am mers la orl, unde am fost diagnosticati cu otita seroasa acuta. Ca tratament avem picaruri preparate la farmacie, nurofen 2 ml, vitamina c, toate de 3 ori pe zi.
Grija noastra mare este daca in otita seroasa este normal ca piticii sa isi piarda auzul, daca este ok tratamentul sau ar trebui sa merg sa mai cer o parere. Ce sa facem??
Va multumesc
0
11-02-2016, ora 21:17
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. nu cred ca e normal ca u copil la 5 luni sa faca bronsiolita
se intampla doar la copii care regurgiteaza in somn laptele si este aspirat in plamani
asa ca mare grija la aimentatie.. mai bine cate putin mia des
fiindca orice regurgitare vine si cu acid gastric si irita faringele pana sus in rinofaringe
de aici si rosu in gat si urechi infundate..s.m.a.
2 medicii pediatri exagereaza cu unele medicamente
nu au pregatire in ORL decat cateva luni.. comparativ cu 6 ani cat fac medicii ORL
asa ca orice problema de nas, gat, urechi..se trateaza corect doar la ORL
3 orice otita duce la scaderea auzului..findca timpanul nu.si exercita functia
dupa ce se vindeca nasul si faringele. auzul revine
0
11-02-2016, ora 22:05
ZoicanRoxana
Nu este medic/terapeut
ZoicanRoxana
Va multumesc enorm!
Raspunsul dumneavoastra ma linisitit. Am citit si celelalte subiecte pe forum si va multumim pentru bunatatea dumneavoastra de a ne raspunde!!!
0
03-10-2016, ora 19:16
lau1969
Nu este medic/terapeut
lau1969
buna seara, problema mea este ca, la orice aer rece, gura de aer condizionat sau curent mi se infunda nasul, ma dore capul, daca nu m doare capul il simt ca un balon sub presiune. Ma simt ca la orice simtome de raceala, cu stare de moleseala; simt ca as vrea sa stranut dar nu imi vine...
Medicul de familie mi.a dat 7 zile Zinnat cu aerosoli cu Dexametasone si Brufen.
Ma-m simtit mai bine dar, cum nu imi trecea, m.am prezentat la ORL care mi.a dat 3 zile de Medrol pt un diagnostic de otita medie severa. M.am simtit imediat mai bine dar partea dreapta o simt inca "prinsa": nasul e inca infundat simt diverse junghiuri dureroase cind in ureche cind in timpla cind in spatele ochilor, cind zona cervicala, pt ca mai apoi sa ma doarA pt mai multe zile capul cu diverse intensitati.
Fara sa fiu de specialitate cred ca problema nu este pe deplin rezolvata. E ca si cum am o raceala netratata suficient de bine care continua sa imi dea complicatii.
ORL ista zice ca nu vede semne de sinuzita desi simtomele seamana...
Mi s-a spus sa continui cu Nasonex la nevoie si cu Sinupret.
Precizez ca nu fac febra. Ce se intimpla?
0
03-10-2016, ora 20:18
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 poate sa se confunde starea de asa zisa raceala cu o stare alergica a organismului
2 investiagtii cu radiologiii la radacina dintilor facuta la stomatolog
0
03-10-2016, ora 20:46
lau1969
Nu este medic/terapeut
lau1969
radiolgrafii si Tomografii am tot facut la dinti caci i-am tot tratat. Am cam terminat cu dintii...
Speciasta ORL a gasit bine urechile la a doua vizita, nu ma mai simt asa ametita. La audiograma facuta la prima vizita se vedea ca nu auzeam bine cu urechea stinga dar isi revenise la a doua vizita. Simt nasul si fruntea rece nasul inca infundat( ceva mai serios pe partea dreapta), ceva durere in git, vorbesc pe nas.
0
03-10-2016, ora 20:51
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
sa se faca o endoscopie nazala..si daca e cazul sa se opereze deviatia de sept, sau hipertrofia de cornete
sau sa se trataeza rinofaringita daca problema este in rinofaringe
0
14-06-2017, ora 11:19
spita
Nu este medic/terapeut
spita
Buna ziua, fetița mea s-a născut cu gurița spartă, la 4luni a fost operata intr o clinică din Frankfurt.I-a fost cusută gurița și in urechi introduse două aeratoare...la un an una a cazut, cealaltă a fost scoasă...La 1 an si 5 luni in aprilie 2017 i a depistat Otita seroasa acută.Am luat tratament cu antibiotic si alte medicamente.In 2 saptamini am facut iar un control..A zis că e mai bine..nu mai este rosu și am prelungit tratamenrul deja fara antibiotic.In 4 săptămîni iar am facut un control...si fara schimbări...deoarece fetița e mica.ni putem face exerciții sa scăpăm de lichidul asta...mi a recomansat sa i dau gumițe sau din ursuleții astea de jeleu sa rugume...dar nu i plac, le scuipă. Acum in 6 săptămîni trebuie sa fac iarăși un control si daca fara schimbări, ii face puncție...Vreau sa va intreb si pe dumneavoastră nu e tîrziu? trebuie sa asteptam atîta? citisem ca dă complicații Otita.Va multumesc.
0
14-06-2017, ora 16:33
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu nu este tarziu in 6 sapatamani nu se formeaza cicatrici acolo
Dar trebuie sa tineti cont... ca otita seroasa este intretinuta de inflamatia din nas si faringe
1 nasul trebuie curatat si aspirat foarte des
2 faringele.. ramane iritat si inflamat de la orice aliment acru, acidulat, citrice...tot ce poate provoca aciditate in somn..este INTERZIS sa-i dati copilului
3 cititi pe Google//Alimente producatoare de MUCUS..si le excludeti si pe acestea.. fiindca excesul de mucus duce la secretii in nas si implicit la Otota seroasa
0
14-06-2017, ora 17:03
spita
Nu este medic/terapeut
spita
multumesc din suflet
0
23-05-2018, ora 16:05
Elena007
Nu este medic/terapeut
Elena007
Buna ziua domnule dr.Flueraru, am o mare nelamurire.Baiatul meu de 8 ani a fost operat acum un an si o luna de polipi si i.au fost inserate tuburi transtimpanice in ambele urechi in urma unei otite seroase bilaterale.A fost bine in aceasta perioada, nu a făcut nu am avut probleme de o lună însă nu i se oprește tusea, o tuse seacă urâtă sufla nasul in permanenta si tot nu scoate tot. Am fost la control periodic la ORL si dr a zis ca nu este nici o problemă dacă tuburile sunt încă acolo.Insa eu ma intreb chiar nu e nici o problemă de ce după 1 an de zile nu au fost expulzate de ce nu se vindeca timpanul? I.a Prescris un sirop pentru tuse un antihiataminic pe baza de maleat de dexclorfeniramina dar nu functioneaza.Ce pot sa fac sa.i ușureze un pic situația?nu doarme noaptea din cauza tusei si ii dam ceai de timbru pe moment e bun.ce sa fac?Va multumesc anticipat
0
23-05-2018, ora 21:11
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 Timpanul NU se vindea fiindac NU ati tratat cauza problmelor ( operatia a rezolvat doar partial o problema ) cauza adevrata de ce copilul a facut polipii si de ce tuseste acum..este UN reflux gastro-esofagian..., acidul gastric noaptea ajunge in gat..irita faringele pana sus in rinofaringe..unde au fost polipii, unde incepe nasul si trompa lui Eustache
2. nu functioneaza acel tratament fiindac e nevoei de un sirop cu efect antiacid..si de regim strcit alimentar fara acidulate, citrice, otet, lamai, mancare cu rosii, usturoi, , s, m, a care produc gastrita si hiperaciditate
3 obligatoriu consult la gastrologie
0
23-05-2018, ora 21:25
Elena007
Nu este medic/terapeut
Elena007
Va multumesc mult pentru raspuns însă copilul meu nu mănâncă citrice nu bea sucuri de nici un fel doar apa lapte si ceaiuri si nici usturoi. Doar câteodată, dar rar in ultimul timp pentru ca le refuza sunt mancarurile specifice românești cu sos.Vom face un control gastro sa vedem ce este de facut pe mai departe.Multumesc mult încă odata
Adaugă un comentariu / răspuns
236 comentarii 1 2 ..... 7 8

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă tehnică pentru tratarea infecţiilor urechii medii
  •