Otita medie seroasa de 2 luni jumatate
Copil de 2 ani si 8 luni, a intrat in colectivitate in urma cu 4 luni si de atunci este permanent bolnav astfel: 3-4 viroze repetate, complicate cu otita medie, apoi otita medie seroasa, tratata cu 3 antibiotice: augmentin ES, ospamox 250, Cefalexin 250 cate 5-7 zile. In plus aerosoli cu dexametazona si acc, vibrocil, pivalone, humex apa de mare, aerius, nurofen, panadol. Otita medie seroasa dureaza de 2 luni si jumatate.
Astazi am primit rezultatul exudatului nazal: Haemofilus influenzae si steptococcus pneumoniae.
Copilul nu este vaccinat cu prevenar. Cand il pot vaccina? mai ajuta vaccinarea?
Care este drumul de urmat? Cum sa il vindec ?
Ce tratament?
Ce complicatii pot aparea? cu ce traumatisme va ramane copilul? La ce sa ma astept ?
Mai avem un bebelus de aproape 4 luni. Nu are muci, nu face febra dar are secretii in piept si tuseste. In urma cu 2 saptamani a facut tratament cu ospamox si dupa i-a fost foarte bine. Dar intrucat, fratele mai mare a are un nou episod acum am ajuns in faza pe care am descris-o deja (fara muci dar cu mucozitati in capul pieptului - le mai elimina prin flegma, sau in scaun).
Ce se intampla din punct de vedere medical si care este sfatul medicului?
Astazi am primit rezultatul exudatului nazal: Haemofilus influenzae si steptococcus pneumoniae.
Copilul nu este vaccinat cu prevenar. Cand il pot vaccina? mai ajuta vaccinarea?
Care este drumul de urmat? Cum sa il vindec ?
Ce tratament?
Ce complicatii pot aparea? cu ce traumatisme va ramane copilul? La ce sa ma astept ?
Mai avem un bebelus de aproape 4 luni. Nu are muci, nu face febra dar are secretii in piept si tuseste. In urma cu 2 saptamani a facut tratament cu ospamox si dupa i-a fost foarte bine. Dar intrucat, fratele mai mare a are un nou episod acum am ajuns in faza pe care am descris-o deja (fara muci dar cu mucozitati in capul pieptului - le mai elimina prin flegma, sau in scaun).
Ce se intampla din punct de vedere medical si care este sfatul medicului?
1 comentarii
Vaccinare cu Prevenar 13 se impune la ambii copii si se pot vaccina oricand in afebrilitate.Mai sant si alte vaccinari recomandate, daca va puteti permite financiar.Pana la aprox.4-5 ani sistemul imunitar al copiilor este in continua dezvoltare, ca atare cei introdusi in colectivitati fac "raceli", unii mai des, altii mai rar. Otita seroasa este adesea acompaniatoarea unei rinofaringite si se vindeca odata cu aceasta, fara medicatie specifica.8-9 din 10 "raceli sant de origine virala si nu necesita trat.antibiotic.Un examen medical la un pediatru competent poate preciza starea fratelui mai mare si drumul de urmat.Succes!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4otita colesteatomoasa exista tratament prin endoscopie?
- 5bebelusi 9 luni are otita?
- 13Lichid dupa timpan
- 9otita medie, senzatie de ureche infundata
- 2Otite severe
- 10Otita la adulti
- 5diagnosticata acum 2 sapt cu otita medie
- 12Baietel de 9 ani, pollipi nazali
- 13otite repetate si ciuperca in ureche
- 1otita seroasa
- 4Ureche infundata, otita medie - de cinci zile
- 73otita fibroadeziva
- 9otita medie actua presupurativa
- 2otita medie supurata urechea stinga
- 2Nicol: De la otita congenitala dreapta la otita externa difuza dreapta.
- 1Solutie auriculara cu cloramfenicol
- 6Secretii dupa Otita copil 3 ani ( Rog opinie Dr. Flueraru)
- 2Otita medie externa
- 1Timpan perforat
Mai multe informații despre: Otita medie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: