otita medie seroasa
Acest subiect l-am pus si la sectiunea "Semne si simptome » Ureche-nas-gat", dar neprimind niciun raspuns concret, am preferat sa-l pun si aici. Sper sa nu incalc nicio regula.
Locuiesc in Spania si de cam o luna si jumatate ma lupt cu o problema la urechea stanga. Medicul de aici, dupa timpanometrie, audiometrie, ...scopie (nu stiu cum se cheama) mi-a spus ca este otita medie seroasa si mi-a dat urmatorul tratament: nasonex (2 ml in fiecare nara, seara, timp de 40 de zile), aerius (1 compr.seara, timp de 40 de zile) si dezacor 30g-un corticoid-(primele 4 zile 1compr./12 h, apoi 4 zile 1 compr./24h, apoi 4 zile 1/2 compr./zi si inca 4 zile 1/4compr./zi).Mi-a zis ca este pentru desfundarea canalelor.
Este acesta un tratament bun? Azi e ultima zi cand iau corticoidul (am 15 zile de tratament) si aproape ca nu mai aud cu stanga, iar cu dreapta am inceput sa aud din ce in ce mai rau (depinde de pozitia capului).
Ce sfat imi puteti da, tinand cont ca urmatoarea consultatie o am peste 25 de zile?
Precizez ca la varsta de 5 ani am suferit de hipocuzie datorata unei solutii pentru pomii fructiferi.Atunci m-am tratat cu un medicament ce avea multe B-uri (nu se mai fabrica). Am polinevrita si sunt purtator al virusului hepatic B.
Va multumesc! Sarbatori fericite!
Locuiesc in Spania si de cam o luna si jumatate ma lupt cu o problema la urechea stanga. Medicul de aici, dupa timpanometrie, audiometrie, ...scopie (nu stiu cum se cheama) mi-a spus ca este otita medie seroasa si mi-a dat urmatorul tratament: nasonex (2 ml in fiecare nara, seara, timp de 40 de zile), aerius (1 compr.seara, timp de 40 de zile) si dezacor 30g-un corticoid-(primele 4 zile 1compr./12 h, apoi 4 zile 1 compr./24h, apoi 4 zile 1/2 compr./zi si inca 4 zile 1/4compr./zi).Mi-a zis ca este pentru desfundarea canalelor.
Este acesta un tratament bun? Azi e ultima zi cand iau corticoidul (am 15 zile de tratament) si aproape ca nu mai aud cu stanga, iar cu dreapta am inceput sa aud din ce in ce mai rau (depinde de pozitia capului).
Ce sfat imi puteti da, tinand cont ca urmatoarea consultatie o am peste 25 de zile?
Precizez ca la varsta de 5 ani am suferit de hipocuzie datorata unei solutii pentru pomii fructiferi.Atunci m-am tratat cu un medicament ce avea multe B-uri (nu se mai fabrica). Am polinevrita si sunt purtator al virusului hepatic B.
Va multumesc! Sarbatori fericite!
3 comentarii
daca este NUMAI o otite seroasa.. atunci tratamentul este corect.
dacac este o hipoacuzie.. legata de ce ai suferit in copilarie si este afectat nervul auditiv... lucrurile se complica.
sa mergem pe varianta ca medicul de acolo stie ce face si investigatiile au fost corecte!
in acest caz.. lichidul din spatele timpanului trebue eliminat spre nas...
tre sa folosesti piacturi in nas.. act mai mult si cat mai des.. la fiecare 4-5 zile sa schimbi medicamentull. casa nu dea dependenta!
Ñмудудфдеу sunt corecte!
urechea trebue sa o incalzesti.. foarte mult siu des.. cu saculet cu sare calda.. sau cu Uscatoruyl de par.. sufli aer cald in ureche.. acte 3-4 minute. duoa care pui degetul in ureche si apesi.. des si repede spre timpan.. aerul dintre deget si timpan.. o sa vibreze.. o sa apese pe timpan.. si o sa impinga acel lichid spre nas!
daca aceste manevre NU dau rezultat.
se pot face punctii transtimpanice.. menite sa elimine acel lichid de acolo!
dacac este o hipoacuzie.. legata de ce ai suferit in copilarie si este afectat nervul auditiv... lucrurile se complica.
sa mergem pe varianta ca medicul de acolo stie ce face si investigatiile au fost corecte!
in acest caz.. lichidul din spatele timpanului trebue eliminat spre nas...
tre sa folosesti piacturi in nas.. act mai mult si cat mai des.. la fiecare 4-5 zile sa schimbi medicamentull. casa nu dea dependenta!
Ñмудудфдеу sunt corecte!
urechea trebue sa o incalzesti.. foarte mult siu des.. cu saculet cu sare calda.. sau cu Uscatoruyl de par.. sufli aer cald in ureche.. acte 3-4 minute. duoa care pui degetul in ureche si apesi.. des si repede spre timpan.. aerul dintre deget si timpan.. o sa vibreze.. o sa apese pe timpan.. si o sa impinga acel lichid spre nas!
daca aceste manevre NU dau rezultat.
se pot face punctii transtimpanice.. menite sa elimine acel lichid de acolo!
Buna seara! am fost diagnosticata in urma cu 14 zile cu otita seroasa! inainte de a merge la medic, am avut urmatoarele simptome: am simtit urechea stanga infundata ( mentionez ca la aceasta ureche a inceput ), si am simtit un usor sunet, daca as putea zice ca sunetul de la fluieratul trenului.. mentionez faptul ca nu ma doare deloc, dar auzul incepe din ce in ce mai mult sa slabeasca. Tratamentul pe care l-am primit a fost cu parasinus ( 2 tablete / zi), eurespal ( 2 tablete/ zi ) si un sprai nazal- olynth 0, 1 %. Acest tratament l-am facut timp de 7 zile, dar dupa asta nu am observat imbunatatiri, si am mers la control, si mi-a mai dat dat inca un tratament pt 10 zile cu gingko biloba, si sprai nazal - nasomer. as vrea sa stiu daca tratamentul e bun, , pt ca a inceput sa am probleme si la urechea dreapta, , si nu as vrea ca sa se agraveze! daca mai exista si alt tratament pt ca nu as vrea sal iau pe cel prescris a 2 oara si sa nu fie imbunatatiri! Va multumesc anticipat! Astept raspunsul d-voastra!
Daca nu ati facut o audiograma si impedanta, ar trebuit facute! Daca este vorba despre otita seroasa, se poate incerca si cu dexametazona inj 1f/zi +decongestionant nazal in continuare+ 1 cpr aerius/claritine seara si daca aveti secretii multe in nas sau gat, se poate asocia si un antibiotic (ceea ce nu cred ca este cazul ptr ca altfel v-ar fi dat); consumati multa guma de mestecat ptr a pune in miscare musculatura faringiana. Daca nu cedeaza, se poat face insuflatii tubare. Daca nici asa nu cedeaza, se face timpanotomie. In cazul in care audiograma arata altceva, ar trebui instituit alt tratament de urgenta!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 37Am si eu niste nelamuriri
- 63copil 3.10 luni cu otita seroasa
- 21bebe 1 an 5 luni otita seroasa-recomandare operatie polipi
- 9otite repetate le bebe de 1 an
- 15otita la copii
- 7otita seroasa - sfaturi
- 6sforait la 3 ani
- 11am observat o secretie a urechii drepte care are un miros urat
- 5diagnosticata acum 2 sapt cu otita medie
- 28Parca in interiorul urechii simt ceva apasator
- 7piocianic in gat si stafilococ in nas
- 0durere la ureche
- 3Inceput de otita (cred)
- 5cate zile dam Zinnat la otita?
- 8Copil de 4 ani are otita medie supurata
- 2Otita congestiva
- 7Otită congestivă
- 3otita medie supurata
- 1Ureche înfundată Covid
- 0Rugăminte - Rinoadenoidita acută, otită medie fiica mea, în vârstă de 1,9 luni
Mai multe informații despre: Otita medie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: