otita fibroadeziva

Multumesc pentru raspuns.
Pe mine nu ma ustura in niciun fel cand pun alcoolul, doar o senzatie de rece la inceput. Fie nu e fisurat, fie e vorba de altceva. Ieri am pus si in urechea stanga, numai ca am simtit instantaneu o senzatie de "ureche infundata plina cu apa" si m-am ridicat de pe pat instinctiv, a curs alcoolul din ureche.
Sub urechea dreapta, in zona dintre coltul mandibulei si gat mi se pare o zona tare la atingere in comparatie cu partea stanga. Ce poate fi? Intreb, sa ma mai pregatesc un pic moral pana sambata cand merg la Bucuresti, sa nu fie un soc cand imi va da "verdictul".
Multumesc.
Pe mine nu ma ustura in niciun fel cand pun alcoolul, doar o senzatie de rece la inceput. Fie nu e fisurat, fie e vorba de altceva. Ieri am pus si in urechea stanga, numai ca am simtit instantaneu o senzatie de "ureche infundata plina cu apa" si m-am ridicat de pe pat instinctiv, a curs alcoolul din ureche.
Sub urechea dreapta, in zona dintre coltul mandibulei si gat mi se pare o zona tare la atingere in comparatie cu partea stanga. Ce poate fi? Intreb, sa ma mai pregatesc un pic moral pana sambata cand merg la Bucuresti, sa nu fie un soc cand imi va da "verdictul".
Multumesc.

si eu am avut polip acum 3 ani dar pe mine ma durea urechea, abia dupa ce l-a expirat s-a putut observa ca timpanul este perforat [s-a inchis de la sine caci era o fisura mica]..pe mine acea zona de sub ureche ma durea la palpare dar acum [dupa operatie] nu ma mai deranjeaza..poate fi un ganglion inflamat..pregatita moral nu am fost niciodata dar m-a ajutat mult faptul ca am citit despre bolile urechii, va doresc sa mergeti cu incredere la domnul dr CIUCHI.si cu speranta ca va fi bine..

Multumesc pentru incurajari. Daca as fi avut macar o idee despre ce complicatii poate produce o otita netratata atatia ani cat am stat cu mainile in san...mergeam de mult la medic. In sinea mea am crezut tot timpul ca o sa-mi pierd auzul pe urechea dreapta si atat. Acum mi-as dori sa fie doar auzul problema..

eu ma stiu cu probleme de copil, asa ca in toamna cand m-a durut urechea am plecat direct la spital..dar ghinionul a fost ca m-am plimbat pe la mai multi doctori [ca sa evit drumurile lungi pana la CLUJ, , ] si acum imi trag ponoasele..sper ca la d-voastra sa fie mai usor..

Buna dimineata.
Am fost sambata la Bucuresti la Dl. Profesor Ciuchi, la Medico-Clinique.
Diagnosticul difera putin fata de cel pus la Pitesti la Muntenia Hospital (Dr Paulina Stoica), in sensul ca la urechea stanga nu am nimic, mi-a zis sa o las in pace, sa nu pun nimic in ea. Mai mult, cand a aflat ca mi-a fost prescris alcool boricat pentru urechi a izbucnit in ras, a zis ca asa ceva nu se mai foloseste de 30 ani, sa incetez sa mai pun in urechi.
La urechea dreapta diagnosticul a fost sechele postotitice cu leziuni osiculare multiple si posibil colesteatom, dar un diagnostic final va fi pus dupa efectuarea computerului tomograf pentru urechea medie pe care mi l-a prescris.
In ordine, m-a programat pentru operatie de deviatie de sept pe 18 nov la Medico-Clinique, urmand ca operatia la ureche sa o fac mai spre primavara, cand se va mai incalzi afara (mi-a zis ca daca tot am stat atatia ani, nu mai conteaza cateva luni), ca e destul de periculos sa stai in frig cu urechea operata.
Astept sa merg la operatia de deviatie de sept, mi-a spus ca va fi cu anestezie locala (ca e suportabila) si ca voi pleca acasa a doua zi dimineata, urmand sa revin la Bucuresti dupa o saptamana pentru control. In acest timp, va trebui sa merg zilnic la un medic ORL mai aproape de casa (Pitesti, eventual) pentru toaletarea nasului.
Cam asta ar fi, eu sunt increzator, stiu ca sunt pe maini bune, poate cele mai bune din Romania.
Am fost sambata la Bucuresti la Dl. Profesor Ciuchi, la Medico-Clinique.
Diagnosticul difera putin fata de cel pus la Pitesti la Muntenia Hospital (Dr Paulina Stoica), in sensul ca la urechea stanga nu am nimic, mi-a zis sa o las in pace, sa nu pun nimic in ea. Mai mult, cand a aflat ca mi-a fost prescris alcool boricat pentru urechi a izbucnit in ras, a zis ca asa ceva nu se mai foloseste de 30 ani, sa incetez sa mai pun in urechi.
La urechea dreapta diagnosticul a fost sechele postotitice cu leziuni osiculare multiple si posibil colesteatom, dar un diagnostic final va fi pus dupa efectuarea computerului tomograf pentru urechea medie pe care mi l-a prescris.
In ordine, m-a programat pentru operatie de deviatie de sept pe 18 nov la Medico-Clinique, urmand ca operatia la ureche sa o fac mai spre primavara, cand se va mai incalzi afara (mi-a zis ca daca tot am stat atatia ani, nu mai conteaza cateva luni), ca e destul de periculos sa stai in frig cu urechea operata.
Astept sa merg la operatia de deviatie de sept, mi-a spus ca va fi cu anestezie locala (ca e suportabila) si ca voi pleca acasa a doua zi dimineata, urmand sa revin la Bucuresti dupa o saptamana pentru control. In acest timp, va trebui sa merg zilnic la un medic ORL mai aproape de casa (Pitesti, eventual) pentru toaletarea nasului.
Cam asta ar fi, eu sunt increzator, stiu ca sunt pe maini bune, poate cele mai bune din Romania.

E posibil ca o deviatie de sept sa recidiveze dupa interventia chirurgicala de corectare?
Am o colega de serviciu care mi-a povestit ca sotul ei a facut de 2 ori operatia si a recidivat, adica tot nu poate respira corect.
Am o colega de serviciu care mi-a povestit ca sotul ei a facut de 2 ori operatia si a recidivat, adica tot nu poate respira corect.

alcool boricat am pus si eu prin februarie si mi-a curs sange din ureche..acum doamna doctor mi-a spus ca se aduna iar lichid si, pentru ca audiograma a iesit identica cu cea dinaintea operatiei, m-a intrebat daca vreau sa ma opereze in speranta ca se va ridica auzul..ma tem sa intru in iarna operata, , asa ca am spus nu, , ati vazut cat poate afecta un diagnostic pis gresit..va urez sa fie bine..va trebuie rabdare si incredere..sicces!

Multumesc pentru incurajari. Ce e clar acum e ca nu poti glumi cu urechile, la primele simptome trebuie sa te prezinti la medicul ORL.
Acum am un alt inconvenient, imi pulseaza foarte tare urechea dreapta, de 4 zile non-stop. Simt pulsul in ureche foarte tare, mai ales noaptea cand stau in pat si e liniste. E ca si cum as avea o pompa in ureche.
Pana acum am pus treaba asta pe seama racelii care ma chinuie de o saptamana, dar acum m-a mai slabit raceala iar urechea nu cedeaza deloc. In plus, cateodata si stanga face la fel.
Duminica seara am avut senzatia ca mi-a ramas putina apa in urechea stanga (cea sanatoasa) dupa dus, am incercat sa o scot cu betisoare de urechi (foarte lejer introduse si fara a insista, introduse doar un pic in conductul auditiv), apoi cu usacatorul de par am introdus aer cald in ureche, dar am ramas cu o senzatie ciudata, parca ar mai fi ceva acolo.
Astazi cand am suflat nasul (si il suflu intensiv in ultimele zile, din cauza racelii) am auzit un zgomot in urechea stanga, ca siu cum ar iesi aerul pe undeva (ca la un balon cand se desumfla)..
Nu mai inteleg nimic, am probleme si la urechea stanga acum?
Nu as mai face inca un drum la Bucuresti la Dl Prof Ciuchi pana la operatia de deviatie de sept din noiembrie, dar totusi mai sunt 6 saptamani pana atunci si mi-e teama sa nu patesc ceva si la urechea buna.
Are rost sa ma alertez sau trebuie doar sa astept sa treaca simptomele?
Multumesc.
Acum am un alt inconvenient, imi pulseaza foarte tare urechea dreapta, de 4 zile non-stop. Simt pulsul in ureche foarte tare, mai ales noaptea cand stau in pat si e liniste. E ca si cum as avea o pompa in ureche.
Pana acum am pus treaba asta pe seama racelii care ma chinuie de o saptamana, dar acum m-a mai slabit raceala iar urechea nu cedeaza deloc. In plus, cateodata si stanga face la fel.
Duminica seara am avut senzatia ca mi-a ramas putina apa in urechea stanga (cea sanatoasa) dupa dus, am incercat sa o scot cu betisoare de urechi (foarte lejer introduse si fara a insista, introduse doar un pic in conductul auditiv), apoi cu usacatorul de par am introdus aer cald in ureche, dar am ramas cu o senzatie ciudata, parca ar mai fi ceva acolo.
Astazi cand am suflat nasul (si il suflu intensiv in ultimele zile, din cauza racelii) am auzit un zgomot in urechea stanga, ca siu cum ar iesi aerul pe undeva (ca la un balon cand se desumfla)..
Nu mai inteleg nimic, am probleme si la urechea stanga acum?
Nu as mai face inca un drum la Bucuresti la Dl Prof Ciuchi pana la operatia de deviatie de sept din noiembrie, dar totusi mai sunt 6 saptamani pana atunci si mi-e teama sa nu patesc ceva si la urechea buna.
Are rost sa ma alertez sau trebuie doar sa astept sa treaca simptomele?
Multumesc.

buna seara..DDRAGOS, nu stiu ce sa raspund dar eu aveam perioade cand credeam ca si urechea sanatoasa imi facea probleme, , dar cred ca stresul si teama, , ma influenta..[nu aveam nimic la ea ]..domnule doctor F.VALERIU am citit un raspuns precum ca ; o ureche operata isi schimba anatomia si nu mai elimina singura cerumenul produs [necesitand aspiratii..] se pune aceeasi problema si in cazul meu ??[ urmeaza sa merg la control in februarie si nu mi s-a spus nimic despre aspiratii]

buna dimineata...domnule doctor, ,.imi cer scuze pentru insistenta..dar va rog sa-mi raspundeti la intrebarea anterioara [cea cu aspiratiile] si am observat ca atunci cand dorm mai mult pe acea ureche ma trezesc dimimeata cu ea cursa [nu e puroi ci un lichid apos]..ar trebui sa ma ingrijorez?..va multumesc pentru un posibil raspuns..

nu stiu despre care intrebare este vorba...
nu am timp sa citest toate postarile
formuleaya corect si direct intrebarea
nu am timp sa citest toate postarile
formuleaya corect si direct intrebarea

am citit ca o ureche operata isi schimba anatomia si nu mai elimina singura cerumenul produs nesesitand aspiratii periodice...acelasi lucru e valabil si in cazul meu??iar atunci cand dorm mult pe urechea operata ma trezesc cu ea cursa [nu e puroi ci un lichid apos]..e bine??va respect mult pentru timpul pe care il dedicati raspunzand pe forum..

da... orice ureche operata cu incizie retroauricular.. modifica anatomia conductului auditiv
este obligatoriu consult la orl la 3 sau 6 luni ( depinde de persoana)
in momentul cand apare un disconfort sau secretii se merge la ORL
nu se incearca autotratamente
crustele si cerumenul format care nu se elimina.. sub el cumuleaza lichid si se supra infecteaza.. asa se ajunge la polipi sau
alte modificari inflamatorii care necesita iarasi tratamente
e mai biune de prevenit decat de tratat
este obligatoriu consult la orl la 3 sau 6 luni ( depinde de persoana)
in momentul cand apare un disconfort sau secretii se merge la ORL
nu se incearca autotratamente
crustele si cerumenul format care nu se elimina.. sub el cumuleaza lichid si se supra infecteaza.. asa se ajunge la polipi sau
alte modificari inflamatorii care necesita iarasi tratamente
e mai biune de prevenit decat de tratat

multumesc mult pentru raspuns..a trecut 1 luna de la ultimul control..acum are perioade cand ma doare si e un pic inflamata in partea de sus a timpanului [doamna doctor de familie a spus ca poate fi si de la un curent ], , iau un antiinflamator timp de 10 zile.[.sper sa -si faca efectul.]mi-a mai dat si betasert [caci ma simt ametita ]

nu mai ei NICIODATA.. tratament pentru ureche de la med. de familie
in acest caz se face numai tratament local la orl
asa strici stomacul si ficatul.absolut degeaba
in acest caz se face numai tratament local la orl
asa strici stomacul si ficatul.absolut degeaba

multumesc pentru raspuns. stiu ca nu gasesc vindecarea la medicul de familie dar aveam nevoie de un ragaz..[nu ma asteptam sa am probleme asa curand ].am facut programare pe luni la orl..pana atunci pun colargol un nas si observ ca de cand iau betasert nu mai ametesc asa tare..

buna ziua...am stafilococ auriu mrsa..sensibil doar la CIPROFLOXACIN..incerc sa mentin urechea uscata pana ajung la iar la orl cu rezultatul.[.sper sa scap repede de el..]..ce ar trebui sa mai fac pana atunci ?

Buna seara. M-am operat luni de deviatie de sept la dl prof. Ciuchi, la medico-clinique. Intr-adevar, un profesionist desavarsit, isi ajuta cu adevarat pacientii. A doua zi am plecat acasa, am revenit zilnic la clinica pt curatarea nasului pana astazi, urmand sa mai merg luni pentru indepartarea firului.

ma bucur sa citesc despre aceasta reusita..v-a mai spus ceva despre urechi??cat v-au ajuns toate costurile?..la mine timpanul este perforat undeva in lateral si in partea de sus si gasesc diminetile urechea cursa..

Buna ziua,
De ureche n-am mai discutat, urmeaza sa vorbim luni pe baza rezultatelor tomografului. Din interpretarea CT se vede la urechea dreapta ca ar fi o dicontinuitate de lant osicular, lipseste procesul lung si lentiform al nicovalei, timpanul perforat si saua turca largita (posibil empty sella). O sa vad luni ce zice dl profesor. Cat despre deviatia de sept, fac spalaturi de 2 ori pe zi cu solutie de apa sarata preparata acasa, olynth si vibrocil alternativ din 2 in 2 ore si unguent cu galbenele. Nasul nu ma mai tine, nu mai sangereaza, doar ca inca nu respir foarte bine pe nara dreapta, in orice caz nu ca pe cea stanga, dar pun acest fapt pe seama nevindecarii operatiei, sper ca la final sa respir mai bine. Luni la ora 7 sunt la control la mmedico-clinique. Despre costurile operatiei: 650 euro operatia de deviatie de sept + reducerea prin cauterizare cu radiofrecventa a cornetelor (2 in 1), anestezia a fost locala, inclusa in pret si 250 lei o noapte de internare in clinica (3 p
De ureche n-am mai discutat, urmeaza sa vorbim luni pe baza rezultatelor tomografului. Din interpretarea CT se vede la urechea dreapta ca ar fi o dicontinuitate de lant osicular, lipseste procesul lung si lentiform al nicovalei, timpanul perforat si saua turca largita (posibil empty sella). O sa vad luni ce zice dl profesor. Cat despre deviatia de sept, fac spalaturi de 2 ori pe zi cu solutie de apa sarata preparata acasa, olynth si vibrocil alternativ din 2 in 2 ore si unguent cu galbenele. Nasul nu ma mai tine, nu mai sangereaza, doar ca inca nu respir foarte bine pe nara dreapta, in orice caz nu ca pe cea stanga, dar pun acest fapt pe seama nevindecarii operatiei, sper ca la final sa respir mai bine. Luni la ora 7 sunt la control la mmedico-clinique. Despre costurile operatiei: 650 euro operatia de deviatie de sept + reducerea prin cauterizare cu radiofrecventa a cornetelor (2 in 1), anestezia a fost locala, inclusa in pret si 250 lei o noapte de internare in clinica (3 p

Continuarea mesajului anteror: 3 perfuzii cu antibiotic. Nu am avut nicio durere dupa operatie, nu s-a umflat nasul. Am simtit putin in timpul operatiei, mai ales la folosirea daltitei si a ciocanului, dar au fost dureri scurte si dl profesor m-a prevenit de fiecare data, a fost suportabil. Operatia a durat mai putin de 30 minute, cu tot cu anestezie, am coborat de pe masa si m-am dus linistit in patul meu, cu un plasture la nas. Scoaterea meselor n-a fost foarte dureroasa, au fost imbibate bine cu xilina in prealabil. Per total sunt multumit, astept ca lucrurile sa evolueze bine. De marti ma intorc la serviciu.

multumesc pentru raspunsuri si va urez multa sanatate..

Buna ziua din nou,
Din pacate, la o saptamana dupa operatie am racit si de vreo 3 zile nu ma simt deloc confortabil: nas foarte infundat, greu de curatat (inca n-am curaj sa-l suflu, doar foarte foarte usor), stranutat, etc.
Oricum, dl Profesor mi-a spus ca vindecarea completa dureaza aproape o luna (septul se vindeca mai repede, cornetele in cca 4 saptamani), abia atunci voi putea sa respir omeneste. Deocamdata fluxul de aer din nara dreapta e in continuare obstructionat, dar am inteles ca inca mai sunt cheaguri de sange usact pe cornete ce se vor desprinde in timp, dupa mai multe zile de spalaturi cu apa sarata + unguent cu galbenele in fiecare nara. Eu sunt optimist.
Cat priveste urechea, in primavara voi face o interventie de refacere a timpanului + indepartarea tesutului "de granulatie" care blocheaza oasele, operatie facuta atat prin conductul auditiv extern cat si prin incizie in spatele urechii, tot la Medico-Clinique (de costuri n-am intrebat deocamdata). Din nou sunt optimist.
Oricum, pot sa confirm ca dl profesor Ciuchi Vasile este o somitate in domeniul chirurgiei ORL, sute de oameni ii trec prin mana si toti sunt multumiti de rezultat.
Din pacate, la o saptamana dupa operatie am racit si de vreo 3 zile nu ma simt deloc confortabil: nas foarte infundat, greu de curatat (inca n-am curaj sa-l suflu, doar foarte foarte usor), stranutat, etc.
Oricum, dl Profesor mi-a spus ca vindecarea completa dureaza aproape o luna (septul se vindeca mai repede, cornetele in cca 4 saptamani), abia atunci voi putea sa respir omeneste. Deocamdata fluxul de aer din nara dreapta e in continuare obstructionat, dar am inteles ca inca mai sunt cheaguri de sange usact pe cornete ce se vor desprinde in timp, dupa mai multe zile de spalaturi cu apa sarata + unguent cu galbenele in fiecare nara. Eu sunt optimist.
Cat priveste urechea, in primavara voi face o interventie de refacere a timpanului + indepartarea tesutului "de granulatie" care blocheaza oasele, operatie facuta atat prin conductul auditiv extern cat si prin incizie in spatele urechii, tot la Medico-Clinique (de costuri n-am intrebat deocamdata). Din nou sunt optimist.
Oricum, pot sa confirm ca dl profesor Ciuchi Vasile este o somitate in domeniul chirurgiei ORL, sute de oameni ii trec prin mana si toti sunt multumiti de rezultat.

e bine ca sunteti optimist caci acesta stare ajuta foarte mult..va doresc ca scapati repede de raceala.[si eu am fost racita ].acum iau tarosin caci am sange in urechea medie [asa s-a vazut prin perforatia timpanului.].m-am resemnat cu drumurile la spital [merg in oras la mine in speranta ca se poate trata fara sa plec prea departe ]si ma bucur [deocamdata] ca nu ma doare urechea..

buna seara..iau betasert pentru ameteala..in ureche este lichid..timpanul este tot perforat in partea de sus..iar intrebarea mea ramane.pentru domnul doctor..de ce este inca sange desi am luat TAROSIN ???momentan am primit indicatia de a lua KLACID [in speranta ca voi trece peste sarbatori fara sa se agraveze]

faptul ca este sange acolo.. imi spune ca in urechea medie se formeaza sau un polipi inflamator sau granulatii care ar trebui cauterizat chimic. mai mergeti la ORL.. care este dotat cu microscop si aparat de aspirat...sa curate bine urechea si sa vada ce este acolo

buna seara..multumesc pentru raspunsul promt..doamna doctor mi-a spus ca trebuie reintervenit printr-o alta operatie de reconstructie [fapt care ma sperie si nici nu mai doresc acest lucru daca as avea sansa sa o mentin asa cum e caci nu cred ca timpanul sa se mai inchida dupa atata timp]..desi are aparat de aspirat este reticenta caci urechea este operata [imi da tratament si pune pansament cu betadina pe care il scot eu in urmatoarea zi]..toti asteapta sarbatorile..eu astept sa vad ce efect isi face tratamentul..e posibil ca de la antibiotic sa se mai linisteasca.??.sunt in concediu si am timp sa pun sare calda la ea si sa ma feresc de curent, , ma ajuta aceste lucruri..?? scuzati lungimea mesajului..

ajuta curatarea si uscarea urechii in interior... in mediul uscat nu se mai dezvolta microbii
mai cititi pe forum ce am postat la otite externe, otite supurate... pasii corecti de a usca urechea
mai cititi pe forum ce am postat la otite externe, otite supurate... pasii corecti de a usca urechea

multumesc pentru raspuns..am recitit ce ati raspuns altor persoane..alcool boricat pun in ureche de prin noiembrie..cu uscatorul de par am sa o usuc mai des [am timp mai mult acum]..dar va rog sa-mi spuneti :: pot pune apa oxigenata tinand cont ca timpanul este perforat ? dupa ce incalzesc urechea pot face masaj timpanic daca acesta este perforat si exista acel cartilaj tragal pus dupa timpan? nu exista riscul sa-l misc de la locul lui? uneori as fi vrut sa nu ma fi operat acum 10 ani..atunci vroiam doar sa aud, iar acum ma izbesc de reticenta unor medici de a trata o ureche operata..si tot nu aud cu ea..

masajul NU te mai ajuta asa ca nu e cazul
apa oxigenata se pune si cand e perforat timpanul.. cu scopul de a curata secretiile mai groase, vascoase
daca nu ai secretii multe si abundente.. nu e cazul de apa oxigenata
apa oxigenata se pune si cand e perforat timpanul.. cu scopul de a curata secretiile mai groase, vascoase
daca nu ai secretii multe si abundente.. nu e cazul de apa oxigenata

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7ganglioni la ureche de marimea unui bob mic de fasole
- 37Am si eu niste nelamuriri
- 12Are nervul auditiv mai prost. Tratament?
- 3tatal meu nu mai aude cu urechea dreapta
- 3Simptome la ureche - nu cunoastem boala
- 7microtie-copil un an si jumatate
- 2durere in spatele urechi
- 6Ganglion dupa ureche-ce sa fac?
- 12Zgomote in urechea stanga
- 17ureche infundata chiar si dupa tratament
- 1probleme cu urechea
- 6contraindicatii dupa operatia de otoscleroza
- 11Cancer? Sunt foarte ingrijorat
- 7vreau sa mor decat sa raman fara auz
- 3in urma unor spalaturi la ureche ma doare foarte rau urechea si ma si ustura inauntrul ei
- 5si de 1 saptamana si jumatate tot ii curge o sectetie din ureche
- 5miros ciudat din ureche
- 2Otita congestiva
- 2Otita medie externa
Mai multe informații despre: Otita medie Urechea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: