Scoaterea materialului de osteosinteza- fractura de platou Schatzker VI

Buna ziua.
Este obligatorie scoaterea materialului de osteosinteza dupa consolidarea fracturii de platou Schatzker VI, daca nu ma deranjeaza in miscare?
Intr-adevar am facut o alergie intarziata la implant cf. doctorilor dermatologi care m-au vazut, dar este tratabila si apare din ce in ce mai rar.
Mentionez ca sunt 2 ani+ de la operatia initiala, recuperarea a decurs f. bine, fac sport relativ des in special trasee de bicicleta de enduro care presupun efort fizic intens.
Am 40 de ani, 1.82m, 84 kg.
Va multumesc anticipat.
Este obligatorie scoaterea materialului de osteosinteza dupa consolidarea fracturii de platou Schatzker VI, daca nu ma deranjeaza in miscare?
Intr-adevar am facut o alergie intarziata la implant cf. doctorilor dermatologi care m-au vazut, dar este tratabila si apare din ce in ce mai rar.
Mentionez ca sunt 2 ani+ de la operatia initiala, recuperarea a decurs f. bine, fac sport relativ des in special trasee de bicicleta de enduro care presupun efort fizic intens.
Am 40 de ani, 1.82m, 84 kg.
Va multumesc anticipat.
2 comentarii

Buna ziua,
Exista tendinta de a lasa pe loc materialele de osteosinteza din Titan, din considerente 100% economice (evitarea cheltuielilor cu o noua interventie).
In cazul materialelor din otel ce sunt superficiale (ce se extrag usor, fara complicatii), este preferabila extragerea lor, din 1.000 de considerente (cum ar fi cazul D-voastra).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Exista tendinta de a lasa pe loc materialele de osteosinteza din Titan, din considerente 100% economice (evitarea cheltuielilor cu o noua interventie).
In cazul materialelor din otel ce sunt superficiale (ce se extrag usor, fara complicatii), este preferabila extragerea lor, din 1.000 de considerente (cum ar fi cazul D-voastra).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Operatie fractura dublumaleolara cu diastazis tibio peronier
- 3Fractura osteosintezata
- 4Osteosinteza cu placa la antebrat
- 2Din ce material este realizata placuta Philos ptr osteosinteza?
- 3Recuperare dupa operatie debosteosinteza
- 1Ajutor.Scoatere material de osterosinteza din glezna
- 3Scoatere material de osteosinteza
- 12Osteosinteză humerus.
- 0Recuperare-osteosinteza cu tija a tibiei/ planificare sarcina inainte/dupa inalturare a ti
Mai multe informații despre: osteosinteza