Recuperare dupa operatie debosteosinteza
Buna, in urma cu 3 saptamani mi s-a efectuat o operatie de osteosinteza cu placuta si suruburi de titan in urma unei fracturi cu deplasare a metatarsianului 5. Recuperarea consta in mentinerea imobilizarii in orteza care inlocuieste ghips-ul, si deplasare cu ajutorul a 2 carje si interzis spijinul podal.Ceea ce ma ingrijoreaza este ca accidental, incercand sa urc o treapta cu ajutorul carjelor, mi-am pierdut echilibrul si am calcat pe piciorul afectat cu talpa ortezei. Am simtit durere pe moment, dupa care a trecut. Locul taieturii chirurgicale arata ok, insa intrebarea mea este 's-a afectat procedura de osteosinteza, oare e posibil sa se fi deplasat osul de cum este fixat cu placuta? Astept raspuns pentru ca imi fac mari griji pana la urmatoarea radiografie care trebuie sa o fac peste o saptamana. Va multumesc
3 comentarii
Buna ziua!
Principial, ar trebui sa aveti raspunsul cat mai rapid (radiografie de control), si nu peste o saptamana (poate fi prea tarziu pentru remedierea unui de-bricolaj).
Ce tip de fractura ati avut, deoarece fracturile metatarsianului 5 se opereaza rarissim (0, 01% din cazuri)???
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Principial, ar trebui sa aveti raspunsul cat mai rapid (radiografie de control), si nu peste o saptamana (poate fi prea tarziu pentru remedierea unui de-bricolaj).
Ce tip de fractura ati avut, deoarece fracturile metatarsianului 5 se opereaza rarissim (0, 01% din cazuri)???
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va pot trimite radiografiile pe care le am pana in preznt pe un mail?
Perfect, aveti mail-ul cand faceti "click" pe poza mea aici, pe site.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Operatie fractura dublumaleolara cu diastazis tibio peronier
- 3Fractura osteosintezata
- 4Osteosinteza cu placa la antebrat
- 2Din ce material este realizata placuta Philos ptr osteosinteza?
- 1Ajutor.Scoatere material de osterosinteza din glezna
- 3Scoatere material de osteosinteza
- 12Osteosinteză humerus.
- 0Recuperare-osteosinteza cu tija a tibiei/ planificare sarcina inainte/dupa inalturare a ti
Mai multe informații despre: osteosinteza