Operatie posibila?

Am jucat baschet timp de 8 ani si dupa un timp au aparut leziuni la nivelul genunchiului drept.La inceput se simtea o mica durere cand imi indoiam genunchiul iar acesta trosena. De anul trecut durerea a devenit din ce in ce mai greu de suportat si acum doua zile am avut o interventie chirurgicala, doctorul crezand ca am ruptura de menisc. In momentul operatiei a realizat ca de fapt este un caz mai complicat. Oasele s-au tasat aparent iar spatiul dintre ele s-a umplut cu cartilaj. Doctorul a hotarat ca nu se mai poate face nimic si doar a introdus un tub de drenaj, pe care l-a si scos la o zi dupa operatie.
Intrebarea mea este daca chiar nu se mai poate face nimic sau exista o interventie mai complexa ce se poate realiza
Intrebarea mea este daca chiar nu se mai poate face nimic sau exista o interventie mai complexa ce se poate realiza
2 comentarii

este imposibil de raspuns din moment ce nu cunoastem exact celeziune aveti si pe ce suprafata.
"Oasele s-au tasat aparent iar spatiul dintre ele s-a umplut cu cartilaj" oasele in genunchi sunt acoperite de cartilaj hyalinic, si intre ele sunt si meniscurile (si ele sunt cartilaje fibroase).
probabil aveti o leziune majoara de cartilaj hyalinic, insa nu stim exact.
de localizarea si suprafata leziunii depinde tratamentul. cateodata poate fi operata printr-o metoda minimalinvaziva (artroscopie) cateodata este necesara o operatie majora pentru corectia axei membrului inferior (osteotomie de varizare/valgizare)
ar trebui sa cautati un ortoped cu experienta majora in chirurgia genunchiului pentru un axamen fizic si tratament competent.
"Oasele s-au tasat aparent iar spatiul dintre ele s-a umplut cu cartilaj" oasele in genunchi sunt acoperite de cartilaj hyalinic, si intre ele sunt si meniscurile (si ele sunt cartilaje fibroase).
probabil aveti o leziune majoara de cartilaj hyalinic, insa nu stim exact.
de localizarea si suprafata leziunii depinde tratamentul. cateodata poate fi operata printr-o metoda minimalinvaziva (artroscopie) cateodata este necesara o operatie majora pentru corectia axei membrului inferior (osteotomie de varizare/valgizare)
ar trebui sa cautati un ortoped cu experienta majora in chirurgia genunchiului pentru un axamen fizic si tratament competent.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 19dureri ale articulatiei genunchiului
- 2durere de genunchi!
- 5Durere profunda genunchi si cot drept
- 9Ma dor genunhii de mor !!!
- 6durere genunchi
- 14Durere sub genunchi...
- 4dureri de umeri, genunchi, coloana.. de doi ani
- 13Durere de genunchi
- 10dureri de genunchi
- 0Dureri genunchi tibie
- 3Durere ambii genunchi