Operație excizie aluniță

10-04-2019
Laura261
Nu este medic/terapeut
Laura261
Buna ziua. Va rog frumos ajutați-mă, sunt foarte îngrijorată.. Acum o săptămâna mi am îndepărtat o aluniță destul de mare. După operație la 3 zile rana începuse sa se închidă, pana in următoarea dimineața când am desfăcut pansamentul și am văzut ca era mult sânge pe el plus o substanța albicoara și se întindea. Menționez ca jumătate din operație s a închis, a prins coaja, este pe punctul de a se vindeca, jumătate din ea este desfăcută, plină de sânge. In urma cu doua zile am fost la medicul care ma operat și i am cerut o părere, mi s a spus ca nu este nimic anormal dar cu toate astea ma cusut in 3 locuri. Astăzi, la 2 zile după ce am fost la el, observ Ca locul este la fel de deschis, chiar mai deschis, intr o parte observ Ca este precum o gaura, supureaza mereu.
Sunt foarte foarte îngrijorată. Nu ii da voie sa prindă coaja și sa se vindece. In unele zile ma ustura. Ajutați-mă, va rog...
4 comentarii
1
10-04-2019, ora 22:33
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Bună ziua.
Are importanta rezultatul histopatologic, dar cred că nu e gata.
Daca medicul curant nu v-a recomandat pansamente de un anumit fel, aplicați comprese cu betadina pe rană zilnic.
Reevaluare peste 4-5 zile.
0
15-04-2019, ora 13:51
Laura261
Nu este medic/terapeut
Laura261
Buna ziua. Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Astăzi am primit rezultatul histopatologic și este bine, a fost îndepărtată complet.
Însă... acum ma îngrijorează ca mi-a rămas rana deschisă de o dimensiune mare( precum o moneda de 50bani, poate și mai mare)..
Ce sa fac pentru vindecarea mai rapida?
Este normal sa ma doară, ma înțeapă, am luat Nalgesin dar tot nu ma lasă..
Este posibil ca rana sa se mărească?
0
15-04-2019, ora 13:56
Laura261
Nu este medic/terapeut
Laura261
Menționez ca cele trei cusături s au rupt, a străpuns pielea și operația s a mărit.
0
16-04-2019, ora 15:32
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din cate imi dau seama, a rezultat o zona dezepitelizata.
Puteti face toaleta locala cu betadina si aplica pe acea zona o bucata de GRASOLIND ( decupati din folie dimensiunea zonei ), iar apoi panasament. O data la 2 zile.
Reevaluare peste 7 zile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alunițele și petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  •