Interpretare biopsie alunita

22-08-2022
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Bună ziua! În urma extirparii unei alunite, am primit următorul rezultat la biopsie: "Aspectele histomorfologice înclină în favoarea unui nev melanocitar atipic ( prezente atipii nucleare ). Vă rog mult să îmi spuneți dacă e grav și ce ar fi indicat sa fac în continuare. Mulțumesc!
2 comentarii
0
09-09-2022, ora 15:15
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua
nevul atipic este bine ca a fost excizat, cu limite siguranta cred. Mergeti la 6 luni -1 an la dermatolog ptr dermatoscopii, evitati soare., solar.
Sanatate!
0
09-09-2022, ora 16:20
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Bună ziua! Mulțumesc mult pentru răspuns! Medicul care m-a operat a trimis proba pentru imunohistochimie, pentru siguranță, iar rezultatul este următorul: Hmb45-expresie intensă la nivelul componentei joncționale și diminuată progresiv spre profunzime; Melan-A - expresie prezentă în ambele componente (joncțională și intradermică) ale proliferării melanocitare; p16- identic cu Melan-A; Ki67 - expresie nucleară prezentă în rare melanocite ale componentei joncționale, absenta la nivelul componentei dermale profunde și prezenta in frecventele leucocite din aria proliferării melanocitare. Operația a fost efectuată cu limite de 0, 5. Credeți că ar trebui reoperat având în vedere prezența acelor markeri in proba analizată IHC? Mulțumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alunițele și petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  •