omulet marit
mergi la ORL
pana luni
foloseste bioparox spray de 5-6 ori pe zi
borenar 1 tab seara de supt
regim strict fara acru, acidulat, citric
pana luni
foloseste bioparox spray de 5-6 ori pe zi
borenar 1 tab seara de supt
regim strict fara acru, acidulat, citric
Acum am impresia ca o sa si racesc si voiam sa intreb daca pot lua aspirina si paracetamol sinus
Cu multumiri pentru promptitudine
Cu multumiri pentru promptitudine
Buna ziua.
Acum doua saptamani am fost internat in spital in Iasi, sectia ORL, cu diagnosticul uvulita acuta. Mi s-a administrat antibiotice intravenos si hidrocortizon trei zile dupa care am luat sapte zile augumentin. Pe langa acestea spray strepsils si faringo spray + doua injectii cu diprofos.In prezent simt in continuare un nod in gat, la inghitire, ca si cum omuletul e imflamat. Nu s-a ameliorat deloc starea. Ce tratament recomandati. Sau ce trebuie sa fac.
Multumesc frumos.
Acum doua saptamani am fost internat in spital in Iasi, sectia ORL, cu diagnosticul uvulita acuta. Mi s-a administrat antibiotice intravenos si hidrocortizon trei zile dupa care am luat sapte zile augumentin. Pe langa acestea spray strepsils si faringo spray + doua injectii cu diprofos.In prezent simt in continuare un nod in gat, la inghitire, ca si cum omuletul e imflamat. Nu s-a ameliorat deloc starea. Ce tratament recomandati. Sau ce trebuie sa fac.
Multumesc frumos.
sa vii la Pascani sa scurtam omuletul... cu radiofrecventa
fara internare, fara sangerare... peste 1 ora pleci acasa
fara internare, fara sangerare... peste 1 ora pleci acasa
Multumesc frumos.
Va rog sa-mi comunicati adresa cabinetului sau nr. de telefon pentru programare.
O seara placuta.
Va rog sa-mi comunicati adresa cabinetului sau nr. de telefon pentru programare.
O seara placuta.
dati clic pe fvaleriu sau sub poza pe datele cabinetului
Multumesc.
O seara placuta.
O seara placuta.
Buna ziua,
Acum 2 saptamani au inceput sa-mi apara 1-2 afte care mi-au trecut de la sine, fara tratament. Acum o saptamana am simtit o senzatie de uscaciune la nivelul mucoasei bucale insotita de senzatia de arsura ( ca atunci cand te arzi cu supa/ciorba). M-am uitat in oglinda, mucoasa era rosie, asadar am inceput gargara si clatit gura cu bicarbonat de sodiu, corsodyl si badijonat cu glicerina boraxata. A trecut senzatia de arsura si uscaciune. Acum cateva zile, am observat 2 umflaturi f micute pe omulet, la baza lui mai exact. Am fost la medicul ORL-ist care mi-a zis ca acele basici sunt de fapt o mica vascularizare si ca limba pare usor incarcata. Mi s-a dat exudat si raclat lingual, ambele cu rezultate negative. Am fost si la un medic dentist pt scanare cu Velscope VX si nu a aparut nimic ciudat. Acum o luna am luat intr-adevar timp de 3 spatamani foarte multe antibiotice pentru a trata o infectie cu streptococ la picior.
Pe mine tot ma nelinistesc aceste mici umflaturi si nu stiu unde sa ma mai duc ca sa aflu ce am in gura. Ma puteti ajuta va rog cu un sfat?
Multumesc,
Elena
Acum 2 saptamani au inceput sa-mi apara 1-2 afte care mi-au trecut de la sine, fara tratament. Acum o saptamana am simtit o senzatie de uscaciune la nivelul mucoasei bucale insotita de senzatia de arsura ( ca atunci cand te arzi cu supa/ciorba). M-am uitat in oglinda, mucoasa era rosie, asadar am inceput gargara si clatit gura cu bicarbonat de sodiu, corsodyl si badijonat cu glicerina boraxata. A trecut senzatia de arsura si uscaciune. Acum cateva zile, am observat 2 umflaturi f micute pe omulet, la baza lui mai exact. Am fost la medicul ORL-ist care mi-a zis ca acele basici sunt de fapt o mica vascularizare si ca limba pare usor incarcata. Mi s-a dat exudat si raclat lingual, ambele cu rezultate negative. Am fost si la un medic dentist pt scanare cu Velscope VX si nu a aparut nimic ciudat. Acum o luna am luat intr-adevar timp de 3 spatamani foarte multe antibiotice pentru a trata o infectie cu streptococ la picior.
Pe mine tot ma nelinistesc aceste mici umflaturi si nu stiu unde sa ma mai duc ca sa aflu ce am in gura. Ma puteti ajuta va rog cu un sfat?
Multumesc,
Elena
toate aceste problme sunt de la intoleranta la anumite alimente si probleme gastro-intestinale
faci consult la gastrologie s renunti la tot ce este acru, a cidulat, citric, lamai, otet..rosii, struguri..s.a
faci consult la gastrologie s renunti la tot ce este acru, a cidulat, citric, lamai, otet..rosii, struguri..s.a
Domnule Doctor,
Am fost la Gastroenterologie asa cum mi-ati recomandat, iar Dna Doctor mi-a spus ca e foarte probabil sa am candida si sa nu fi iesit la Exudat. Am primit ca tratament un probiotic cu 30 mld tulpini, glicerina boraxata cu nistatin si aciclovir si gargara cu bicarbonat de sodiu. Dumneavoastra ce imi recomndati? Ar trebui sa ma duc la un alt medic? Voi reface exudatul saptamana viitoare. Sincer, fata de saptamana trecuta, depunerea e putin mai abundenta chiar daca eu am tinut regim foarte strict si am facut gargara.
Va multumesc foarte mult,
Elena
Am fost la Gastroenterologie asa cum mi-ati recomandat, iar Dna Doctor mi-a spus ca e foarte probabil sa am candida si sa nu fi iesit la Exudat. Am primit ca tratament un probiotic cu 30 mld tulpini, glicerina boraxata cu nistatin si aciclovir si gargara cu bicarbonat de sodiu. Dumneavoastra ce imi recomndati? Ar trebui sa ma duc la un alt medic? Voi reface exudatul saptamana viitoare. Sincer, fata de saptamana trecuta, depunerea e putin mai abundenta chiar daca eu am tinut regim foarte strict si am facut gargara.
Va multumesc foarte mult,
Elena
Buna ziua.
Am boala de BRGE si mi s-a imflamat gatul iar omuletul e marit. Am zilnic stari de voma. Se poate micsora omuletul?
Va multumesc.
O zi buna.
Am boala de BRGE si mi s-a imflamat gatul iar omuletul e marit. Am zilnic stari de voma. Se poate micsora omuletul?
Va multumesc.
O zi buna.
prednisonul..sau alt preparat antiinflamator hormonal de baut si bioparox sprey
dar asta este solutia de moment
pe termen lung.. tratament corect a problemelor gastrice
regim corect toata viata
scurtarea luetei cu radiofrecventa
dar asta este solutia de moment
pe termen lung.. tratament corect a problemelor gastrice
regim corect toata viata
scurtarea luetei cu radiofrecventa
.Buna ziua !
As avea si eu mare nevoie de sfatul dvs.
Cu cateva zile in urma ( aproximativ o saptamana) am inceput sa simt dureri usoare in gat. In 2-3 zile acestea s-au intensificat, ajungand insuportabile ( simteam ca am 2 gheme de ace in gat ). Efectiv, am stat treaza doua nopti la rand, pentru ca pur si simplu nu mai puteam inghiti de durere.Mentionez ca in afara de durerea groaznica si gatul rosu, nu am avut alt simptom (febra, etc).Am luat Strepsils, nurofen forte dar nu s-a ameliorat.
Acum 3 zile, am fost la un medic orl-ist care, dupa examinare, mi-a spus ca am faringita acuta, iar gatul meu este, , in flacari".
Mi-a dat ca tratament Klacid SR 2 pe zi pana trece durerea, Ketonal, Trachisan pastile si Hexoral.
Am inceput tratamentul, durerea s-a ameliorat putin, dar a doua zi uitandu-ma cu oglinda in gat, am observat ca uvula este acoperita cu un strat albicios, iar in spate e foarte inflamata ( era aproape visinie).De asemenea, foarte dureroasa la atingere.
In ciuda faptului ca am ajuns in a 4-a zi de antibiotic, ma doare in continuare la inghitit si de azi a inceput sa doara si sub ureche in dreptul ganglionului. Chiar m-am trezit noaptea si am luat un Ketonal pt ca ma durea.
Azi, la prima ora, m-am prezentat la camera de garda de la spitalul Panduri, unde mi s-a pus diagnosticul de uvulita acuta.Medicul mi-a spus ca tratamentul dat pt faringita e bun si sa-l continui ca probabil inca nu si-a facut efectul antibioticul.
As vrea sa aflu si parerea dvs, pentru ca nu pot manca mai nimic din cauza ca doare foarte rau la inghitit.La cald si dulce e groaznic.
Mai precizez ca inainte cu o saptamana sa inceapa aceste problme, am fost internata la Foniatrie pentru tratarea nodulilor vocali si am facut tratament 12 zile cu insulina. Nu-mi dau seama cele doua episoade au vreo legatura, desi mi se pare destul de mare coincidenta sa patesc asta exact dupa 5 zile dupa iesirea din spital.
Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat pentru raspuns!
As avea si eu mare nevoie de sfatul dvs.
Cu cateva zile in urma ( aproximativ o saptamana) am inceput sa simt dureri usoare in gat. In 2-3 zile acestea s-au intensificat, ajungand insuportabile ( simteam ca am 2 gheme de ace in gat ). Efectiv, am stat treaza doua nopti la rand, pentru ca pur si simplu nu mai puteam inghiti de durere.Mentionez ca in afara de durerea groaznica si gatul rosu, nu am avut alt simptom (febra, etc).Am luat Strepsils, nurofen forte dar nu s-a ameliorat.
Acum 3 zile, am fost la un medic orl-ist care, dupa examinare, mi-a spus ca am faringita acuta, iar gatul meu este, , in flacari".
Mi-a dat ca tratament Klacid SR 2 pe zi pana trece durerea, Ketonal, Trachisan pastile si Hexoral.
Am inceput tratamentul, durerea s-a ameliorat putin, dar a doua zi uitandu-ma cu oglinda in gat, am observat ca uvula este acoperita cu un strat albicios, iar in spate e foarte inflamata ( era aproape visinie).De asemenea, foarte dureroasa la atingere.
In ciuda faptului ca am ajuns in a 4-a zi de antibiotic, ma doare in continuare la inghitit si de azi a inceput sa doara si sub ureche in dreptul ganglionului. Chiar m-am trezit noaptea si am luat un Ketonal pt ca ma durea.
Azi, la prima ora, m-am prezentat la camera de garda de la spitalul Panduri, unde mi s-a pus diagnosticul de uvulita acuta.Medicul mi-a spus ca tratamentul dat pt faringita e bun si sa-l continui ca probabil inca nu si-a facut efectul antibioticul.
As vrea sa aflu si parerea dvs, pentru ca nu pot manca mai nimic din cauza ca doare foarte rau la inghitit.La cald si dulce e groaznic.
Mai precizez ca inainte cu o saptamana sa inceapa aceste problme, am fost internata la Foniatrie pentru tratarea nodulilor vocali si am facut tratament 12 zile cu insulina. Nu-mi dau seama cele doua episoade au vreo legatura, desi mi se pare destul de mare coincidenta sa patesc asta exact dupa 5 zile dupa iesirea din spital.
Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat pentru raspuns!
1 sa folosesti inainte de masa Omez si la 2 ore dupa masa Maalox..fiindca aciditatea gastrica este cauza simptomelor care le ai
2 Lueta se poate micosra in volum d ela 2-4 tab d prednison
dela cateva pufuri de Bioparox
3 pe termen lung.. faci investiagtiila gastrologie..acolo e cauza si nodulilor de pe corzile vocale
trebuie schimbat radical regimul alimentar
2 Lueta se poate micosra in volum d ela 2-4 tab d prednison
dela cateva pufuri de Bioparox
3 pe termen lung.. faci investiagtiila gastrologie..acolo e cauza si nodulilor de pe corzile vocale
trebuie schimbat radical regimul alimentar
Buna ziua!
Fetița mea de 4 ani, s-a trezit cu o durere acerba in gât. La o examinare empirica a gâtului am observat ca lueta s-a dublat in dimensiuni, cu aspectul a doua luete. Menționez ca frățiorul ei e încă sub observatie, suspect de herpangina(temperatura 40 cu 3). Au amândoi rotavirus, iar in urma cu 2 săptămâni cel mic a avut adenita( infecție bacteriana in ganglionul drept). Va rog sa-mi spuneti dacă este o legătura între aceste boli și ce are fetița acum, și cum o putem trata. Va mulțumesc!
Fetița mea de 4 ani, s-a trezit cu o durere acerba in gât. La o examinare empirica a gâtului am observat ca lueta s-a dublat in dimensiuni, cu aspectul a doua luete. Menționez ca frățiorul ei e încă sub observatie, suspect de herpangina(temperatura 40 cu 3). Au amândoi rotavirus, iar in urma cu 2 săptămâni cel mic a avut adenita( infecție bacteriana in ganglionul drept). Va rog sa-mi spuneti dacă este o legătura între aceste boli și ce are fetița acum, și cum o putem trata. Va mulțumesc!
da.. se poate da vina si pe virusi.dar
incercati sa Va amintiti.. ce a mancat copilul cu o seara inainte
este mare posibilitate sa facut reflux gastro-esofagian in somn..de la fructe, ducliuri sau mancare acra...si anume Acidul Gastric..sa irite sa inflameze foarte tare si faringele si lueta
incercati sa Va amintiti.. ce a mancat copilul cu o seara inainte
este mare posibilitate sa facut reflux gastro-esofagian in somn..de la fructe, ducliuri sau mancare acra...si anume Acidul Gastric..sa irite sa inflameze foarte tare si faringele si lueta
Buna ziua! Am vreo trei zile de când am ceva dureri in gât si odată cu acestea am inceput sa tusesc(sec). Practic simt " gâdileală" in gat ce imi declanșează tusea care este foate persistenta, ajungând la sufocare. Nu febră, nu frisoane. Autoexaminandu-mi lueta am observat ca este mărită. Aveti idee ce aș putea lua? Mulțumesc anticipat!
am mai scris pe forum
sunt simptome a unui reflux gastro-esofagian, cand acidul gastric ajunge in gat si irita tot
se intampla de la alimente acre, acide, citrice, bauturi acidulate..s.m/a
e cazul de consult la gastrologie si la ORL
sunt simptome a unui reflux gastro-esofagian, cand acidul gastric ajunge in gat si irita tot
se intampla de la alimente acre, acide, citrice, bauturi acidulate..s.m/a
e cazul de consult la gastrologie si la ORL
Omuletul meu nu este marit, este inflamat.. dar ieu am o intrebare, Nu stiu daca e legat de omulet dar ieu am probleme inghiting.. Nu stiu daca este omuletul da cand mam uitat in gat, nu aveam nimica dar aveam omuletu inflamat.. ce sa fac?
sa mergi initia la ORL pentru tratament
dupa sa mergi la gastrologie si sa tratezi problemel de reflux
dupa sa mergi la gastrologie si sa tratezi problemel de reflux
Buna ziua! Am o problema cu omulețul, si dimineata scuip cu sange cred ca este vb de o intoxicatie chimica.astfel acum 2 zile seara, in conditiile actuale de protectie impotriva Cov19, am ajuns de la serv si mi-am pulverizat in autoturism alcool izopropilic, si am inhalat un pic, apoi am urcat in apartament, unde pe hainele puse in cuier am pulverizat igenol, diluat cum scrie pe bidon, dar iar am inhalat, apoi am mers in baie unde am pulverizat pe masti ace clor, diluat dar si de aici am inhalat.a 2-a zi m-am trezit, am scuipat cu sange, omulețul este lung de atarna pe gat si atinge de limba, si ma doare doar zona din spate omulet.imi puteti recomanda ceva, macar pana ajung in cateva zile la un cabinet orl ?
1. Prednison 2 la 8 ore sau medrol 1 pe zi
Sunt hormonale și puternic antialergice
2 multă apă și ceaiuri de băut sa te hidratezi și sa arunge organismul tixinele
3 în gat. Anaftin sprey spre omuket
4. Sigur nu ai și mâncat ceva ce sa producă reflux în somn???
Crdd ca e bine sa ei și un antiacid de supt
Sunt hormonale și puternic antialergice
2 multă apă și ceaiuri de băut sa te hidratezi și sa arunge organismul tixinele
3 în gat. Anaftin sprey spre omuket
4. Sigur nu ai și mâncat ceva ce sa producă reflux în somn???
Crdd ca e bine sa ei și un antiacid de supt
Anaftin spray, am, gargara cu musetel cu bicarbonat fac, plus la indicatia medic familie :paracetamol daca creste temp si 3-4 decasept/zi. Nu am reflux.oricum si azi am scuipat sange cand m-am trezit, desi nu am nici o jena in gat, am fost racit acum 1luna, cand am luat 14zile de tavanic.am primit de la serv masti de bumbac reutilizabile, pe careseara le tineam30min in apa cu ace clor.
Bună ziua, de 8 luni de zile ma doare foarte tare gatul când casc, iar de vreo trei luni mi se umfla omulețul zilnic, am fost la diverși medici și nimic, nu mi a trecut nici cu antibiotice, și gatul este rosu, alte simptome nu am, temperatura, ganglioni etc, va rog sa ma ajutați cu un sfat, va mulțumesc
FRaza.iar de vreo trei luni mi se umfla omulețul zilnic. expica TOT...
nu stiu la ce medici ai fost... dar unica cauza de ce se umfla Omuletul... ESTE>...
1 Alimentatia incorecta seara cu otet, lamai, citrice, acidulate
2 Refluxul gastro eosfagian in somn.. cand acidul gastric ajunge in fairinge.. Inflamaza tot... lueta, amigdale, faringe pana sus in spatele nasului. de acolo si durerea si inflamatiiile si asa zisele raceli usoare din gat
3 consultul obligatoriu la Gastrologie..si schimbat stilul alimentar
nu stiu la ce medici ai fost... dar unica cauza de ce se umfla Omuletul... ESTE>...
1 Alimentatia incorecta seara cu otet, lamai, citrice, acidulate
2 Refluxul gastro eosfagian in somn.. cand acidul gastric ajunge in fairinge.. Inflamaza tot... lueta, amigdale, faringe pana sus in spatele nasului. de acolo si durerea si inflamatiiile si asa zisele raceli usoare din gat
3 consultul obligatoriu la Gastrologie..si schimbat stilul alimentar
Momentan sunt în Germania dar peste o luna când se ia carantină vin în tara la control la clinica din Pașcani, pana atunci cum as putea sa mai ameliorez?
1. ultima masa de dulciuiri, fructe, acidulate.. la 17.00
2 o cina normala, calda, fara otet, lamai, usturoi, prajjeli.. pe la 19...20.00
3 dupa cina..nu mai consumi absolut nimic.. daca te culci tariziu..muta cina...mai tarziu... sa ai 2-3 ore fara almente pana la culcare
4 Reniie, sau maalox..sau alt antiacid care gasesti se foloseste la culcare..sa nu mia urce acidul in somn
5 cauta un plafar... un sprey Ulieos pentru faringe trebuie sa aiba si ei acolo
2 o cina normala, calda, fara otet, lamai, usturoi, prajjeli.. pe la 19...20.00
3 dupa cina..nu mai consumi absolut nimic.. daca te culci tariziu..muta cina...mai tarziu... sa ai 2-3 ore fara almente pana la culcare
4 Reniie, sau maalox..sau alt antiacid care gasesti se foloseste la culcare..sa nu mia urce acidul in somn
5 cauta un plafar... un sprey Ulieos pentru faringe trebuie sa aiba si ei acolo
Buna seara am si Eu o pb nu am baut ceva timp apa dupa am baut niste apa putin rece dar tot aveam acea senzatie de uscaciune in gat cand am ajuns acasa am observat in oglinda ca aveam omuletul din cerul gurii inflamat ca o basica. Vreun sfat multumesc!
Bună seara, din luna ianuarie 2021 aveam o senzație de nod în gat. Acum 2 săptămâni am fost la un cabinet orl și mi s-a zis ca nu am nici un fel de infecție ca am rosu în gat și ca am candida. Mi s-a dat tratament cu fluconazole. Acum însă de 2 zile am observat ca am omulețul lungit. Cred ca de acolo am nodul în gat și senzații de vomă. Experienta dumneavoastră ma va ajuta sunt convins, domnule doctor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6lueta bifida
- 76Edem lueta
- 3uvulita cronica repetata
- 3Omuletul meu (v. palatin) este lung
- 108mancarime in gat si urechi
- 4Lueta alungit si deviatie de sept
- 2lipsa luetei
- 7umflatura in gat putin mai departe de omulet..
- 4usturimi, mici dureri, in zona omuletului
- 7Usturimi faringe sus in spatele luetei
- 0durere de...omulet?
- 16jena la inghitit - in spatele omusorului
- 7probleme orofaringiene
- 6lueta (omuletul) inflamat: rosu, volum marit, usor dureros
- 4ma doare cand inghit deasupra de omulet
- 2omulet alungit
- 3hipertrofie lueta
- 1Omuletul ma deranjeaza cred ca este marit
- 6formatiune tumorala pe lueta
Mai multe informații despre: lueta