Ochi uscati, mancarimi si usturimi
Buna ziua. In urma cu 2 saptamani am simtit mancarimi si usturimi ale ochilor mai ales la fum, am fost la medic si mi-a dat un unguent care continea si antibiotic si antiinflamator. Dupa administrarea tratamentul de 10 zile simptomele nu au disparut, ba mai mult de 2 zile imi simt ochii si uscati. Tin se mentionez ca din cauza unor antibiotice am facut o candidoza orofaringiana si am si gura si nasul uscate. Ce imi recomandati sa fac?
5 comentarii
Pune-ţi picături cu Opatanol de 3 ori pe zi vreo 7 zile, e posibil sa fie ceva alergic.
Am fost la medic azi si mi-a facut un test sjogren si am mai putine lacrimi decat trebuie si a zis ca am sindromul ochiului uscat. Mi-a dat tratament cu systane, netildex 7 zile si desloratadina actavis 7 zile. As mai avea o intrebare. Care ar fi cauzele acestui sindrom si daca imi va trece sau o sa depind de lacrimi artificiale de acum? Multumesc anticipat!
Cauzele ar putea fi un mediu uscat (aer condiţionat), privitul excesiv la calculator, modificări hormonale, boli sistemice autoimune etc. Marea majoritate a cazurilor sunt uşoare si se temperează in timp
Ar fi recomandabil sa merg si la un endocrinolog sa vad daca sunt probleme hormonale sau sa astept sa vad ce efect are tratamentul? Multumesc!
Sper sa fie ceva trecator/ de sezon si sa nu am urmari mai grave ca si asa sunt foarte panicata.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 14pete in vedere
- 9Operatie epiteliom bazocelular
- 15umflaturi sub ochi
- 4control la ochi
- 8pete pe ochi
- 4Ochi sensibili?
- 4ochi care ustura
- 14ochi umflat
- 7chist la ochi
- 6hemoragie la ochi?
- 35cancer cu metastaze
- 1Span in ochi
- 11Ochii ma supara
- 2Ochii ieşiţi din orbite
- 1Cataracta plus usturime
- 4Presiune la cap, ochi obositi, durere la ceafa.
- 5O senzatie la ochii foarte neplacuta
- 0Ajutati-ma, e posibil sa ai viermi in ochi?
Mai multe informații despre: Ochiul ochi uscati
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Astigmatismul
- Sindromul ochi uscat - Kratoconjunctivita sicca
- Dezlipirea de retina
- Lagoftalmia paralitica
- Conjunctivita bacteriana simpla
- Tumorile pleoapelor
- Strabismul la copii
- Retinopatia diabetica
- Ambliopia (ochiul leneș)
- Exoftalmia
- Cristalinul
- Transplant de cornee
- Conjunctiva
- Pleoapele si reflexul de clipire
- Febra faringoconjunctivala
- Oboseala oculară (astenopia acomodativă)
- Heterocromia (ochii de culori diferite)
- Ochiul (analizatorul vizual)