Obezitate - sfaturi practice
Buna Ziua,
Nu stiu daca am postat unde trebuie, sper totusi sa nu fi gresit.
As avea si eu o intrebare. Sunt un mare fan al mancarii, recunosc. Imi place sa fac mancare, sunt pofticios si..de ce sa nu o recunosc, mananc cam orice.
De ceva vreme totusi cresc in greustate foarte mult [aprox 7Kg in 2 luni de la 105 la 112 Kg]. Drept urmare, am inceput sa mananc mai putin, 2-max. 3 mese pe zi, fara paine si in special salata cu rosii, castraveti ridichii si branza.
Urmeaza sa am si un control la endocrinologie [am avut ceva probleme cu tiroida in copilarie] dar as vrea sa stiu si de la unii-altii, doctori sau simplii forumisti ideii, sfaturi... de cum sa ajung la o greutate normala.
Acum am 1, 87-1, 89 inaltime si 110-112 Kg.
Multumesc anticipat pentru sfaturi,
Va urez o zi insorita,
Noroc.
Nu stiu daca am postat unde trebuie, sper totusi sa nu fi gresit.
As avea si eu o intrebare. Sunt un mare fan al mancarii, recunosc. Imi place sa fac mancare, sunt pofticios si..de ce sa nu o recunosc, mananc cam orice.
De ceva vreme totusi cresc in greustate foarte mult [aprox 7Kg in 2 luni de la 105 la 112 Kg]. Drept urmare, am inceput sa mananc mai putin, 2-max. 3 mese pe zi, fara paine si in special salata cu rosii, castraveti ridichii si branza.
Urmeaza sa am si un control la endocrinologie [am avut ceva probleme cu tiroida in copilarie] dar as vrea sa stiu si de la unii-altii, doctori sau simplii forumisti ideii, sfaturi... de cum sa ajung la o greutate normala.
Acum am 1, 87-1, 89 inaltime si 110-112 Kg.
Multumesc anticipat pentru sfaturi,
Va urez o zi insorita,
Noroc.
4 comentarii
e o crestere semnificativa in greutate intr-un interval scurt de timp
Singur recunoasteti ca mancati cam orice. Nu ne dati multe detalii gen: sex, varsta, activitate zilnica, program de masa si de miscare, rezultatele obtinute in urma incercarii de dieta. Trebuie sa stim rezultatul consultului endocrinologic si ce probleme au mau fost pentru a putea vedea ce putem face.Pana atunci regulile alimentatiei sanatoase: 3 mese pe zi, eventual 2 gustari fara dulciuri, prajeli, multe fructe si legume crude sau fierte, apa 1, 5 -2 litri pe zi si cat mai multa miscare
Singur recunoasteti ca mancati cam orice. Nu ne dati multe detalii gen: sex, varsta, activitate zilnica, program de masa si de miscare, rezultatele obtinute in urma incercarii de dieta. Trebuie sa stim rezultatul consultului endocrinologic si ce probleme au mau fost pentru a putea vedea ce putem face.Pana atunci regulile alimentatiei sanatoase: 3 mese pe zi, eventual 2 gustari fara dulciuri, prajeli, multe fructe si legume crude sau fierte, apa 1, 5 -2 litri pe zi si cat mai multa miscare
Pei ar fi urmatoarele:
22 ani, M
activitate zilnica - 30 ora miscare ca atare in rest... munca de birou,
putine ore de somn : 12/24 munca
Acum incerc sa mananc salata si pe cat posibil putina paine si prajeala. Apa beau cam 1, 5 maxim.
Stiu doar ca am avut exces de hormoni... mai mult cu tiroida nimic nu pot spune.
Pe 3 aprilie e programata vizita la doctor.
Ce pot spune acum ar fi urmatoarele : am fost la o vizita medicala la dermatologie iar doctorul de acolo m-a intrabat... fara sa stie nimic si fara sa ma analizeze in vre'un fel...daca am probleme hormonale. A spus ca am conformatie de femeie... ca ma ingras a tipic. Ea a sugerat sa merg la un test endocrinologic.
Acestea sunt informatiile ce pot sa le ofer acum.
Multumesc
22 ani, M
activitate zilnica - 30 ora miscare ca atare in rest... munca de birou,
putine ore de somn : 12/24 munca
Acum incerc sa mananc salata si pe cat posibil putina paine si prajeala. Apa beau cam 1, 5 maxim.
Stiu doar ca am avut exces de hormoni... mai mult cu tiroida nimic nu pot spune.
Pe 3 aprilie e programata vizita la doctor.
Ce pot spune acum ar fi urmatoarele : am fost la o vizita medicala la dermatologie iar doctorul de acolo m-a intrabat... fara sa stie nimic si fara sa ma analizeze in vre'un fel...daca am probleme hormonale. A spus ca am conformatie de femeie... ca ma ingras a tipic. Ea a sugerat sa merg la un test endocrinologic.
Acestea sunt informatiile ce pot sa le ofer acum.
Multumesc
Dupa consultul endocrinologic mai stam de vorba.
Patologia tiroidiana poate duce la cresteri in greutate, dar treaba e mai veche si banuiesc netratata, asa ca vom vedea saptamana viitoare.
Nu mi-ati spus ce rezultat a dat incercarea de dieta.
Oricum nici inainte de a va ingrasa nu aveati o greutate normala. Deci problemele sunt mai vechi. Ce v-a determinat sa incepeti acum o cura de slabire?
Vorbim dupa ce mergeti la endocrinologie.
Patologia tiroidiana poate duce la cresteri in greutate, dar treaba e mai veche si banuiesc netratata, asa ca vom vedea saptamana viitoare.
Nu mi-ati spus ce rezultat a dat incercarea de dieta.
Oricum nici inainte de a va ingrasa nu aveati o greutate normala. Deci problemele sunt mai vechi. Ce v-a determinat sa incepeti acum o cura de slabire?
Vorbim dupa ce mergeti la endocrinologie.
pei motivele sunt multe...
am mers mai tot timpul pe principiul... "daca nu vezi degetele picioarelor din cauza burtii inseamna ca esti gras" drept urmare am si aplicat-o si.. am avut un rezultat negativ.
Apoi... simt ca nu mai rezist la efort fizic cum o faceam odata. Am jucat fotbal deci. 2 ani de zile stiu ce a insemanat sportul.
Apoi...intotdeauna am fost complexat de aspectul fizic si am incercat ce m'a dus pe mine capu dar nu mare rezultate. O singura data am slabit masiv.. cam 7 kg intr'o luna.si atunci nu de la dieta sau medicamente sau altele...ci pur si simplu ca am suferit din dragoste [eram tanar si nelinistit :) ]
La dietele anterioare. nu am avut rezultate remarcabile... max 1 kg sau 2 care in luna urmatoare il puneam innapoi. Nu pot sa ma laud cu faptul ca am fost genul de persoana care sa tine strict o dieta...
deci.. consecintele sunt cele de acum.
multumesc si tinem legatura
am mers mai tot timpul pe principiul... "daca nu vezi degetele picioarelor din cauza burtii inseamna ca esti gras" drept urmare am si aplicat-o si.. am avut un rezultat negativ.
Apoi... simt ca nu mai rezist la efort fizic cum o faceam odata. Am jucat fotbal deci. 2 ani de zile stiu ce a insemanat sportul.
Apoi...intotdeauna am fost complexat de aspectul fizic si am incercat ce m'a dus pe mine capu dar nu mare rezultate. O singura data am slabit masiv.. cam 7 kg intr'o luna.si atunci nu de la dieta sau medicamente sau altele...ci pur si simplu ca am suferit din dragoste [eram tanar si nelinistit :) ]
La dietele anterioare. nu am avut rezultate remarcabile... max 1 kg sau 2 care in luna urmatoare il puneam innapoi. Nu pot sa ma laud cu faptul ca am fost genul de persoana care sa tine strict o dieta...
deci.. consecintele sunt cele de acum.
multumesc si tinem legatura
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5familia mea imi face rau?
- 3diabetul insulino depedent asociat cu xenical
- 3regim de slabit
- 3Dieta de slabire, am 17 ani
- 4nevoie de ajutor. de 2-3 ani ma lupt cu kg in plus
- 18Iau capsula de slabit de 10 zile
- 191Poftiti la slabit !!!
- 3vreau sa slabesc.. ce stiti despre Herbalife?
- 6Sunt pastile de slabit... eficiente?
- 6slabire rapida: 15 kg intr-o luna?
- 21Pastile de slabire... pentru obezitate de 2 ani
- 1De ce nu slabesc? exista posibilitatea unei dereglari hormonale?
- 3Vreau sa slabesc...
- 1Vreau sa slabesc
- 0Endomorf, vreau sa slabesc!
- 3Slabire generala
- 518 Ani 150 kg dieta drastică
- 2Dieta si stil de viata sanatos
Mai multe informații despre: Obezitatea Slabirea Dependenta de mancare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Obezitate
- Sindromul Pickwick
- Obezitatea juvenilă
- Pasi catre o greutate ideala
- Indulcitorii artificiali - o alternativa sigura pentru zahar?
- Obezitatea
- Factorii care influenteaza greutatea
- Strategii pentru atingerea greutatii ideale
- Raportul talie-solduri
- Pastilele de slăbit
- Cele mai populare diete ale anului 2014
- Mici schimbări în dietă care te vor ajuta să slăbești
- Regim de slăbit rapid
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: