Ce efecte adverse are Reductil?

26-04-2008
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
As dori sa stiu ce efecte adverse pot aparea daca am inceput sa iau Reductil de 10 mg fara recomandarea medicului. As dori sa slabesc 5 kg (in vara trecuta m-am ingrasat 8 kg in 5 luni) iar acum incerc sa ajung la forma initiala.acum am 55 kg dar vreau sa ajung la 50. Am 22 de ani si 1, 63 inaltime.
Precizez ca iau de o luna si o saptamana si am slabit 1-2 kg, dar am mancat ce mi-a poftit inima si nu fac miscare deloc, am o viata foarte sedentara in ultimele 2-3 luni. Multumesc
4 comentarii
0
30-04-2008, ora 00:00
cozet
Nu este medic/terapeut
cozet
buna!eu azi am terminat o 28 de pastile de reductil de 15mg.am luat fara recomandarea medicului.si mai am o cutie si voi continua sa iau.nu m-am simtit rau decat a doua zi cand aproape ca nu puteam sa respir, nu puteam sa vb...si asa mai departe...dar nu a tinut mult...cam jumatate de ora.de atunci nu am avut probleme.am slabit 7 kg, dar cu un regim foarte strict.adica nimic dulce, nu cipsuri, nu covrigi, nu prajeala(ulei, decat in salata).am mancat maxim 2 felii de paine pe zi(in unele zile nici macar atat) dar multe salate...de orice fel, rosii, castraveti, spanac, varza, etc, branza de vaci, de la piata, si chiar crema de branza almete, dar nu mai mult de 2 felii pe zi.aaaaa si cu viata sedentare.acum pot zice ca si eu am o viata sedentare de vreo 6 luni...faceam sport de performanta, antrenamente aproape in fiecare zi, categorie de kg de mentinut, nu prea aveam probleme dar din cauza unor probleme cu articulatiile...am fost obligata sa ma opresc dupa mai bine de 7 ani de activitate fizica sporita.nu in mai mult de 3 luni m-am ingrasat in jur de 11-12 kg.aratam ingrozitor, am inaltime 1, 64 si 19 ani, nu imi placea sa ies din casa, sa ma imbrac, nu imi mai veneau blugii, purtam numai hanorace largi...ce sa zic, ingozitor...(dar tin sa mentionez ca dupa ce am renuntat sa sport nu am mancat mai mult.mancam exact ca inainte).am incercat sa slabesc fara pastile, tot asa cu salate dar in 2 luni abia dak am slabit 2kg.ma descurajasem, eran tot mai deprimata pana am auzit de la o prietena de reductil, ea luase de 10mg si nu a avut efect si medicul i-a schimbat reteta, i-a dat de 15 si a slabit.eu mi-am luat de 15 de prima data, desi sunt foarte scumpe...si a dat rezultate.am trecut pastele cu 53 de kg...tot e ceva
Daca tu ai deja 5 sapatamani de cand iei si ai slabit doar atat eu zic ca trebuie sa te opresti, nu mai lua ca nu ajungi nicaieri asa.miscarea nu cred eu ca ar fi fost o piedica sa slabesti, dar faptul ca ai mancat "tot ce ti-a poftit inima" este.Acum ai 2 solutii:sa continui cu reductil de 10 dar sa ai grija ce mananci, sau sa iei de 15 si la fel..regim alimentar.nu pot sa imi dau seama de ce nu ai slabit.ori pt ca nu iti sunt bune si trebuie o doza mai mare, ari ca ai mancat ce nu trebuie.
Dar ai incercat inainte de pastile un alt regim.ultima solutie erau pastilele?eu una am recurs la asa ceva pt ca nici nu mancam, nu slabeam, organismul meu era obisnuit cu efort fizic foarte mare.si asta e...acum macar am slabit sper sa fie pe timp mai lung.
0
30-04-2008, ora 00:00
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Ideea este ca si eu am facut sport de performanta de la 3 la 18 ani, cand a trebuit sa ma opresc si dupa ce m-am lasat de sport, pana acum vreo 3 luni aveam activitate.dar acum.pauza! Cam tot in casa am stat. Si eu dupa ce m-am lasat de sport mancam ca si inainte, insa vara trecuta am fost 5 luni in Italia si m-am ingrasat 8 kg (pt k am mancat foarte mult, ce-i drept.si mancam noaptea!) iar de atunci am incercat sa tin regim.dar degeaba pentru ca nu am reusit sa slabesc.nu imi doresc sa ajung schiloada, pur si simplu sa ajung la forma initiala! Si crede-ma ca stiu ce ai simtit cu hainele, etc.eu una mi-am schimbat toata garderoba pentru ca nu mai aveam ce imbraca!
O sa termin aceasta cutie de 10mg dupa care o sa-mi cumpar de 15mg cred.nu stiu ce sa fac pentru ca sincer sunt cam dezamagita ca nu are efect.
Multumesc de raspuns
0
02-05-2008, ora 00:00
cozet
Nu este medic/terapeut
cozet
nu fi dezamagita.mai ai rabdare...si...mananca corect...a inceput si sora mea sa ia si a slabit vreo 2 kg si are o saptamana de cand ia...si...trebuie sa slabesti...multa bafta...si ne mai auzim !
0
02-05-2008, ora 00:00
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Ok.ms mult si toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.