Oare o sa scap vreodata? Tulburare anxioasa-depresiva

39 comentarii 1 2
0
12-01-2012, ora 10:30
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Supravietuirea si replicarea sunt lucrurile de baza pe care si le doreste orice creier. Fara viata nu exista nimic. Iar replicarea este doar o continuare a vietii prin intermediul altora. Normal ca unii care sunt in depresie, nu-si mai doresc sa traiasca spre exemplu sau sa se imperecheze. Dar asta se intampla deoarece nu le-a iesit de atata timp nimic. Trebuie sa prinzi gustul vietii. Supravietuirea si replicarea nu sunt lucruri care sa ti le doresti neaparat constient. Creierul nostru reptilian contine informatie de fight sau flight spre exemplu. Noi avem 3 creiere - emotional, logic si reptilian. "Fight sau flight" e pentru supravietuire. E primul nostru scop in viata. Asta nu inseamna ca printr-un act de vointa major nu poti sa renunti. Eu spre exemplu, la vara urmatoare, voi face un exercitiu pe care l-am vazut undeva. Si eu sunt ciudatel si am nas pentru a-mi da seama cand incearca cineva sa imi faca un rau sau nu, de asta imi place sa stau de cele mai multe ori singur. Pe lumea asta sunt 2 tipuri de oameni - cei care manipuleaza si cei care sunt manipulati. E o chestie ciudata, deoarece o parte din noi doreste sa devina "liderul tribului" iar o alta parte din noi doreste sa nu-si asume raspunderea. Am lucrat la un restaurant in orasul meu, unde seful ce facea? Isi asuma succesul iar vina o dadea pe ceilalti. Intelegi? El iesea bine todeauna. Eu ce am facut?! Am facut ce am vrut eu si am plecat cand am vrut eu si cum am vrut eu. El ce a incercat sa faca cand a vazut lucrul asta? A incercat sa imi faca sa imi para rau. Toti fac lucrul asta. Toti vor sa isi pastreze acea incredere ca sa atraga abundenta. Intelegi? Numai ca nu i-a mers cu mine individului iar firma a dat faliment la scurt timp. Tipul a fost atat de idiot incat a incercat chiar sa imi bage in familie probleme dandu-i telefon lui taicamiu. Intelegi cum functioneaza sistemul? Toti vor ca sa faci ce vor ei. Si multi dintre ei fac asta pentru a trage foloase materiale. Cand tu imprumuti bani cuiva, fii sigur ca nu o faci pentru ca vrei tu. O faci pentru ca vor altii. Iar ei stiu lucrul acesta. Iar banii ii vezi inapoi cand vor ei, daca vor ei si asa mai departe. Mie mi s-a intamplat lucrul acesta ca m-am scapat la vale si am imprumutat bani la mai multi. Noroc ca am fost destul de istet si am cerut ceva la schimb - aur, acte. Intodeauna este o lupta intre oameni de la ce vor fiecare insa chestia este ca ambitia nu trebuie sa te consume niciodata. Trebuie sa lasi lucrurile sa decurga natural. Fa pasi mici in fiecare zi in directia in care doresti tu. Daca ai vazut filmul "The score", spunea Robert de Niro in film ca succesul in viata inseamna sa stii ceea ce vrei sa obtii in urmatorii X ani dupa care sa incepi sa iti atingi scopul bucata cu bucata. Intelegi? Insa totul ceea ce vrei de la viata, in subconstient e pentru a indeplini supravietuirea si replicarea. Daca vrei o masina straina spre exemplu. O vrei pentru a atrage atentia celorlalti. Poate nu constient, insa inconstient vrei sigur datorita acestui lucru.
Uite un lucru simplu pe care poti sa il faci ori de cate ori iti aduci aminte- Sa iti indrepti spatele. Sunt sigur ca datorita problemelor pe care le ai, mergi incovoiat. Postura ideala este cu picioarele paralele si spatele drept. Cei din jur te vad si te analizeaza in mai putin de o secunda daca ai valoare sociala inalta sau nu. Limbajul corporal este cel mai puternic limbaj posibil.

Daca faci acelasi lucru in fiecare zi si astepti rezultate diferite esti prin definitie nebun. Nu stiu cine a spus lucrul acesta dar e o definitie foarte buna.

In fine, nu-ti mai dau sfaturi daca nu doresti sa le primesti. Incerc doar sa iti expun niste principii de baza cum functioneaza lucrurile. Atata tot.

Nick spre exemplu, te-ai intrebat de ce are atatia prieteni si pune poze peste poze pe facebook si lasa o gramada de mesaje si poti sa fii sigur ca e foarte fericit si ii merg toate din plin. Pai simplu. Si-a creat dovada sociala. Intelegi? Lucrurile pe care le spune el pot fi din cap sau pot fi din carti. Nici nu conteaza. Si eu pot sa scriu anumite lucruri din carti si sa mi le asum ca fiind ale mele. Ma verifica cineva? Pun poze peste poze. Poezii de tot felul. Asta e tot. Asta e fericirea. Sa urci scara sociala, sa fii seful tribului.
0
12-01-2012, ora 14:05
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Ce spui tu suna cam primitiv insa nu te contrazic ca n-ar fi asa.
De aia eu am incercat sa nu depind niciodata de nimeni, tocmai ca nu vreau sa fac ce vor altii, fac ce vreau eu si atat, chiar ma deranjeaza tare sa ma conduca altul.
Merg drept intrucat fac destul sport, ar fi culmea sa merg incovoiat, doamne fereste, nu stiu ce inseamna la ei valoare sociala, tanar sunt, muschi am, nu-s gras, altceva ce mai vor ? Asta asa ca exemplu zic.
Dar cand vad un grasan din ala ce mai zic ? Si de fapt de unde stiu ei ce valoare am eu sau altul, esti si tu culmea, de unde stiu ei ca daca mergi drept e una, daca mergi altfel e alta ? Poti merge altfel pur din alte cauze. Vorbesti de parca stii ce e in mintea lor cand in realitate nu stie nimeni.
Vorbesti de parca am fi acum 5000 ani si ne dam unul in cap altuia si atat, pai am mai evoluat domnule de atunci si pana acuma.
Mr Nick chiar n-am inteles de ce s-a dat in spectacol asa, nu stiu ce sef de trib e ca asa toata lumea poate sa citeze sau sa inventeze ceva, dar asta nu inseamna ca esti real seful.
0
12-01-2012, ora 15:03
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Fiecare problema interioara a ta se reflecta in exterior prin limbajul corporal. Eu nu zic ca iti poate citi gandurile exact, sa iti spuna exact ce gandesti sau nu. Dar ai vazut vreodata un toreador ce postura corporala are? Oare de ce? Pai taurul ala l-ar face praf daca toreadorul nu ar fi stapan pe situatie. Limbajul corporal e cel mai puternic limbaj. S-a facut un studiu care a aratat ca limbajul corporal inseamna peste 50 % din comunicare. Intelegi? Sunt multe de zis. Nu sunt psiholog, dar am citit destule ca sa imi formez o impresie despre cum merg treburile. Armele oamenilor din ziua de astazi sunt cuvintele, insa principiile de baza sunt aceleasi ca intodeauna. Faci ce vrei? Sau faci ce vrea altcineva? Daca faci ce vrei, atunci aranjeaza-ti camera cum vrei, du-te si tunde-ti parul cum vrei, alegeti hainele pe care vrei sa le imbraci cand iesi afara, nu te uita obsesiv in oglinda, du-te la sala la ore diferite nu la aceiasi ora niciodata si antreneaza-te cu seturi si repetari diferite (exact cum simti tu), mananca mancaruri diferite. Vezi si logic daca o ei tot acolo ajungi. Cand mananci aceeasi mancare de fiecare data, pur si simplu nu dai organismului intreg arealul de vitamine si minerale de care are nevoie. Daca te imbraci cu aceeasi haina de fiecare data, cei care te cunosc incep sa te judece, sa-ti zica ca ai numai 1 haina pe tine. Daca faci aceleasi seturi si repetari de fiecare data nu antrenezi atat fibrele rosii cu contractie lenta cat si fibrele albe cu contractie rapida. Daca imi dai adresa ta de email pe privat, iti trimit o carte care sa te lumineze pe deplin cum stau lucrurile. Scrisa de niste oameni adevarati care chiar si-au dorit sa ajute pe altii. Oameni care au fost in situatia noastra a celor depresivi care nu vedeau rezolvare vietii.
Daca nu doresti e OK.
0
12-01-2012, ora 17:00
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Exact asta fac, fac ce simt eu, cu mancarea e putin altfel, mancand zilnic salate de legume mananc mereu la fel si nu e problema, imi place de fiecare data la fel dat fiind ca sunt multe legume in schema si oricum organismul are nevoie de ele mereu, de imbracat ma schimb cand trebuie, la sala fac cam acelas lucru probabil din comoditate.
O fi si cum spui tu insa e trist ca este asa, gandeste-te ca asa apare depresia tot incercand sa ajungi lider de trib si neputand, daca creierul asta ar mai lasa scest scop si s-ar deda la altele, nu ne-am mai bate asa si daca n-am putea sa fim lideri ne-am simtit bine atat timp cat avem ce ne trebuie.
Cartea aia o fi buna insa spune ce se intampla nu si cum se rezolva, asa si psihanaliza spune din fir a par ce si cum ca am citit insa degeaba, mai rau face cand afli ca suntem niste animale idioate toti, lupti sa fi deasupra, nu poti si asa mori cu zile.
O sa-ti dau prv.
0
15-01-2012, ora 08:44
Towelie
Nu este medic/terapeut
Towelie
Mai dau un sfat din propria experienta :
Mult sport ! este bun !
Eu ma plimbam cu bicicleta cred ca aproape zilnic cand eram deprimat(bine nu este vreme de bicicleta ), poti incerca la o sala de fitness sau sa faci acasa exercitii fizice si multe plimbari (nu conteaza singura, cu altcineva, iesi afara, te simti macar cu 5% mai bine ! decat sa stai in casa ! ).
Mananca ciocolata daca te face fericita, bea o limonada :), bea un suc natural, mananca un ecler ( o savarina, o prajitura ), uite-te la comedii, la desene animate :), asculta o muzica relaxanta, citeste o carte (macar cateva pagini), imbraca-te colorat !, aranjeaza-te ca vad ca esti frumoasa :), du-te la cinema/teatru, du-te la patinoar, du-te la munte (aerul curat face bine ! ), joaca-te pe calculator (dar nu prea mult :p ), vaita-te, descarca-te, nu tine in tine nimic !, elibereaza-te de gandurile negative !, du-te la Biserica daca vrei !, da bani la un cersetor !, cumpara o revista si rasfoieste-o, incearca sa zambesti ! este o etapa care va trece, nimeni nu moare din depresie !, mergi cu parintii tai la tara !, nu sta inchisa in tine (E CEA MAI MARE GRESEALA, INCEARCA SA EVADEZI, DOAR INCEARCA ! ), nu te forta prea tare si relaxeaza-te :) ai toata viata inainte :), sa vezi ce vei invata sa te bucuri de viata dupa ce ai trecut prin asa ceva :), sa stii ca si o depresie te ajuta, vorba aceea ce nu te omoara te face mai PUTERNIC ! Gandeste-te ca nu multi sunt oamenii care fac depresie, dar depresia asta vine ca se ne motiveze sa ne scape de mediocritate ! Depresia creeaza campioni, asculta ce-ti zic :) ! Vei vedea oameni care nu au facut niciodata depresie si se scalda in mediocritate si isi urasc viata, chiar daca nu sunt deprimati ! Vei invata multe din aceasta experienta negativa, pentru ca tine minte : si experientele negative, tot experiente sunt :) doar ca sunt mai dureroase ! Dar dupa furtuna, vine si vreme buna :) ! Trebuie doar sa crezi in tine, lupta si vei reusi :) !
0
19-02-2012, ora 17:38
diana431
Nu este medic/terapeut
diana431
DUpa doua internari si trei tratamente esuate, ma simt insfarsit bine si optimista.De aproximativ o luna nu am mai avut nicio stare urata si nu am mai plans, bineinteles inca mi-e frica sa nu cad dinou, insa cu celelelte tratamente nu m-am simtit bine o perioada atat de lunga si de aceea sper din suflet sa se fi terminat..Fac tratament cu Seroquel, Anxiar si Rivotril.sssperr sa fi scapat! Doamne ajuta!!
0
19-02-2012, ora 18:20
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
diana ma bucur ca te simti bine, pe o perioada destul de mare! si eu am periaode destul de bune, insa nu asa mari, sa zicem 3, 4 zile apoi iar analize si ganduri!!
0
21-02-2012, ora 22:44
diana431
Nu este medic/terapeut
diana431
Asa mi se intampla si mie cu celelalte tratamente...probabil nu ai gasit unul potrivit.
0
17-06-2012, ora 23:13
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
De obicei cu tratamentul se ajunge la recaderi, pentru ca tratamentul nu are ce sa trateze, ca nu esti bolnava, de aceea e cel mai bine sa scapi de tulburarea asta singur (a), fara alte remedii externe (medicatii).
Adaugă un comentariu / răspuns
39 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul