Oare ce am ?

05-10-2023
Marian8i
Nu este medic/terapeut
Marian8i
Buna ziua mă numesc Marian și am 14 ani, de 1 an am o stare foarte ciudată, parca nu sunt eu in corpul meu, as descrii ca pe o irealitate, când ies afara parca plutesc când merg, e o stare foarte nasoala, la ce medic să mă duc ?
5 comentarii
0
05-10-2023, ora 14:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Psihiatru pentru copii.
Cititi despre derealizare si depersonalizare.
Dar nu prea trec nici cu tratament...
0
05-10-2023, ora 16:45
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Ele pot fi si tranzitorii dar se si pot transforma, cu timpul, intr-o depresie majora "de toata frumusetea", daca nu te duci unde te-a indemnat Clara.
0
06-10-2023, ora 13:23
Marian8i
Nu este medic/terapeut
Marian8i
Și știți pe cineva care a avut așa ceva și sa vindecat
0
06-10-2023, ora 21:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
S-au mai vindecat dar a durat luni, ani.
Vedeti ca exista pagina Derealizare si depersonalizare pe Facebook. Scrieti si acolo.
0
07-10-2023, ora 16:56
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Vorbiți cu părinții despre situația aceasta.S-ar putea să fi trecut și ei deja prin așa ceva, și v-ar putea ajuta.

Mâncați mâncare sănătoasă, mai puține dulciuri concentrate, mai multe fructe. Mai puțin fast-food.
Aveți grijă la igiena psihică - nu vă uitați la filme șocante sau violente. Megeți, împreună cu părinții, în natură. Faceți sport.
Desigur, NU consumați nici un fel de substanțe interzise. Unele substanțe interzise pot da aceste senzații.

Dacă problemele nu se rezolvă de la sine, puteți merge la un consult de psihiatrie. Există tratamente eficiente, care pot rezolva aceste probleme.
Aceste probleme TREC cu tratament. Pot să treacă chiar și fără tratament.

Tot așa cum ne spălăm pe mâini, este nevoie și de o igienă a gândirii.

Multă sănătate și doar gânduri bune !
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.