Nu pot sa ma integrez intr-un grup
pur si simplu nu stiu sa comunic, mai exact sa ma imprietenesc cu aproape nimeni. Sunt studenta in anul 1 la facultate...ceilalti vorbesc intre ei se imprietenesc dar mie nu-mi vine sa...fac acel ceva! sa intru in discutii cu ceilalti...mi-as dori sa pot sa fiu altfel, dar nu pot... ma gandesc tot timpul oare ce parere au ceilalti despre mine? oare zic ca-s frumoasa? ca-s urata? slaba? ignoranta? etc... stiu ca-s prea atenta la imaginea pe care mi-o creez...intr-adevar sunt foarte timida:( daca trebuie sa zic cv in fata clasei ma inrosesc si acest lucru ma face sa ma rusinez si mai tare.nu pot sa scap de timiditate, , , , am fost la psiholog cam o jumatate de an, dar...nimic! nu stiu ce sa mai fac! e foarte greu pt mine... nu dores nimanui sa fie intr-o situatie asa naspa...
9 comentarii
Off... ma regasesc foarte mult in ceea ce spui tu. Si eu eram la fel.. Mi-a fost greu sa imi inving timiditatea, nu stiu sa iti spun cum am facut-o ori daca am facut ceva pentru asta.. Varsta insa te va invata sa fii mai indrazneata. Probabil cei din jur nu impartasesc aceleasi pasiuni ca tine si nu gasesti un subiect de discutie comun... Nu conteaza cum arati, asta e cel mai putin important. Acum, daca stau bine sa ma gandesc, pe mine m-a ajutat foarte mult in a-mi invinge timiditatea inceperea vietii sexuale.. Ceva imi spune ca nu ai un iubit..
intr-adevar nu am si nici nu am avut un iubit...
Anxietatea sociala o poti rezolva cu ajutorul unui psiholog. Una este sa fii timida, si alta este ca aceasta timiditate sa fie atat de accentuata incat sa nu te lase sa iti faci prieteni, sa te distrezi cu ei, si sa faci ceea ce ar trebui sa faca o fata de varsta ta. Este pacat sa stai asa, mai ales cand problema pe care o ai are o rezolvare usoara. Iti doresc multa bafta!
Tot ceea ce prezinti tu arata o stima de sine foarte scazuta, un sentiment de inferioritate accentuat.
Poti imbunatatii increderea in tine prin psihoterapie adleriana sau psihanaliza.
Sedintele de psihoterapie difera de sedintele cu psihologul ca si profunzime.
Mult succes
Poti imbunatatii increderea in tine prin psihoterapie adleriana sau psihanaliza.
Sedintele de psihoterapie difera de sedintele cu psihologul ca si profunzime.
Mult succes
Va e frica ? Teama v-a otravit viata?Va credeti bolnavi, urati, penibili, inferiori, saraci, prost imbracati?Aveti cosuri pe fata, credeti ca va miroase gura, va simtiti dispretuiti, sunteti timizi, nu puteti privi in ochii celui de langa voi ? Credeti ca n-ati realizat nimic in viata, ca nu sunteti iubit, ca n-aveti ce oferi ? Repet: VA E FRICA ? Pai sa discutam despre asta ! Propun acest experiment ca sa ma ajut in primul rand pe mine.
-*
(*modificat de admin)
-*
(*modificat de admin)
Informatii despre tratamentul anxietatii, fobiei sociale sau al fobiilor specifice, stima de sine scazuta, timiditate, simptome de depresie - puteti afla accesand si acest link de pe ROmedic:
-----------*
Succes!
Psiholog Patrascu Roxana
(*modificat de admin)
-----------*
Succes!
Psiholog Patrascu Roxana
(*modificat de admin)
Ca sa clarific:
Psihologul clinician fara formare in terapie nici nu poate face terapie :) El doar pune un diagnostic clinic dupa o evaluare.
Consilierul psihologic se ocupa cu dezvoltarea personala/consilierea cand nu exista probleme de nivel clinic.
Psihoterapeutul (persoana care are formare intr-o scoala sau alta de terapie) face psihoterapie...cu toata lumea :)
@ Bia t: Iti recomand sa mergi la un psiholog clinician si apoi la un consilier psihologic/psihoterapeut.
Ana Badita
Psihologul clinician fara formare in terapie nici nu poate face terapie :) El doar pune un diagnostic clinic dupa o evaluare.
Consilierul psihologic se ocupa cu dezvoltarea personala/consilierea cand nu exista probleme de nivel clinic.
Psihoterapeutul (persoana care are formare intr-o scoala sau alta de terapie) face psihoterapie...cu toata lumea :)
@ Bia t: Iti recomand sa mergi la un psiholog clinician si apoi la un consilier psihologic/psihoterapeut.
Ana Badita
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7probleme psihice
- 26este fobie?
- 8mi-este teama ca nu ma descurc
- 16Fobie sociala de cand ma stiu
- 7nu inteleg ce se intampla cu mine???
- 3Fobie sociala?!
- 30sufar de o fobie sociala iesita din comun
- 44FRICA - motivul pt. care sintem cu totii aici
- 7Increderea in sine
- 3fobie sociala
- 4Fobie sociala si singuratate
- 4Fobia sociala.
- 47Pregabalin.Lyrica.
- 7Am fobie sociala si urmeaza sa am de sustinut o prezentare
- 1Antropofobie
- 4Fobie sociala
- 3Xanaxul si fobia sociala.
- 9Fobia sociala ca simptom al schizofreniei.
- 10Tulburari de comportament și anxietate
Mai multe informații despre: Fobia sociala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: