Nu mai rezist Ajutati'ma va rog! Gelozie

07-05-2018
Crys26
Nu este medic/terapeut
Crys26
Bună ziua!Povestea mea începe cam asa...Sunt de 4 ani de zile cu iubitul meu care are 32 de ani și eu 26 am venit pentru el dintr'o țară străină doar ca sa fiu cu el ! Trei ani de zile m-a ținut el pe bani lui mi a luat tot ce mi-am dorit ma dus in vacante si sa comportat frumos cu mine el nu este genul care sa se certe sau sa înceapă un scandal!El a avut o iubită înainte de mine timp de 6 ani si sta aproape de noi.de aici a început totul.eu sunt geloasă poate extrem si el știa dar a crezut ca o sa ma schimb l am verificat pe telefon si am vazut ca a vorbit cu respectiva si a șters apelul si nu mi a spus.cand l am pus in fata faptului împlinit a recunoscut!De atunci am devenit extrem de geloasă am început aproape in fiecare weekend sa ma cert cu el sa i reproșez ca ma înșeală si minte cand iesim pe strada i fac crize ca se uita dupa altele si de trei ani persista!Îl controlez in fiecare zi fiecare mișcare la început a acceptat imi explica ca nu i asa dar acum de vreo trei luni sa schimbat total! Înainte el făcea sala timp de vreo 2 ani a renunțat sa stea cu mine dar de vreun an sa apucat iar si acum începe iar problema.nu iese nicăieri fără mine sau sa plece noapte de acasă dar tot timpul cand merge la sala in weekend mai ales se aranjează se epileaza si multe alte.si eu simt ca are pe alta acolo ca acum este mai distant cand vreau sa discut nu imi mai accepta crizele imi spune ca sa saturat de poveștile mele ca eu nu am alte povești înafară de ''ai fost la tarfe'' sau ''ma inseli'' acum se enervează usor si ma si jigneste imi spune ca el cu mine nu se poate distra nu poate iesi din casa nu putem avea prieteni sa iesim ca eu cred ca se culca cu femeile lor! Ma simt foarte rau nu pot dormi nopțile el nu mai vrea sa ma faca sa inteleg sau sa mi dea răspunsuri si acum de curând sa intamplat ceva!In weekend el sta cam 3 ore la sala într-o zi a venit pe la ora 15 si pe la ora 18 am facut dragoste dupa eu i-am verificat chiloți cu care a venit de la sala el si ia dat înainte să facem dragoste jos si am vazut niste pete albe care eu cred ca erau cu sperma atuncea i-am facut scandal si el a zis ca sunt nebună a aruncat chiloții pe jos a zis ca sunt cea mai proastă femeie ca de 4 ani i controlez toate mișcările si ca am ajuns sa i verific si chiloți si el știa că il verific mereu la chiloți si la telefon si mi a zis ca is paranoia si ca astea sunt in mintea mea numa ca dacă avea pe altcineva ma părăsea de mult nu mai stătea cu mine ca oricum eu nu i aduc bucuri numai certuri in fiecare weekend si ca el a stat cu mine ca a crezut ca o sa ma schimb si ma trimis la un psiholog dar a zis ca se pare că eu nu ma mai schimb.inca nu am fost la psiholog !El nu vrea să recunoască ca ma înșeală si eu simt asta plus de aia de ce ar avea sperma pe chiloți ca altceva nu avea ce sa fie de ce se aranjează atâta de ce sta 3 ore la sala de ce imi spune ca ne despărțim dacă nu merg la psiholog si imi revin ca el nu mai vrea o persoană care să se certe mereu cu el sau sa i spuna toată ziua ''ai fost la tarfe'' !El doar cand merge la sala are ocazia să mă înșele ca in rest e toată ziua cu mine!El nu începe certuri cu mine niciodată se comporta frumos cu mine doar cand incep eu cu crizele atunci imi vorbește urat si ma face nebună! Eu sunt o persoana corecta nu înșel sunt cuminte am grija de el cand nu lucrez merg cu mâncare la el la munca îl pregătesc si el stie ca sunt cuminte dar singurul lucru care il deranjează la mine este ca ma cert tot timpul cu el si ca i fac crize de gelozie! Imi doresc foarte mult sa nu mai sufăr si sa ma gandesc zi de zi ca sunt înșelată ma macină în interior simt ca ma înșeală si el nu recunoaste si mi a spus sa imi gasesc altul mai bun sau sa ne despărțim dacă nu am incredere in el si nu sunt fericita ca si el sa saturat si ca asta nu e relație! Va rog sa ma ajutati sa mi spuneti ce sa mai fac si ce credeti despre înșelat dacă am motive sau sunt eu foarte exagerată sau chiar imi da motive si de asta sa răcit fata de mine si il deranjează asa tare cand i spun ca ma înșeală! Plus de aia eu cred ca faza cu chiloți ca era sperma pe ei cred ca a fost un motiv foarte întemeiat sa cred de înșelat.el a zis ca nu face teoria chiloților ca exagerez ca putea fi altceva dar eu nu cred ca altceva nu avea ce sa fie !Imi cer scuze daca v am deranjat si am scris asa mult nu mai pot ma consum zilnic si aicea nu pot sa merg la psiholog ca sunt într-o țară străină si nu știu foarte bine limba sa ma pot exprima corect ! Va multumesc!
47 comentarii 12 Înainte ›
3
07-05-2018, ora 13:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Problema e la dv. Faceti sedinte cu un psiholog pe Skype. E si mai ieftin si vorbiti in romana.
2
07-05-2018, ora 14:12
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Buna ziua,
De fapt problema este alta: aveti o structura de personalitate dependenta. Indiferent ce va face/nu va face partenerul, oricare ar fi el, nu va fi niciodata suficient.

Gelozia extrema ascunde altceva, si nu are legatura cu partenerul ci cu sine.

Va recomand sa vorbiti cu un psihoterapeut, indiferent de calea aleasa (fata in fata, online etc) caci felul acesta de a functiona intr-o relatie nu este sanatos si va altera toate relatiile in care veti intra.
1
07-05-2018, ora 18:44
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Mergeți la un psihoterapeut să înțelegeți ce anume vă face să vă comportați așa, pentru că orice ar face partenerul de viață, el doar stimulează ceva ce nu funcționează la dumneavoastră.
Faptul că partenerul vă este alături de 4 ani, dovedește că vă iubește, pentru că în caz contrar v-ar fi părăsit de mult. Nici-un bărbat nu suportă cicăleala și reproșurile permanente. Chiar dacă la un moment dat s-a întâmplat ceva, faceți analiză împreună, vedeți ce a lipsit relației și ce puteți face ca aceasta să funcționeze așa cum vă doriți. Nu mai repetați la nesfârșit aceleași acuze.
Observați ce anume vă provoacă certuri și nu le mai repetați. Considerați-le chiar subiecte tabu, pentru că readucându-le tot timpul nu faceți decât să vă stricați relația.
Considerați că relația este mai importantă decât fiecare dintre parteneri și căutați împreună soluții pentru a o face să crească și să înflorească.
Succes!
0
10-05-2018, ora 19:03
Crys26
Nu este medic/terapeut
Crys26
Va multumesc de răspunsuri! Inteleg ca in mare parte este vina mea dar nu inteleg care este adevarata problema.Exagerez ca i spun mereu ca merge la alte femei dar imi da si motive sa cred asta dupa parerea mea!De ce ar avea sperma pe slip dacă el nu s-ar fi culcat cu alta si de ce sa enervat cand i am arătat !El nu a recunoscut că e sperma a zis ca e murdărie și ca sperma nu arată asa si ca sunt cea mai proastă femeie ca am ajuns sa i verific slipul si ca el no sa faca teoria chiloților cu mine sa cred ce vreau si dacă tot nu am incredere in el a zis sa plec ca nu ma tine cu forta sa mi gasesc altul mai bun! Eu consider ca asta e un motiv destul de întemeiat sa cred ca ar avea pe alta.Nu vad sensul si poate gresesc si e vorba despre altceva dar ma chinuie gândul asta aproape tot timpul. O seara buna va doresc!
0
10-05-2018, ora 21:32
Psihologie, Bucuresti
Adevarata problema este asta: dependenta dumneavoastra, caci asta sta in spatele situatiei va impiedica sa iesiti din relatie. Daca ar fi atat de rau si el atat de nenorocit ati fi plecat de mult. Asa ar face o persoana satula de incertitudine.
Omul, in teorie, cauta sa-i fie bine. Practica insa ne omoara, cum se zice. Dumneavoastra de ce stati intr-o relatie care va face rau?
Si aici nu este vorba de cine are dreptate sau nu ci ce cautati intr-o relatie. Dupa ce o sa va raspundeti la aceasta intrebare raspundeti-va si la următoarea: primiti ceea ce va doriti in relatia pe care o aveti?
0
10-05-2018, ora 22:40
Crys26
Nu este medic/terapeut
Crys26
Inteleg lucrul asta si sunt conștientă de ce spuneti dumneavoastra! Nu pot sa zic ca este rau ca m ar bate Dumnezeu, nu este un om care să mă bata sau sa înceapă să se certe cu mine imi da libertate sa fac ce vreau.el nu iese nopțile sa plece de acasă ma duce mai mereu cu el peste tot doar cu mici exceptii cand sunt la munca imi vorbește urat doar cand incep eu sa i zic de alte femei.îl iubesc și de aceea nu pot sa plec de langa el ! Si tocmai pentru ca nu iese nicăieri fără mine ma gandesc la posibilitatea ca are pe alta la sală unde merge el singur ca petrece aproximativ 3 ore în weekend acolo si ma gandesc ca doar acolo poate sa si gaseasca ca este o sala doar pentru studenți și este cămin sus unde este plin de fete! Si nu inteleg si am vorbit si problemele acestea cu el l am întrebat de ce nu recunoaste ca ma înșeală ca nu as avea nimica împotriva as pleca si ar putea sta cu cine doreste fără mine sau crizele mele si raspunsul lui a fost: Stau inca cu tine pentru ca ma gandesc ca o sa ti iasa prostiile tale din cap cu timpul si inca mai rezist putin si dacă o sa mergi la doctor o sa mai putem fi împreună dacă nu te tratezi o sa ne despărțim ca eu nu am nici un weekend linistit cu tine si nici nu pot sa ma distrezi pentru ca oriunde am merge imi faci scandal ca ma uit dupa altele sau ca te înșel si a continuat să spună : Daca as avea alta femeie ti as spune si as pleca de langa tine ca tu nu mi aduci nici o bucurie numai scandal! Pe de o parte îl cred dar pe alta nu...ar putea sta si cu mine ca sunt fata bună nu l înșel îl iubesc și in acelasi timp sa aibe si pe alta cu cine sa se culce! Nu stiu ce sa mai cred! O seara frumoasa si multumesc pentru ca imi oferiți ajutorul dumneavoastra.
0
10-05-2018, ora 23:02
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Paranoia tipic feminina ! In cazul asta simptomele sunt pe bune dar multe femei fac acest tip de scandal asa preventiv !
1
11-05-2018, ora 07:38
Psihologie, București
Când ai o problemă, primul pas spre rezolvarea ei e să acționezi. Faptul că te plângi nu rezolvă problema. Prima măsură e să mergi la un psiholog, să realizezi ce se întâmplă cu tine. Apoi dacă mai e nevoie, mergeți împreună la un terapeut de cuplu, să vedeți ce se întâmplă în cadrul relației. S-ar putea ca și acolo să existe niște probleme care să dea naștere unor tensiuni, astfel încât să se blocheze comunicarea, să se creeze o stare de nesiguranță.
Încearcă să faci tot ce depinde de tine și concentrează-ți atenția pe ce faci tu, nu pe celălalt, pentru că tot urmărindu-i orice mișcare și interpretând irațional orice gest, nu faci decât să-ți menții convingerile tale.
Nu ești un supraom să poți controla totul, iar dacă faci un scop din asta, vei sfârși prin a rămâne singură. Un bărbat pe care-l tot acuzi că te înșeală până la urmă chiar o face.
Mai bine timpul consumat în a-l urmări pe celălalt folosește-l pentru dezvoltarea ta personală ca să devii o femeie puternică, independentă, care să fie admirată de partener și să nu poată fi înlocuită de nici-o altă femeie.
Nici-un bărbat nu iese dintr-o relație în care se simte confortabil pentru a evada în necunoscut.
0
11-05-2018, ora 09:25
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Crys – criticile si acuzele constante pe tema infidelitatii duc de obicei fie la o infidelitate reala, fie la separare.
Poate ca ar fi cazul sa schimbi ceva ? Eventual sa-l asculti cand spune ca nu ar strica sa discuti despre asta cu un terapeut de cuplu?

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
11-05-2018, ora 13:01
Crys26
Nu este medic/terapeut
Crys26
As vrea sa merg la un psiholog dar imi este greu ca nu prea stiu limba sa ma exprim corect si online nu pot plăti cu bancomatul de aicea ca sa pot vorbi cu psihologi online! El nu este gelos pe mine deloc si nici nu imi face reproșuri poate tocmai ca nu ma mai iubeste! Eu dupa opinea si gândirea mea dacă aș avea pe altcineva sau mi ar face cineva crize tot timpul as fi sinceră și i as spune ca am pe altul si nu as mai sta cu persoana respectiva as pleca cu altul care ma face fericita! Nu inteleg de ce unii bărbați nu sunt sinceri si raman într-o relație toxică si mai are si alta pe lângă! Ma gândesc ca poate are pe alta dar nu e ceva serios si de aceea mai sta si cu mine pentru ca i gătesc cand sunt libera fac curățenie si multe altele! Mereu imi spune sa ma schimb ca altfel ne despărțim și poate el in timpul asta tatonează terenul sa vada daca poate sa aibe o relație serioasă cu respectiva sau nu ca altfel nu mi ar spune mereu ca ne despărțim dacă nu ma schimb.Imi este foarte greu sa il inteleg si sa il cred nu știu ce as mai putea face si el imi spune ca s-a saturat sa se tot scuze in fata mea si sa ma faca sa inteleg.
0
12-05-2018, ora 18:47
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Deci are dreptate ca ai o problema, pai cum sa nu mai faci asta, auzi ce intrebari pui, pai potoleste-te !!!
E f simplu, este o prostie ce faci.
Daca continui asa, o sa-l pierzi, ce naiba ai ? Si daca te inseala aia e...oricum nu poti sa-l controlezi, totul e sa-ti dea tie atentie, sa nu exista infidelitate emotionala, in rest aia e, nu poti sa-l tii de mana tu.
Si daca asa o sa faci cu toti, o sa ramai singura.
Ce sa iti faca psihologul, sa ajungi la concluzia ca esti absurda si trebe sa te controlezi ?

Ajungi si singura la asta concluzie, ai obsesie ceea ce reprezinta ca ai o anxietate in fundal, ai putea sa te duci la psihiatru sa ii zici "fara motive sunt geloasa, am o frica mereu ca ma inseala".
Constientizeaza ca e absurd ce faci, ca e o tampenie, ca e nefondata treaba, analizeaza si tu, ca doar nu esti un copil de 5 ani sa nu iti dai seama, ca multi care se duc la psiholog nu isi dau seama ca gresesc, doamne fereste..., tu ti-ai dat seama.
Si sa stea tot timpu cu tine e sufocant, o relatie trebe sa aiba si independenta, mai face fiecare de ale lui care nu sunt comune cu partenerul adica activitati, discutii separat, ce-s comune se fac impreuna.
Saracu doar la sala e mai liber.
Deci daca vrei sa fie bine, schimba-te de urgenta.
Asta ai de facut, ajuta-te singura !
Iti e clar ce ai de facut ?

Sau ar mai fi o varianta, de fapt tu critici la el ce ai gandi tu, adica ti-e frica la el de ceva ce tu de fapt ai face daca ai avea ocazia, eu am zis daca este varianta asta, nu am zis ca sigur e asa, este un mecanism de aparare psihologic asta.
De ex cine condamna homosexualitatea, ar fi el asa, sau simte ca ar face asta, insa nu toti !
Ori ai mai fost intr-o relatie care te-a marcat unde ai fost tradata si inselata, si ai ramas cu probleme de acolo.
0
14-05-2018, ora 09:59
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pentru sesiunile online plata se poate face cu cardul, nu e necesar sa fie transfer bancar.

Dr Rares Ignat
0
16-05-2018, ora 11:33
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Explicati-mi si mie va rog cu ce ar putea-o ajuta un psiholog ?
Ea trebuie sa-si dea seama ca nu face bine si sa incerce usor usor sa nu mai fie asa.
0
17-05-2018, ora 09:26
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Daca ar fi atat de usor Costy, probabil ca nu ar mai exista anxietate, tulburari de personalitate sau alte obstacole psihice. Nu ajunge doar sa-ti spui ca trebuie sa intelegi ca nu faci bine.Transformarea unei gandiri putin utile are de cele mai multe ori nevoie de timp si de o interventie specializata...nu doar de o simpla discutie pe net.

Dr Rares Ignat
1
17-05-2018, ora 10:32
Psihologie, București
Una e să-ți dorești să faci ceva și alta e să poți. Dacă ai o gândire catastrofică, scheme cognitive disfuncționale, o percepție denaturată, etc. ori cât ai dori să mergi mai departe singur, fără intervenție specializată nu reușești.
Un psiholog poate face în primul rând evaluare și te ajută să vezi mai clar cauzele din spatele unei tulburări, cauze pe care de multe ori nu le conștientizezi. Apoi te poate sprijini să-ți schimbi credințele limitatoare, modul de gândire și percepție. E un întreg proces de care trebuie să fii conștient că dacă-l parcurgi cu credință și seriozitate, la finele lui vei putea să-ți gestionezi situațiile întâlnite în așa fel încât să nu mai fii afectat.
0
17-05-2018, ora 20:05
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Am inteles, inseamna ca am avut eu darul de a constientiza destule, poate de aia ma mir cum ceilalti nu !
Deci daca fac ceva aiurea, e deajuns sa imi dau seama ca nu e ok, si nu mai fac.
Cand nu treci prin ceva anume, greu poti intelege acel ceva.
Mai ales ca gelozia este o chestie genetica, la unii mai mult la altii mai putin.
Femeia era geloaza ca nu cumva barbatul sa duca resursele la alta, deci sa nu aiba loc infidelitatea emotionala, cam asta era in fundal in inconstient, ca noi nu am evoluat din acest punct de vedere.
Si atunci cauza asta de ce nu se discuta ?! Macar partial, asta pe psihologi nu prea am auzit sa spuna desi a natura noastra.
Si mai este si cauza psihologica care eu cred ca vine din faptul ca a mai avut o dezamagire, altul si-a batut joc de ea, si de aia se exagereaza chestia asta.
Daca a avut, trebuie sa isi dea seama ca de acolo e si sa inteleaga ca acuma nu trebuie neaparat sa se repete la fel, si faptul ca e asa geloasa nu face decat opusul, sa distruga relatia.
Si tot acolo ajungem, trebuie sa se mai abtina.., ca si daca afla sau nu de unde vine...tot de ea depinde sa isi schimbe comportamentul.

Dar lumea nu prea vine, costa prea scump si sincer nu am inteles de ce costa asa mult, e o meserie ca oricare alta.
Toti isi fac treaba foarte bine in felul lor, toti s-au pregatit in felul lor, deci nu se prea justifica un 120-150 lei pe 50 minute.
Adica in 3 ore se ia 100 Euro, pai care mai ia asa ?
Daca un medic opereaza nu ia atat, un profesor universitare care formeaza elite iar nu ia atat...ceva nu este in ordine.
Ca sa incurajam oamenii sa vina, trebuie si preturi mai mici.
0
17-05-2018, ora 22:04
Psihologie, Bucuresti
Costy2008, ma intreb daca ati constientizat si faptul ca de la o discutie despre gelozie si infidelitate ati ajuns la una despre frustrarile proprii legate de pretul prea mare pentru dumneavoastra al psihoterapiei?

Vedeti dumneavoastra, nu ”constientizarea” este procesul principal in mintea umana, ci descoperirea lucrurilor aflate de obicei mult mai profund, in inconstientul acela pe care il mentionati in treacat, si unde raman necunoscute pentru multi...
Iar pentru cercetarea inconstientului este nevoie de un altul (un psihoterapeut), care sa asculte si sa reflecte acest inconstient, ajutand astfel la descoperirea lui. Si pentru accesarea acestui inconstient, intr-o maniera accesibila pentru pacient si incercand sa-l faci sa sufere cat mai putin este nevoie de timp si de o anumita relatie, stare, creata intre pacient si terapeut. Nu poti intra in mintea unui om sa faci dezastru acolo, mai mult decat este deja...
Orice om se poate autoanaliza pana la limita propriilor rezistente. Daca vreti, este acelasi principiu conform caruia nu ne putem opera singuri - ne impiedica pragul propriei dureri.
Restul sunt discutii fara sens venite din frustrare si neintelegere. Formarea unui psihoterapeut bun dureaza zeci de ani si costa zeci de mii de euro, de multe ori mai mult decat formarea unui medic. Puteti oricand sa mergeti la un psihoterapeut incepator care nu are experienta si nici pacienti si cere 50 ron/sedinta.

Revenind insa la cazul drei care a deschis topicul, caci asta este ceea ce conteaza aici.
Gelozia nu este un dat biologic. Dupa ce am iesit din pestera nu mai este vorba doar de resurse, pare ca domnisoara are ce sa manance si o pestera unde sa locuiasca...ci este vorba de sentimente, de emotii si trairi.
Gelozia este de fapt frica de a fi parasita, caci ea nu se vede functionand singura, dovada dependentei in care se afla si a nesigurantei de sine.
Frica ei nu are legatura cu ceea ce face sau nu face partenerul, ci cu ceea ce se afla inauntrul ei. Si este probabil ca va avea acelasi comportament indiferent de partener daca nu afla ce se intampla de fapt cu ea. Iar aici nu este vorba de ”constientizarea” fricii ci de aflarea sursei ei, care este nevoia ei profunda si neexprimata.
O persoana stabila psihic si cu incredere in sine nu ar sta intr-o astfel de relatie. Ar avea incredere sau ar...pleca. Nu ar sta in ceea ce de fapt a devenit un chin, nu o relatie.
0
18-05-2018, ora 00:51
Crys26
Nu este medic/terapeut
Crys26
Va multumesc tuturor de răspunsuri! Prima dată vreau sa i raspund domnului Costy.nu am mai fost înșelată sau cel putin nu stii eu.este prima dată când mi se întâmplă lucrul asta si eu cred ca din cauza ca este primul bărbat pe care il iubesc si imi doresc prea mult sa l tin langa mine sa nu l pierd si poate de aceea o sa l si pierd ca probabil îl sufoc prea mult! Singura dezamăgire pe care am avut o este cand mi am pierdut mama la vârsta de 12 ani si de atunci am rămas marcată pentru ca am fost strans legata de ea si poate de asta ma tem sa nu mai pierd inca o persoană pe care o iubesc. La mine gelozia este foarte avansată si nu o prea pot controla si ma termina fizic parcă! Zi de zi ma lupt cu ea si de curând am vrut să ies din relatie deoarece am avut iar o criză si prietenul mi a cerut sa plec ca eram in vacanta cu el ma jignit foarte tare si a spus că sa saturat de mine! Eu mi am luat biletul de avion dar el a venit după mine si ma oprit a zis ca isi cere scuze de jigniri si sa nu plec niciodată cand mă alungă ca el o face doar la nervi! Eu sunt conștientă că gresesc de multe ori prin ceea ce fac dar stiti vorba aia ''fără foc nu iese fum'' parerea mea! Si domnule doctor Pescaru Valentin nu va inteleg la ce va referiți mai exact cu încrederea în sine eu cred ca am destulă încredere în mine ca tot ce mi am propus am realizat dar gelozia eu cred ca tine de altceva adică o consider o boală psihică!
0
18-05-2018, ora 07:00
Psihologie, București
Pierderea mamei a fost o traumă pentru tine, care parcă nerezolvată nici acum și probabil teama de abandon îți provoacă aceste stări de gelozie. Teama de abandon reapare ori de câte ori e stimulată de afară(comportamentul prietenului) sau un gând automat că ar putea să se întâmple anumite lucruri. Tocmai de aceea ai nevoie de un psihoterapeut care să te ajute să treci peste această teamă. Orice ar face persoana de lângă tine, ea nu face decât să stimuleze ceva ce nu funcționează la tine.
0
19-05-2018, ora 02:11
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Crys26, acuma imi este foarte clar, trebuia sa spui de la inceput, are dreptate doamna Ciuperca, ai teama de abandon, si de aia te porti asa, moartea mamei te-a afectat mult.
In acest caz este posibil sa te ajute un psiholog, nu am stiut asta de mama ta, du-te daca doresti si iti permiti, macar o sedinta pe saptamana.
Rezolva cat mai repede ca altfel vei ramane singura, nimeni nu va suporta asta la tine si e posibil de la vreunu sa mananci si bataie inainte sa plece.
Si omul asta cu care stai, s-a intors, dar a doua a treia oara nu se va mai intoarce, sincer e fraier ca s-a intors.

Eu nu am de ce sa fiu frustrat ca doar nu dau banii eu de la mine din buzunar si nici nu am nevoie sa fac asta, doar spun ce am observat, multi oameni care vor asta si nu au bani, ce fac ei ?
Eu am facut cu un psiholog care avea experienta in spital peste 20 ani, dar fara bani ca ma duceam acolo ani de zile, si n-a iesit nimic, eu aveam nevoie de tratament ptr depresie, nu de altele, asa cum mi s-a recomandat de medici, dar am zis hai sa incerc si altfel.
Chiar mi se recomanda sa renunt la tratament si sa luptam cu anxietatea si depresia..

Domnisoara in pestera nu mai manca daca nu avea pe unul sa ii aduca..ea nu tolereaza infidelitatea emotionala in general, mai trece peste cea sexuala, caci infidelitatea emotionala poate duce la atasament fata de o alta si sa duca papau la aia, eventual sa faca si copii cu aia, si astalalta ramane pe dinafara, asa e in creierul nostru ancestral.
Iar domnishorul nu tolereaza infidelitatea sexuala ca sa stie sigur ca, copilul e al lui, de acolo se cam trage, se trag aceste concluzii din psihologia evolutionista.
Ca asta poate degenera urat, este corect ca din motive psihologice.
Dar originea de acolo vine, in sens sa nu permiti in caz ca se intampla, nu asa aiurea obsesiv si nemotivat.
0
22-05-2018, ora 14:11
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu o sa intru intr-o lunga si inutila comparatie Costy cu alte meserii. Insa pentru a clarifica o confuzie, mentionez un aspect. In privat, tarifele la profesorii universitari de medicina sunt de obicei semnificativ mai mari decat ceea ce cere un psihoterapeut (chiar si unul cu experienta). Pentru a nu compara mere cu pere, e important sa luam in considerare ca in privat exista si cheltuieli semnificative, ce nu le are cineva ce munceste la stat.

Tine de aprecierea fiecaruia Costy daca isi doreste nu sa investeasca bani in psihoterapie, pentru a-si imbunatati relatia de cuplu (sau pentru a depasi alte obstacole). Felicitari daca in cazul tau relatia de cuplu a ajuns una buna doar prin autosugestie! De cat timp esti intr-o relatie de cuplu stabila?

Dr Rares Ignat
0
22-05-2018, ora 23:48
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai ce spui nu este in regula, omul daca nu are bani sa investeasca in asta ce face ?!
Pui problema ca si cum are si alege sa nu !
Normal ca daca are, e bine sa vina, nu am zis nu, la preturile astea isi permit majoritatea ? Ca sa nu mai spun fara nici o garantie ca se reuseste, de multe ori unii (nu toti) psihologi se spala pe maini si zic "aa pai depinde de client, nu garantam" si s-au cam spalat pe maini in caz de ceva, dar ei sigur raman cu banii orice rezultat ar fi !
Ma repet, sunt foarte mult cazuri reusite si psihologii au ajutat destul pe unii in anume cazuri mai ales traume ! Nu contest asta. Insa la cupluri ceva mai putinel.

Cat are cineva un cuplu stabil ? Daca il duce mintea are, stie sa aleaga, stie ce trebuie si aplica, daca unii se cupleaza doar pe indragosteala...si apoi se trezesc cat de diferiti sunt...este trist.
Nu prin autosugestie s-ar pastra o relatie okey, prin faptul ca atunci cand incepi o relatie trebuie sa stii fff bine ce iei, si celalalt la fel, trebuie sa existe niste factori care f putini le iau in calcul, afla la terapie ce trebuia sa stie ei.
De ce trebuie ca relatie sa nu stea stabila mult timp ?! Nu e o regula.
Si de ce sa fie nevoie ca relatia sa nu dureze ca apoi sa le zica altul ce au de facut, dar trebuie sa le zica, ca ei habar nu au nici e e cu ei, cand ii aud "nu mi-am dat seama, mor", nu isi dau seama de prea multe.
Adica nu iti dai seama ca trebuie sa respecti, sa dai atentie, sa te porti frumos cu parteneru, trebe sa iti zica altul unde ai gresit, de parca nu e clar, te porti urat dar te miri ca parteneru te inseala, ca e nemultumit, si dupa aia...trebe sa afli de ce nu merge treaba ca si cum nu e clar.
Bazele pe care se formeaza relatia decid viitorul.
De ex barbatul e nesimtit, nu se poarta frumos, dar se mira ca femeia s-a dus la altul unde cauta ce nu are acasa.
Femeia il respinge pe barbat la sex sau nu ii face fanteziile, si se mira ca s-a dus la alta, pai nu merge.

O relatie de calitate are asa:

- Independenta in cuplu, daca eu vreau sa ma uit la un film, ea sa faca altceva fie la mine in camera fie la ea, ea la fel, sa iasa cu prietenele la film, eu joc table acasa cu prietenul meu, pasiunile in comun si discutiile le facem impreuna, restul fiecare separat.
- Respect, intelegere, comportament frumos reciproc, potrivire sexuala (nu, eu vreau fantezii x, si tu nu mi le faci..), comunicare.
- Ceva pasiuni, discutii in comun, evident ca nu se poate tot, de aia am zis ca exista si independenta.
- Fara posesivitate si gelozie tampita si inutila, fara sufocare sa stea unul in altul sau sa se traga unul dupa altul in activitatile necomune, daca partenerul vrea sa o comita cu altul sau alta o va comite, deci posesivitatea duce la asta mai rau.
- Avut grija ca partenerul sa fie multumit sa nu aiba motive sa se duca dincolo, asta se intampla de la sine daca exista compatibilitate.
Dar daca ei se cupleaza doar pe hihih si hahaha, prosteala, sex si clubareala, drogarea aia numita indragosteala unde nu vezi mai nimic real la partener, e si logic ca se ajunge in balarii.
Si din pacate psihologii nu zic astea ! Ei cauta sa repare o relatie cu bazele ruginite deja, fara sa stie sau fara sa spuna ce de la aia pornesc problemele de dupa.
Stai cu omul ala un timp mai indelungat, constati cele de mai sus, si apoi..iei o decizie.
Femeia e proiectata diferit de barbat, gandirea, pasiuni, etc si ne miram ca nu merge treaba, nici asta nu se spune, adica cu alte cuvinte greu sa gasesti pe cineva compatibil cum am zis mai sus.
Pana la urma femeia si barbatul se potrivesc cu nu se poate mai "bine", diferentele de constructie duc la dezastru in general, de aia e o regula ca o relatie sa nu tine mult timp, insa sigur ca exista si relatii bune.
De aia in multe cazuri relatiile intre acelasi sex sunt putin mai in regula, macar sunt pe pasiuni, preocupari cam pe acolo amandoi parteneri. La ceilalti nici macar orgasmul nu e in acelasi timp !
0
28-05-2018, ora 22:45
Crys26
Nu este medic/terapeut
Crys26
Poți să-i oferi totul si pana la urma tot sa plece la altele ca unii asa sunt făcuți! ! Cu siguranta nu am nici eu un comportament normal si exagerez de multe ori dar cu siguranta el nu este asa cinstit cum imi spune el ! Nu este cel mai rau om dar dacă aș avea 'f forta'f l as părăsi pentru ca eu l am respectat mereu nici macar nu am vorbit cu alți băieți in schimb el in primul an de relație a vorbit intr o zi cu fosta lui prietena deși i am cerut să nu vorbească cu ea el a facut o si mi a si ascuns eu l am prins ca era pe abonament si am vazut ca i lipseau minute si intr un tarziu mi a recunost tot in aceeasi zi dar dupa ce i am zis ca am dovezi! Si ma intreb eu de ce l as mai crede cand imi spune ca nu ma înșeală dacă el ma mintit cu un lucru minor zic eu! Si acum de ceva timp i am verific minutele dar nu pot sa mai vad numerele care le apelează sau le primește ca nu mai este pe abonament dar tot vad ca i lipsesc minute din cand in cand si numarul îl sterge din telefon! Deci întrebarea e oare nu am motive de gelozie si sa cred ca na înșeală? E logic ca pe alta o suna din moment ce nu i dă minutele si numărul îl sterge! Dacă ar suna un prieten nu cred ca ar sterge numarul!
0
28-05-2018, ora 23:16
Crys26
Nu este medic/terapeut
Crys26
Dacă mai era pe abonament îi demonstram ca nu sunt proastă si i arătăm pe fata ca el tot imi zice ca eu aberez si sunt nebună ! Si normal sa fiu geloasă si sa i fac crize cand văd ce se întâmplă dar oricum partea proasta e ca pe mine ma afecteaza din toate punctele de vedere si el e bine mersi doar câteodată se enervează! Dar am incredere ca Dumnezeu e mare si tot o sa am ocazia sa i demonstrez ca eu nu sunt geloasă fără motiv si asa proastă cum zice el ! Nu stiu ce credeti Dumneavoastra dar mi e prin ce v am povestit asta ma face sa cred, sa fiu geloasă pe drept!
0
28-05-2018, ora 23:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce mai cautati cu el daca va inseala si le suna pe altele?
0
29-05-2018, ora 10:19
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Clara, ce cauta cu el? Pai, tocmai ti-a spus: "Dar am incredere ca Dumnezeu e mare si tot o sa am ocazia sa i demonstrez ca eu nu sunt geloasă fără motiv si asa proastă cum zice el !".

Crys26, incearca cu psihoterapie, dar, daca nu ti se imbunatateste situatia si gelozia e tot asa de mare si te consuma, du-te la un psihiatru, ar putea fi Tulburare deliranta de tip gelozie si ar trebui sa iei medicatie. Paranoia, cum spunea acum catava timp Steve.
0
29-05-2018, ora 10:33
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Dar, Steve, paranoia nu e tipic feminina, gelozia, la fel. Gelozia (tulburarea deliranta de tip gelozie) e mai frecventa la barbati.

Crys26, daca te decizi sa mergi la un psihiatru, trebuie sa cauti unul care stie ce e tulburarea deliranta si are experienta in tratarea ei - ceea ce e o adevarata provocare.
0
29-05-2018, ora 11:27
Crys26
Nu este medic/terapeut
Crys26
Paranoia e ca nu înțeleg anumite lucruri care ma induc in eroare! 1 i lipsesc minute câteodată nu tot timpul cate unu sau două minute si nu inteleg de ce i-ar lipsi dacă nu vorbește cu alta si nu are pe alta si 2 e putin absurd ca el nu merge nicăieri fără mine si nici noaptea nu pleacă de acasă doar la sala de forță merge fără mine in rest suntem impreuna peste tot si de curând a facut un cursvin alta tara pentru a avansa în profesia lui si ma luat cu el ! Pe de altă parte se spune ca trebuie sa ti faci timp pentru noua achizitie si ar trebui să plece mai mult de acasă sau putea sa o ia pe ea in călătorie cu el! De aceea e foarte complicat pentru mine si nu știu ce să mai cred sunt in dubii mereu.
0
29-05-2018, ora 14:40
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Oricum Crystina, un lucru e cert, prietenul tau a castigat lozul cel mare cu tine ! Esti doar la 1-2 minute de fericire, nu-i asa ?!

Isterie tipic feminina sau paranoia pura nu mai conteaza ! Cherchez la femme ! :)
0
29-05-2018, ora 18:56
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Crys, daca oricum realizezi ca poate fi o boala psihica (tu ai scris-o), daca recunosti ca te macina si copleseste, daca si iubitul tau a zis sa te duci la un doctor sa-ti tratezi gelozia, fa-o! Ia un tratament daca ti se recomanda - n-o sa fie doze mari, nu ai cine stie ce mare nebunie. Si, daca in paralel iti permiti si in timp vezi ca merita, fa si psihoterapie, poate stai mai rau cu stima si imaginea de sine.

Steve, inteleg oare bine, e petrecere la castel? Perpetua?
Adaugă un comentariu / răspuns
47 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul