Nod în gât și piept

16-01-2022
alecos
Nu este medic/terapeut
alecos
Buna ! Am niste probleme legate de gât și aș vrea sa aud si cateva pareri din partea voastra.
Sunt cantareata profesionista si din seara de revelion am inceput sa ma simt foarte obosita vocal desi nu cantasem foarte mult. Tin sa mentionez ca tot anul trecut am cantat mult si nu am ragusit aproape deloc. De aceea mi s-a parut foarte ciudat fenomenul. Am mers la ORL imediat si am spus ca ma simt inflamata si dupa ce mi-a verificat si controlat corzile vocale cu o camera pe nas (endoscop cred), a zis ca nu am absolut nimic la corzi sau in spatele nasului..doar o oboseala vocala. Mi a recomandat Lazul 2 cpr pe zi si aerosol 15 min cu ser si 2 picaturi de inhalant
Dupa cateva zile a aparut acest nod in gat si o pocnitura la marul lui adam de fiecare data cand inghit, care ma deranjeaza extrem extrem de tare. Se muta din gat pana in stomac. Parca il inghit si vine inapoi in gat. Am mers si la endocrinologul meu la care fac vizite periodice pentru ca am un microadenom hipofizar. In urma analizelor s a dovedit o problema la magneziu si vitamina d3. Doamna dr endocrinolog mi-a recomandat Thiossen, Milgamma, Detrical si MgTop spunandu-mi ca problema la gat este din cauza magneziului.Cu tiroida sunt ok, nu am alte probleme. Am facut si o ecografie abdominala unde nu s a gasit nicio problema. Problema este ca eu continui sa ma simt foarte rau, nu suport hainele care imi stau pe gat, si aseara m-am speriat fff tare cand m am asezat pe perna pentru ca simteam ca ceva ma stranguleaza efectiv la gat si imi simteam pulsul la baza gatului ca si atunci cand ai o rana si iti zvacane acolo ceva. Pot sta in pat doar daca ridic pernele foarte sus.
Tin sa mentionez ca sunt un om foarte anxios, am luat si medicatie in trecut pentru asta. Sunt foarte speriata de vreo tumora si ma gandesc intr una ca am cancer. Nu stiu cum sa fac sa ma simt mai bine imi simt pulsul in gat si nodul acesta care se tot plimba din gat pana in stomac. Pocniturile s au mai diminuat la inghitit dar sunt tot acolo.
5 comentarii
0
16-01-2022, ora 21:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sunt somatizari de anxietate. Reluati tratamentul daca dureaza mai mult de 15 zile.
1
16-01-2022, ora 21:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.varsta. Înălțimea. Kg??
2. Știi ca limba, Faringele.. Fac parte din tractul Digestiv?? Au acelas nerv și acelas sistem limfatic cu stomacul și intestinul??
3.ai mai citit pe Forum ca nu ai voie sa consumi oțet. Lamai. Usturoi. S. A alimente care produc Reflux gastro esofagian??
0
17-01-2022, ora 11:13
alecos
Nu este medic/terapeut
alecos
Domnule doctor, va rog sa ma credeti ca sunt disperata. M-am trezit cu dureri la nivelul gatului.. dar nu stiu sa explic unde ma doare. Simt la baza gatului ceva foarte incordat.. ceva care face pulsul sa bata acolo. Iar in piept simt cum urca si imi coboara ceva. Nu mai pot trai normal, sunt foarte speriata de cancer si simt ca asta este ceea ce am. Nu mai stiu ce sa fac
1
17-01-2022, ora 13:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
si daca nu stii sa raspunzi corect si concret la ce te intreb..
cum vrei sa te ajut???
0
17-01-2022, ora 17:39
alecos
Nu este medic/terapeut
alecos
Am 24 ani, 1, 75 si 84 kg. Acum 2 ani am avut 117 kg si am slabit treptat pana la greutatea aceasta.
Stiu si simt uneori aciditate din stomac, dar acum este diferit. Nodul acela care urca si coboara pare intr adevar o bucata de mancare “nedigerata”, dar inflamatia din gat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •