Disconfort la nivelul esofagului / gatului / urechilor

25-02-2022
ElenaLc
Nu este medic/terapeut
ElenaLc
Buna ziua! Sunt femeie si am 25 de ani. De 3 luni ma confrunt cu un disconfort in zona pieptului si a gatului, a inceput cu o uscaciune la nivelul gatului, care nu se amelioreaza cand consum lichide sau pastile pentru calmarea gatului, resimtirea unui nod in gat si nevoia de a inghiti des. Ulterior am inceput sa am dureri si senzatia de "strangere" de-a lungul esofagului. Am fost la un consult la ORL, insa nu a fost depistat nimic ingrijorator, doar Amigdalita cronica (mereu am avut amigdalele marite). La Gastroenterologie, in urma endoscopiei, s-a descoperit gastrita si o mica hernie hiatala, insa esofagul nu este iritat. Tin regim si iau de peste o luna tratament pentru reflux esofagian si simptomele nu s-au ameliorat, am mereu disconfort la nivelul esofagului, la care s-au mai adaugat dureri ocazionale de urechi si o senzatie de "strangere" la nivelul gatului, imediat sub urechi. Mentionez si ca mereu am avut o cantitate mai mare de cerumen, iar acum pare mai inchis la culoare si cu un miros mai pronuntat. De asemenea, ma confrunt cu gastrita hiperacida de 15 ani, insa pana acum nu am mai avut asemenea simptome, doar dureri la nivelul stomacului. Ati avea o recomandare de ce alte investigatii medicale ar trebui sa mai fac pentru a descoperi cauza disconfortului? Multumesc mult pentru raspuns!
6 comentarii
0
25-02-2022, ora 20:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Câte kg ai??
Inaltimea.??
Ai mai citit pe Forum ce Alimente nu ai voie sa consumi seara??
Ai luat antiacide la culcare sa nu urce acidul în somn?
Consumi alimente bogate în Vit A. E. D. Omega care trebuie sa refacă. Sa ungă mucoasele?
0
25-02-2022, ora 20:41
ElenaLc
Nu este medic/terapeut
ElenaLc
Am 1.65m si 73 de kilograme. M-am informat cu privire la ce dieta trebuie sa urmez, atat pentru reflux cat si pentru gastrita. Incerc sa am o alimentatie echilibrata si sa respect pe cat posibil regimul, de o luna am exclus total alimentele prajite, bauturile carbogazoase, alimentele acide, picante, cafea, ciocolata etc. La recomandarea medicului iau antiacide de 2 ori pe zi, dupa mesele principale, uneori suplimentez si inainte de culcare. Am inceput recent sa consum si ceai pentru reducerea aciditatii.
0
25-02-2022, ora 21:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Ceaiurile cu infuzie 30 secunde.. Maxim 1 minut. Ceaiurile mai tari produc un reflyx biliar. Care nu ajuta la vindecarea gastritei
Obligatoriu.. Alimente Uleioase și bogate în acele vit Uleioase.. Fără asta nici tenul. Nici pielea nici mucoasele nu se refac
0
25-02-2022, ora 21:28
ElenaLc
Nu este medic/terapeut
ElenaLc
Multumesc mult pentru sfaturi!
0
25-02-2022, ora 21:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Disconfortul in zona pieptului, nodul in gat, senzatia de strangere la nivelul gatului pot fi somatizari de anxietate. Stiu cazuri care au scapat de aceste simptome cu tratament pentru anxietate. Faceti orientativ un test de anxietate online sa vedeti unde va situati.
0
26-02-2022, ora 15:33
ElenaLc
Nu este medic/terapeut
ElenaLc
Asa voi face, multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antiacidele au fost asociate cu riscul de migrene
  •