Nizoral crema si tinea pedis cu leziuni
Buna ziua,
Sint insarcinata in 6 luni, De o luna am aplicat nizoral crema o data pe zi pe picior din cauza unei infectii cu tinea pedis. Am citit prea tirziu prospectele pentru medicament si sint speriata, pentru ca, desi inteleg ca nu intra in singe prin piele, totusi eu am avut mici ulceratii, mici taieturi pe piele care singerau uneori. Ma gindesc ca agentul activ din medicament a putut ajunge, astfel, in singe. Cit de periculos este pentru fat?
Va multumesc din suflet.
Sint insarcinata in 6 luni, De o luna am aplicat nizoral crema o data pe zi pe picior din cauza unei infectii cu tinea pedis. Am citit prea tirziu prospectele pentru medicament si sint speriata, pentru ca, desi inteleg ca nu intra in singe prin piele, totusi eu am avut mici ulceratii, mici taieturi pe piele care singerau uneori. Ma gindesc ca agentul activ din medicament a putut ajunge, astfel, in singe. Cit de periculos este pentru fat?
Va multumesc din suflet.
4 comentarii
Nu te teme! Stiu ca, in general, medicamentele utilizate topic pe suprafete reduse ale pielii se absorb in cantitati insignifiante. Cu atat mai mult esti in luna mare de sarcina...iar organogeneza demult terminata.
Mai precis, am aplicat nizoralul in luna a 5-a si mai trebuie cam vreo 6 zile sa continui tratamentul. Ulceratiile au disparut.
Organogeneza se termina la sfirsitul primului trimestru ?
Multumesc mult.
Organogeneza se termina la sfirsitul primului trimestru ?
Multumesc mult.
Termina tratamentul, nu lasa ciuperca sa reapara mai viguroasa decat a fost, mai ales ca ulceratiile au trecut. Asa cum ai citit si tu in prospect, substanta nu trece prin piele si mai ales prin bariera placentara. Da, organogeneza are loc in primele 3 luni de la conceptie..in cazul tau nu ai de ce sa-ti faci griji...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5am nevoie de un sfat: sunt insarcinata si am descoperit ca am sifilis
- 1contractii in luna a 6-a de sarcina sau amenintare de avort
- 5varicela si sarcina.. vor aparea complicatii?
- 2Eczema sau tinea pedis?
- 10Zyprexa, se poate lua in timpul sarcinii?
- 3Stie cineva? S-a mai pus problema: anticonceptionalele si sarcina
- 4Toxocara canis si sarcina (transmiterea toxocarozei)
- 4analize proaste, bebelul poate fi afectat?
- 8prurit, dermatita atropica, sarcina
- 4risc pentru copil
- 4rinofaringita alergica.?
- 19Risc de malformatie genetica la dublu test
- 2boala lyme si sarcina
- 0Gravida in saptamana 19 si am rujeola
- 0Col de 2.6 cm
Mai multe informații despre: Sarcina luna VI riscuri pentru bebelus tinea pedis
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: