Nizoral crema si tinea pedis cu leziuni
Buna ziua,
Sint insarcinata in 6 luni, De o luna am aplicat nizoral crema o data pe zi pe picior din cauza unei infectii cu tinea pedis. Am citit prea tirziu prospectele pentru medicament si sint speriata, pentru ca, desi inteleg ca nu intra in singe prin piele, totusi eu am avut mici ulceratii, mici taieturi pe piele care singerau uneori. Ma gindesc ca agentul activ din medicament a putut ajunge, astfel, in singe. Cit de periculos este pentru fat?
Va multumesc din suflet.
Sint insarcinata in 6 luni, De o luna am aplicat nizoral crema o data pe zi pe picior din cauza unei infectii cu tinea pedis. Am citit prea tirziu prospectele pentru medicament si sint speriata, pentru ca, desi inteleg ca nu intra in singe prin piele, totusi eu am avut mici ulceratii, mici taieturi pe piele care singerau uneori. Ma gindesc ca agentul activ din medicament a putut ajunge, astfel, in singe. Cit de periculos este pentru fat?
Va multumesc din suflet.
4 comentarii
Nu te teme! Stiu ca, in general, medicamentele utilizate topic pe suprafete reduse ale pielii se absorb in cantitati insignifiante. Cu atat mai mult esti in luna mare de sarcina...iar organogeneza demult terminata.
Mai precis, am aplicat nizoralul in luna a 5-a si mai trebuie cam vreo 6 zile sa continui tratamentul. Ulceratiile au disparut.
Organogeneza se termina la sfirsitul primului trimestru ?
Multumesc mult.
Organogeneza se termina la sfirsitul primului trimestru ?
Multumesc mult.
Termina tratamentul, nu lasa ciuperca sa reapara mai viguroasa decat a fost, mai ales ca ulceratiile au trecut. Asa cum ai citit si tu in prospect, substanta nu trece prin piele si mai ales prin bariera placentara. Da, organogeneza are loc in primele 3 luni de la conceptie..in cazul tau nu ai de ce sa-ti faci griji...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Boala Hodgkin-detalii si sanse de a avea copii
- 3miscarile fetale in luna a VI a!!!!
- 5varicela si sarcina.. vor aparea complicatii?
- 22 sarcini in 2 ani?
- 2Eczema sau tinea pedis?
- 3Stie cineva? S-a mai pus problema: anticonceptionalele si sarcina
- 4analize proaste, bebelul poate fi afectat?
- 8prurit, dermatita atropica, sarcina
- 27rezultat nu tocmai asteptat (risc de SD 1:50 pt bebe)
- 4risc pentru copil
- 6fumatul in timpul sarcinii
- 7Pot sa pastrez sarcina?
- 9risc pt bebe
- 4rinofaringita alergica.?
- 6Am uterul mic.. sunt riscuri pentru bebe?
- 0Gravida in saptamana 19 si am rujeola
Mai multe informații despre: Sarcina luna VI riscuri pentru bebelus tinea pedis
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: