Nev atipic | Forumul Medical ROmedic

Nev atipic

13-03-2017
Vera22
Nu este medic/terapeut
Vera22
Buna ziua.Ce inseamna un scor de 0.381 ptr un nev atipic?Am facut o dermatoscopie la fotofinder ptr o alunita atipica si as vrea sa stiu ce inseamna acest scor.Este un scor periculos?Multumesc.
5 comentarii
0
13-03-2017, ora 11:15
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Scorul sub 0, 5 dat in urma dermatoscopieI fotofinder este benign, dar este un scor relativ. Dermatoscopie in sine este importanta, si fotografiile care pot fi comparate astfel de aparat. Nevii de dimensiuni mari au Intotdeauna scorul mare, chiar daca sunt benigni. Nu puteti avea incredere doar in scor.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
0
13-03-2017, ora 12:05
Vera22
Nu este medic/terapeut
Vera22
Credeti ca ar trebui excizie?Are 5 mm ca si marime.Va fara sangerare, usturime..multumesc ptr raspuns.
0
14-03-2017, ora 08:15
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Daca este un nev atipic trebuie excizat, indifferent de scorul fotofinder.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
0
14-03-2017, ora 08:41
Vera22
Nu este medic/terapeut
Vera22
Multumesc...am facut ieri excizia(era facuta programare)..acum stau cu sufletul la gura ptr rezultat(am citit atatea despre melanom).Acest scor iesit ma mai poate linisti in privinta asteptarii rezultatului?
0
16-03-2017, ora 08:23
Vera22
Nu este medic/terapeut
Vera22
Buna ziua...am primit rwzultatul biopsiei.Macroscopie:Fragment cutanat dr 8/7/5mm, cu o arie de culoare bruna, conturcneregulat, usor supradenivelata.Microscopie:Nev melanocitar compus, cu abundent infiltrat inflamator limfo-plasmocitar in derm si frecvente melanofoge.Melanocitele sunt de tip epiteloid sau fuziform, cu abundent pigment de melanina.Se mai constanta izolati demodex folliculorum in ostiumurile pilare.Excizie cu limite de siguranta in toate planurile.Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AluniÈ›ele
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din aluniÈ›e noi, decât din cele existente deja
  • AluniÈ›ele È™i petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  • Legătura dintre numărul de aluniÈ›e È™i cancerul de piele
  • Mit: dacă rupi o aluniță faci cancer - adevărat sau fals?
  • Nev congenital (aluniță din naÈ™tere) de mari dimensiuni - ce trebuie făcut
  • AluniÈ›e cu risc - când e indicat să mergem la dermatolog
  •