Nev atipic
Buna ziua.Ce inseamna un scor de 0.381 ptr un nev atipic?Am facut o dermatoscopie la fotofinder ptr o alunita atipica si as vrea sa stiu ce inseamna acest scor.Este un scor periculos?Multumesc.
5 comentarii
Buna ziua,
Scorul sub 0, 5 dat in urma dermatoscopieI fotofinder este benign, dar este un scor relativ. Dermatoscopie in sine este importanta, si fotografiile care pot fi comparate astfel de aparat. Nevii de dimensiuni mari au Intotdeauna scorul mare, chiar daca sunt benigni. Nu puteti avea incredere doar in scor.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Scorul sub 0, 5 dat in urma dermatoscopieI fotofinder este benign, dar este un scor relativ. Dermatoscopie in sine este importanta, si fotografiile care pot fi comparate astfel de aparat. Nevii de dimensiuni mari au Intotdeauna scorul mare, chiar daca sunt benigni. Nu puteti avea incredere doar in scor.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Credeti ca ar trebui excizie?Are 5 mm ca si marime.Va fara sangerare, usturime..multumesc ptr raspuns.
Buna ziua,
Daca este un nev atipic trebuie excizat, indifferent de scorul fotofinder.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Daca este un nev atipic trebuie excizat, indifferent de scorul fotofinder.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Multumesc...am facut ieri excizia(era facuta programare)..acum stau cu sufletul la gura ptr rezultat(am citit atatea despre melanom).Acest scor iesit ma mai poate linisti in privinta asteptarii rezultatului?
Buna ziua...am primit rwzultatul biopsiei.Macroscopie:Fragment cutanat dr 8/7/5mm, cu o arie de culoare bruna, conturcneregulat, usor supradenivelata.Microscopie:Nev melanocitar compus, cu abundent infiltrat inflamator limfo-plasmocitar in derm si frecvente melanofoge.Melanocitele sunt de tip epiteloid sau fuziform, cu abundent pigment de melanina.Se mai constanta izolati demodex folliculorum in ostiumurile pilare.Excizie cu limite de siguranta in toate planurile.Va multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 22aparitia alunitelor in zona fetei
- 179alunite albe pe interiorul pielii al penisului
- 2alunita
- 3Alunite cu -picior-
- 3Rog raspunsul unui medic: alunita rosie care a crescut
- 6Alunita rupta... urgent
- 3alunita moale
- 3Alunita inestetica
- 1am foarte multe alunite
- 2Alunite rosii
- 2alunite ciudate
- 0Am alunite si as vrea sa le elimin din motive pur estetice
- 1Alunita mare neregulata
- 1Nev Displazic (alunita cu aspect neobisnuit)
- 1Alunita mai aparte
- 1Tumora benigna sau melanom?
- 1Tatuaj peste alunite
- 1Nev albastru
- 3Aluniță - dacă nu este nimic în neregulă de ce sa o scoatem?
- 3Alunita ciudata
Mai multe informații despre: Alunitele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: