Nehotarirea

08-06-2011
Silencer
Nu este medic/terapeut
Silencer
Buna

Am scris cam cu un an in urma un subiect cu aceiasi denumire...

Problema mea fiind ca nu ma pot hotari... Sunt foarte nehotarit... Foarte shi foarte mult... Multi imi spuneau ca asa e normal, ca sunt tinar, si sunt asa perioade, dar nu asha ca la mine !

Practic am un scop ca orice om, imi place o chestie... Dar dupa o perioada (poate fi mai lunga sau mai scurta) acest scop nu imi mai place, si deja am alt scop...
De exemplu, chiar un lucru ca cariera... Vroiam sa devin programist... Am studiat mult. Apoi simteam ca nu e ceea ce trebuie, shi am inceput sa caut altceva, nu ma mai atragea programarea deloc, nu o mai puteam suporta... A trecut ceva timp, shi cand sa imi aleg facultatea m-am intors iar spre programare, shi sunt acum in ultimul an la facultatea de informatica... In toti aceshti an de facultate, au mai fost asha perioade...
Acum, fiind in ultimul an am inceput sa ma orientez spre altceva, sa studiez altceva, nemai ocupandu-ma cu programarea, asta tinand cam jumate de an, dupa care iar a aparut nehotarirea, am inteles ca nu mai e asta pentru mine, ma gandeam iar la arta, ma gandeam ca fac facultate de arte, dupa care mi-am dat seama repede ca e o prostie ca nu pot sa mai invat inca 4 ani ca sa fac arte (pina atunci nu ma puteam convinge ca e o prostie, chiar daca imi dadeam seama asta, greu sa explic) asta a tinut cam o saptamana, dupa care m-am intors iar sa invat programare, dupa care deam nu mai shtiau ce vreau, nu imi mai dau seama ce mama mea ii cu mine, sunt frustrat, pierdut, trist, cand nu imi mai dau seama ce cu mine si care e rostu meu...

Astazi sunt sigur ca as vrea sa traiesc intr-o padure, mai apoi deja sunt sigur ca vreau sa fiu intre prieteni...

Si oricat de mult nu as incerca sa ma decid, cu atit mai mare pare sa fie esecul... Deja am inteles ca nu ma pot decide... Eu nu stiu in ce directie o sa ii mai vina mintii mele sa mearga... Eu nu o pot controla... Deja stiu ca peste o bucata de timp iar o sa mi se schimbe parerea... Si chiar daca nu o sa mai pot schimba nimic(sa merg pe alta cale), dar o sa apara mereu regrete, ca nu am facut una, ca nu am facut alta...

Nu as vrea as ma mai duc pe la psihiatru, am avut mai inainte o perioada de depresie puternica, si mi-a dat ogramada de medicamente scumpe, care nu mi-au ajutat, si care mi-au creat o stare de depersonalizare, de atunci nu mai vreau sa fac experimente cu medicii, si nici nu mai vreau sa imi chinui parintii cerind iar bani de la ei...

Nu stiu, imi e greu sa explic mai concret ce e cu mine... Nu stiu cum sa fac sa ma stapanesc si eu odata, sa ma linistesc... sa stiu ca ceea ce fac in viata e ceea ce trebuie... Am obosit deja de lupta asta care nu o sa se termine niciodata...
7 comentarii
0
08-06-2011, ora 22:10
Silencer
Nu este medic/terapeut
Silencer
Imi cer iertare pentru greselile mele care nu sunt putine la numar... si nici nu vad un mod de editare ca sa le corectez
0
09-06-2011, ora 08:24
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna dimineata,

Felicitari pentru terminarea studiilor.
DE ce te desconsideri?!?
Stii ca, DOAR sau NUMAI faptul ca ai terminat o facultate, deja spune multe despre tine.
Esti un barbat hotarat (ca si fii mei), cu personalitate si
SIGUR iti va fii bine in viata.
Un sfat:
fa-ti un carnetel in care, sa-ti notezi TOT ceeace-ti propui sa faci PE O PERIOADA MAI LUNGA SAU/SI SCURTA DE TIMP.
Impuneti sa TE TII de promisiunea facuta de tine acelui carnetel.
El, iti va fii un prieten, poti sa-l consideri un jurnal-chiar..

propunere:
chiar DACA vrei sau nu, daca-ti place sau nu,
IMPUNE-TI sa te tii de ceeace ai scris.

Va fi bine.

Sanatate si
Curaj.
Ai prieteni?.cauta si fa-ti si fete si baieti, iesiti la plimbare, cluburi..
Stai mult, f. mult pe net?

O zi frumoasa.
0
09-06-2011, ora 09:48
Silencer
Nu este medic/terapeut
Silencer
Mersi mult de mesaj, dar nu pot... de parca nu eu as decide, dar mintea mea... Am incercat... Au fost perioade cand ma gandeam mult timp ce vreau sa fac pe viitor... Si cand incepeam sa realizez ce mi-am pus in gand, ideile mele se schimbau... Si se schimba complet... Cum ziceam mai sus, la inceput imi placea programarea, dar dupa asta nu o mai suportam, cum sa incerc sa ma ocup cu ceva care nu suport ? Dupa asta mi-a venit inapoi...
In asa perioade si rezultatele la studii scadeau, deoarece eu nu ma mai interesam de studiile mele...

Dupa cum am spus, eu nu shtiu ce va mai vrea mintea mea maine... Am sentimentul ca nu o pot controla...
0
09-06-2011, ora 09:56
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
incearca niste glutamina.

citeste si ce am raspuns aici:
http://forum.romedic.ro/prod/neuroleptice_+_antidepresive_+_insomnii_055810.html
0
09-06-2011, ora 11:32
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,

Putin CURAJ sa iei o hotarare iti lipseste, da!

Sa-ti dau si o motivatie?!?
- ai vazut baietelul care fiind ORB, canta la TV si invata bine?..ei, vezi, NU esti ca el si e un motiv sa fii cu mare incredere..NU mai repeta ca tu vrei si..mintea nu,
ba da si tu si mintea VOR..repeta cu voce tare..
- ai vazut tanarul sportiv in carucior cu rotile care, s-a indragostit si are acum o iubita?

Pt. ei, NU exista..NU.

Macar asta sa te incurajeze.

Oricum,
astept raspuns la cele 2 intrebari din, precedentul meu raspuns.

O zi faina.
0
09-06-2011, ora 11:52
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Nu cred ca exista o alta varianta decat cea cu consult psihiatric insotit obligatoriu de sedinte de psihoterapie...
0
09-06-2011, ora 11:54
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Acum se instaleaza tulburarile de personalitate si inca se mai poate face ceva. Mai tarziu va fi foarte greu sa mai schimbi ceva si e posibil sa ramai cu aceasta tendinta de nehotarare, ezitare, insatisfactie permanenta care sa iti produca mari neplaceri si costuri mult mai mari decat daca ti-ai rezolva acum problema.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul