Nas infundat, raceali dese si cornete nazale marite

42 comentarii 1 2
0
18-11-2018, ora 15:07
me_suzy
Nu este medic/terapeut
me_suzy
buna ziua, domnule doctor. Va rog sa ma ajutati cu o problema. Prietenul meu a fost operat de deviatie de sept, in urma cu 7 zile i s-au scos atelele din nas. Respira ok pe moment. Dar, el alearga noapte de noapte, mai ales iarna cand este frig. Dupa cateva zile de alergat la aproximativ -1 (+5) grade cat a fost zilele astea noaptea, dintr-o data, azi dimineata a observat ca nu poate respira bine pe nara stanga. Asta a observat fix dupa ce a facut baie generala cu apa calda, posibil sa fi intrat si putina apa in nas, in urechi, etc, ca dupa orice spalat. Nu stiu daca i-a intrat urme sa sapun sau alte impuritati prin nas, ca sa zic ca zic ca aici e buba/

Mai tarziu, la o privire cu lanterna in nas, am observat amandoi ca orificiul din nara stanga fata de cea dreapta este aproape inchis, adica peretele interior de la mijlocul nasului, in nara din stanga este inflamat. Se vede cu ochiul liber la lanterna. Am gasit aceasta pagina si am vazut despre rinita cronica. Am sunat doctorul si el a spus ca zilele urmatoare trebuie sa-i faca o endoscopie nazala.

Acum, problema cu nasul a inceput acum 2 ani, fix aceasta treaba. Iarna, la temperaturi scazute, si imediat dupa ce face baie. Se inflameaza una din nari. Anul trecut se inflama partea dreapta, acum dupa operatie s-a schimbat in partea stanga.

Va rog, imi puteti recomanda ceva bun. Adica, sincer nu prea mai am incredere in doctorul respectiv. Fiindca nu cred ca problema cea mare a fost deviatia de sept, ci aceasta inflamatie ciudata. (Totul a aparut acum 2 ani cand am terminat casa. Posibil din cauza cantitatii mari de praf sa se fi produs ceva la nas. Nu stiu)
0
18-11-2018, ora 16:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.varsta, inaltime, KG Tensiune arteariala pacient ( mai cu seama cand se infunda nasul )
2. cat de corect se alimenteaza si se hidrateaza
3 daca are probleme digestive si reflux gastro esofagian
0
18-11-2018, ora 17:26
me_suzy
Nu este medic/terapeut
me_suzy
varsta 36, inaltime 1, 80. Azi (dupa operatia din urma cu 2 saptamani) a observat ca nu poate respira bine fix dupa baie, apa cald-fierbinte. Dar observase inca de ieri ca ceva nu e in regula cu nara stanga, probabil la apa cald-fierbinte s-a iritat un pic mai tare decat era.

Se alimenteaza foarte bine, apa foarte multa, sportiv. Cel putin 2 l apa pe zi. Nu are probleme digestive sau reflux gastro.

La operatia de saptamana trecuta diagnosticul a fost "deviatia sept + (secundare) rinita cronica hipertrofica operata ; insuficienta respiratorie cronica de tip Superior Respiratie orala."

Iar in ultimii 2 ani, de obicei noaptea intre 2-5 dimineata se trezea, nas infundat, trebuia sa citeasca vreo ora in fund, apoi trebuia sa doarma intins numai cu capul drept, indiferent pe ce parte incerca sa doarma i se infunda instantaneu una din nari.

Dupa operatie, primele 5 zile respira ok. Se pare ca la frig sau la cald-fierbinte se produce ceva acolo la nas. Nu stiu daca o fi cauza praful sau impuritatile.

Dar sigur este cine se uita cu atentie, vede ca peretele din mijlocul nasului (partea dinspre nara stanga) este inflamat. Si se vede ca orificiul nazal din stanga este aproape jumatate deschis fata de cel din dreapta. Deci practic cand respira se inchide nara stanga fiindca se apropie peretele exterior de cel interior (care e inflamat). Mai e un aspect. Se pare ca daca pune un fular, chiar si in casa, sau daca doarme cu capul sub patura, respira mai bine cu nara aceasta.

scuzati limbajul, am spus-o cum se vede.
0
18-11-2018, ora 18:09
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cititi pe forum
1 despre tratamentul local in nas cu Colargol
2 despre faptul ca refluxul gastro -esofagian in somn..nu doare, nu da alte semne decat acel trezit de la gat iritat si nas infundat
mare grija ce consuma la cina... si NU se consuma fructe, dulciuri dupa cina
0
18-11-2018, ora 19:06
Mihai 8888
Nu este medic/terapeut
Mihai 8888
In urma cu zece zile am suferit in Cluj o operatie de deviatie de sept si rinita cu anestezie totala. Nu mi-au fost puse mese si nici tuburi de silicon, asa cum intelesesem ca ar fi prevazut in tehnica operatorie. Problema este ca de la operatie si pana azi nu am respirat pe nici o nara, nasul fiind plin de mucus. Medicul spune ca am avut nesansa sa ma umflu si ca trebuie sa am rabdare. Sincer, am devenit foarte suspicios si nu mai cred in dansul. Ce este de facut?
0
19-11-2018, ora 09:21
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pus vit a in nas sa se hidrateze acele cruste si ssa se elimine usor
la nevoie.. desfundam nasul cu un Biorinil..sa poata fi suflat
te întorci lal un medic ORL..s avada nasul
0
20-11-2018, ora 12:15
me_suzy
Nu este medic/terapeut
me_suzy
buna ziua domnule doctor. Este posibil ca prietenul meu sa aiba "Rinita alergica / vasomotorie" ? Se declanseaza la frig acea iritatie, inflamatie a peretelui interior din nara stanga, si doar iarna. Iar daca face baie fierbinte, probabil irita si mai tare. Maine trebuie sa mearga sa faca o fibroscopie. Cineva a spus ca tocmai de la deviatia de sept sa reapara. Fiindca inainte de operatie se intampla problema asta la nara dreapta, acum s-a mutat problema la nara stanga.

Oricum, in caz de "Rinita alergica / vasomotorie", cum se poate scapa definitiv de aceasta afectiune ? Ce imi recomandati? Sincer. am mai multa incredere in dvs decat in doctorul care l-a operat pe prietenul meu.

cam asa ceva are acum http://www.entjo.com/web/images/stories/rp_septum_mcnc.jpg

Mentionez ca tot la nara stanga a avut deviatia de sept.
0
20-11-2018, ora 13:10
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ce se vede acolo..este o bucata de cartilaj.. care nu sa repozitionat corect duipa operatie..si asa ramane
nu cred ca asta e problema
Intradevar poate fi o reactie la frig.. poate si alergica..cu secretii apoase si infundare nas
ar trebui adaugate in alimentaie produse care incalzesc corpul..( ghimber, turmeric, ardei iute)
dar NU otet, lamai, s.a alimente care produc aciditate si reflux
daca simptomele sunt cu stranut si secretii apoase.. poate sa ajute un antialergic luat seara si un spray gen mometazona
0
25-11-2018, ora 10:07
me_suzy
Nu este medic/terapeut
me_suzy
buna ziua, domnule doctor Valeriu. (acum dupa 2 saptaman de la scos atelele si firele) prietenul meu a fost la doctor, la fibroscopie, si i i-au gasit in nas niste cruste destul de groase si lungi care au fost scoase. I s-a recomandat Rinopanteina (unguent nazal).

problema insa nu s-a rezolvat. de ce spun asta. Problema este atunci cand intoarce capul spre dreapta, sau doarme cu capul pe partea dreapta. Atunci nara stanga nu mai respira. Nu este infundata cu ceva, deci daca se intoarce in pozitia drept sau stanga, se respira ok. Deci problema este partea dreapta, atunci nu mai poate respira cu nara stanga.

Asta dupa operatie de sept. Doctorul acesta care l-a operat, s-a uitat la fibroscopie si a spus ca totul e in regula la nas. Dar este vizibil faptul ca in nara stanga, peretele interior (de la mijlocul nasului, septul cred) or este inflamat ori este iesit putin intr-o parte, astfel incat nara se inchide cand are loc respiratia fiindca se apropie de peretele exterior imediat.

Priviti aceasta foto. Cam asa arata nara stanga a prietenului meu (DAR DUPA OPERATIE DE DEVIATIE DE SEPT), numai ca nu este chiar atat de pronuntata problema.

http://www.ourclipart.com/clipart/deviatie%20de%20sept/#gal_deviatie-de-sept_12442323.jpg

DAR daca bagi degetul in fiecare nara, se observa ca in nara dreapta totul e ok. Dar in nara stanga, se simte un fel de inflamatie, ca o mica bucata de piele fine iesita in afara.
0
25-11-2018, ora 12:59
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cautati un alt medic ORL. care sa vada nasul si gatul
0
10-12-2018, ora 11:05
me_suzy
Nu este medic/terapeut
me_suzy
buna ziua, domnule Flueraru. Prietenul meu a fost la doctor, s-ar spune ca dureaza 6 luni pana se reface nasul dupa operatia de deviatie de sept. Intr-adevar, nara cu probleme (unde a avut loc operatia) era inflamata de la frig. N-a mai iesit din casa o saptamana si a facut de 2 ore pe zi inhalatii cu ceai de musetel si galbenele, i-a trecut problema. Acum, cea mai mare problema este ca din cauza frigului sa nu-i apara din nou, este posibil sa aiba o alergie la frig. Ne puteti recomanda un antialergic bun?
0
12-02-2019, ora 23:54
Babici
Nu este medic/terapeut
Babici
Bună seara! Povestea mea începe de acum 2 ani când simțeam mucoasa nazala parca blocata undeva în fundul nasului. Merg la Orl diagnostic (deviație de sept) am făcut operație, după operație aceleași simptome dupa ce m-am plimbat la el 2 ani mam hotărât sa fac tomograf acolo a ieșit hipertrofie cornet nazal. Merg din nou la același medic, îmi spune ca nu e hipertrofie cornet ci este polip. Asa sa exprimat deși dansul nici nu sa uitat la filmul de la tomograf. Sunt foarte dezamăgită de dansul. Va rog sa ma ajutați, nu mai pot sa duc acest chin. Mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
42 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Inhalațiile cu aburi nu ameliorează congestia nazală cronică
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Experții avertizează asupra folosirii decongestionantelor nazale la copiii mici
  •