Miros ciudat (de "apa de ploaie") si puternic degajat din nas (se simte in toata camera)

29-03-2023
ursulevski
Nu este medic/terapeut
ursulevski
Buna ziua. Vreau sa fac distinctie clara intre problema asta si problema mirosului foarte urat pe care-l resimt doar eu (deci in "interior") atunci cand stau de exemplu in curent (si racesc la sinusuri probabil). Asta e ceva diferit. Asta nu e un miros neaparat urat, ci "chimic" (cand eram mai mic mi-a zis un prieten ca "miroase a apa de ploaie ciudata"), si e un miros degajat puternic in exterior, deci nu-l simt doar eu. Recunosc usor mirosul si la tatal meu cateodata, ii miroase toata camera sau mai multe camere chiar cand il apuca si pe el.

Se intampla doar cateodata, destul de rar, dar "din senin" parca. Azi m-am trezit caci m-am intors in pat pe dreapta si deodata mi-a venit mirosul, insa a tinut putin caci dupa cateva minute a disparut (nu mai retin daca m-am intors iar, insa nu-i ca si cum se produce mereu cand stau pe o parte anume, caci mereu schimb partea pe care dorm si n-am mai avut mirosul de luni bune. Si episodul cand eram mic stateam in picioare/pe scaun, deci nu depinde de faptul ca-s culcat pe o parte neaparat). N-am detectat sa fi avut vreo (oricat de mica) raceala / stat in curent. Imi pare aleatoriu cand se declanseaza. La fel si cand se opreste - poate tine 3minute ca azi sau 15 minute. Si nu-i ca si cum is racit si in ziua / zilele respective sigur se tot intampla de mai multe ori. Probabil n-o sa se mai intample decat aleatoriu peste cateva luni.

Am mai cautat pe net dar gasesc doar situatia cealalta (cu mirosul urat - "in interior" de la raceala/stat in curent) si e cu totul altceva.
3 comentarii
1
29-03-2023, ora 13:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
exista 2 probleme separat..diferite si se trateaza diferit
1. Se face un CT3D maxilar plus sinus... la un cabient stomatologic si se trateaza toate infectiile dentare de sus care dau sinusita odontogena. de caolo vine un miros urat de putrefactie in nas.
2. se face consult al gastrologie. purtatorii de helicobacter. perosnele cu indigestii si balonari, cu flora intestinala de proasta calitate. au un miros de fermentare..care poate sa urce in sus prin esofag...sau paote sa fei eliminat de sistemul limfatic prin piele sau plamani
0
29-03-2023, ora 13:51
ursulevski
Nu este medic/terapeut
ursulevski
Multumesc pentru raspuns. La punctul 1. ar fi o posibilitate sa fie. Spusesem dentistei acum vreo 5ani ca e un miros intre 2 masele sus cand trec cu ata dentara, dar m-a sfatuit sa mai astept pana devine putin mai serios caci ar insemna sa distruga (pileasca) cateva masele si a zis ca inca nu se merita. Si intradevar trecand des si cu pasta de dinti cu ata dentara a trecut mirosul (de vreo 2 ani). dar.. o fi posibil sa fie un punct de infectie in interior si sa refuleze prin sinusuri..
La punctul 2 pot sa spun ca mananc aproape ideal de vreo 15ani, si acord si mare atentie florei intestinale. Adica nu mananc conserve ci gatit sanatos, cat mai putine prajeli, zero dulciuri, tot natural, multe legume, pro-si pre-biotioce, iaurt facut de casa, bors de casa, muraturi, varza murata, si in general sanatos (fulgi de ovaz ca si carbohidrati, etc - fac exercitii cu greutati de vreo 2 ani si sunt foarte atent, fara alcool (fara fumat evident).
Posibil de la dantura, dar si nasul / sinusurile. Eu mai racisem in trecut (acum vreo 10-15ani) de aveam miros foarte urat cateva zile, daca stateam in curent. Am avut si o operatie de deviatie de sept, am uitat sa mentionez, dar acum 20 de ani (insa tatal meu n-a avut asa operatie si tot are problema din cand in cand).
Nu-i un miros de fermentatie in niciun caz, mi-e greu sa-l descriu.. ceva chimic / alcalin, ca si cum as intra cu polizorul intr-o piatra (sau la dentist cand polizeaza o masea - desi ala e un miros mai aparte). dar ceva in zona asta, (nu de putrefactie sau infectie sau fermentatie). E posibil sa fi contat ca a fost mai frig ieri afara si a afectat sinusurile, nu stiu. O sa mai investighez si cu dantura. In familie am situatii si cu gastrita si cu reflux pe esofag, eu foarte rar patesc (deobicei daca mananc carne prajita in ulei - dar ma feresc deobicei de prajeli), si deobicei duce la tuse, dar e specific dupa manaruri, ori mirosul asta se intampla in diverse momente (aleatorii, cum a fost azi dimineata cand m-am trezit)
0
29-03-2023, ora 14:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
imedicvt dupa ce faci acel CT3D... o sa fie totul clar
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.