Metoda retragerii la menstruatie. Va rog raspuns

03-01-2021
Alexandra
Nu este medic/terapeut
Alexandra
Buna, eu in mod normal am un ciclu neregulat in ideea
In care imi variaza 30 +/- 2 zile ( 28-32 uneori chiar 34 zile un ciclu menstrual). Alte luni este regulat, altele pur si simplu se intampla aceste variatii.

Problema este urmatoarea: Eu cu iubitul meu facem sex protejat mereu. Cumva convinsi de toate cuplurile din jurul nostru care practica metoda retragerii, am zis sa incercam. Am incercat in 1.01 ( cu o zi inainte de menstruatie) dar foarte putin apoi ne-am potolit. Menstruatia mi-a venit normal in 02.02 la 28 de zile. In prima zi de menstruatie, stiiand ca eu in general am acea scurgere ovulatorie la mijlocul lunii si ca sunt intr-o perioada nefertila am avut contact neprotejat, de data aceasta mai lung, iar la final ejacularea nu s-a produs in vagin. Ultimul contact de inaintea acestuia se petrecuse protejat, la aproximativ 36 de ore distanta intre timp a urinat, s-a spalat etc. Pentru siguranta am vrut sa mergem la farmacia sa apelez la “ Escapelle”, dar am mai luat in trecut si nu am mai vrut sa ma joc cu pastilele asa ca am decis sa nu iau si sa astept 2 saptamani pana la un test, tinand cont de circumstantele in care s-a petrecut. Menstruatia imi decurge normal.

Au trecut 24 de ore de la contact si planuim ca pe viitor sa n-o mai facem neprotejat. Oricum in discutie era sa trec pe anticonceptionale, nu doar pentru sex ci si pentru durerile menstruale si neregularitatea ciclului.

Sunt sanse sa fiu insarcinata? Si daca da cat de mari? Astept parerea unui specialist. Ar trebui sa ma ingrijorez?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •