metaplazie intestinala
Buna ziua.Am 43 ani si am probleme cu stomacul de la inceputul anului 2016.Am fost internat in spital si mi sa zis ca am gastrita cronica inciient atrofica si pancreas ectopic. Am refacut endoscopia la o clinica privata si mi sa zis ca am traiete fistuloase si mi sa luat biopsie.DDupa doua saptamani am facut endoscopia si la alta clinica si mi sa zis ca am pancreas ectopic nu traiecte fistuloase si nu am alta problema restul fiind normal iar dupa cateva zile am luat rezultatul de la biopsie de la cealalta clinica si este fragment de mucoasa gastrica ce se caracterizeaza microscopic prin atrofia epiteliului de acoperire acompaniata de metaplazie de tip intestinal, hiperplazie foveolara si discret infiltrat inflamator limfo monocitar. Imi puteti spune ce sa fac.Mi s-a zis sa vin la control peste 6 luni.Dati-mi un sfat va rog.As vrea sa stiu sigur ce am.Metaplazia de tip intestinal se transforma obligatoriu in cancer si se trateaza.In prezent iau aloe vera gel, sinergin si maximag si am observat ca fecalele sunt de culoare albicioasa si putine.Acest lucru este de cand iau aloe vera gel.Imi spuneti ce sa fac ce tratament sa iau sau la ce spital sa merg.Va multumesc
2 comentarii
Buna seara, problema Dvs este una mai complexa. In primul rand diagnosticul nu pare a fi stabilit cu certitudine. Pancreasul ectopic si metaplazia intestinala sunt doua boli distincte. Daca finalmente diagnosticul este acel de metaplazie intestinala atunci exista un risc pentru dezvoltarea cancerului gastric, mai mare decat la populatia generala. Ca si tratament actualmente acesta include eradicarea infectiei cu Helicobacter Pylori si o dieta bogata in surse de vitamine. Va recomand sa consultati un medic gastroenterolog (eventual dintr-un centru tertiar) pentru stabilirea unui diagnostic de certitudine pentru ca daca intr-adevar se confirma diagnosticul de metaplazie intestinala este posibil sa fie necesara repetarea endoscopiei digestive superioare la intervale regulate de timp.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Rezultat biopsie
- 14adenocarcinom bine diferentiat G1, cu invazia in totalitate a peretelui intestinal
- 0rezultat biopsie
- 9Interpretare rezultate biopsie
- 5biopsie din polipul nazal drept
- 5interpretare analize biopsie
- 8Tumora temporala - Gangliogliom anaplazic
- 2biopsie endometru
- 0Rezultat biopsie..
- 0Interpretare biopsie ganglion laterocervical
- 1Este posibil sa nu fie vorba despre Boala Hodgkin?
- 1Interpretare rezultate biopsie in urma unei endoscopii
- 0Biopsie va rog help
- 0Va rog sa ma ajutati - tumora mamara, rezultat biopsie
- 0Interpretare analizelor la o biopsie
- 0Cancer san
- 0Interpretare biopsie tumora vezicală
Mai multe informații despre: rezultatul biopsiei