Interpretare rezultat biopsie

05-11-2021
Skynet457
Nu este medic/terapeut
Skynet457
Bună ziua, în urma cu ceva timp (3 luni) în urma unei endoscopii am aflat ca pe lângă esofagita eroziva am o inflamatie pe esofag de circa 1 cm, am făcut o analiza de biopsie rezultatul find bun dar medicul nu mi-a dat un răspuns despre ce este acea inflamatie și asta ma neliniștește, mi-sa recomandat sa repet biopsia peste un an, acum as vrea sa știu ce este acea sta inflamatie sau cât de periculoasa este, pe rezultat scrie ca materialul examinat prezintă hipercromazie nucleara și nu știu ce înseamnă asta, menționez ca am 26 de ani și ca atit esofagita cât și inflamația esofagului sunt urmări ale refluxului gastric cronic
3 comentarii
0
05-11-2021, ora 21:19
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Acea zona de inflamatie pe esofag de circa 1 cm, cu hipercromazie nucleara, necesita, intr-adevar, o urmarire a evolutiei in timp, deci, urmati tratamentul prescris, si programul de evaluare recomandat.
0
05-11-2021, ora 22:14
Skynet457
Nu este medic/terapeut
Skynet457
Nu mi-sa oferit nici un fel de tratament pentru asa ceva, sau măcar exista? Vreau sa știu dacă aceasta inflamatie va dispărea la un moment dat.
Va mulțumesc pentru răspuns
0
06-11-2021, ora 15:40
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Nu am de unde sa stiu evolutia acesteia in timp. Cert este ca trebuie sa urmati recomandarile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici