Menstruatie in cantitate mai mica
Este posibil ca menstruatia sa-mi vina in cantitate mai mica(de obicei aveam hemoragii, ma patam, era un rosu inchis, etc, iar acum este putin mai dilatata culoarea, iar cantitatea este rezonabila) datorita inceperii vietii sexuale?Eu si prietenul meu folosim prezervativul de fiecare data si facem sex doar in perioada mea nefertila, pentru a scapa de paranoie.Poate fi o...o reglare hormonala, sau..dereglare?Tin sa mentionez ca si luna trecuta a fost lafel(prima menstruatie dupa inceperea vietii sexuale).
Doar ca sunt obisnuita altfel si acum mi se pare ciudat.
Doar ca sunt obisnuita altfel si acum mi se pare ciudat.
6 comentarii
Da, inceperea vietii sexuale poate iti prieste din acest punct de vedere. Unora li se perturba ciclul si menstruatia, altora li se normalizeaza.
Cum iti calculezi perioada fertila?
Aveti grija de voi.
PS. Culorile nu se dilata, se deschid sau se inchid ca nuanta. Se dialata doar obiectele, substantele etc.
Cum iti calculezi perioada fertila?
Aveti grija de voi.
PS. Culorile nu se dilata, se deschid sau se inchid ca nuanta. Se dialata doar obiectele, substantele etc.
Am luat drept substanta:))...Am inteles.Multumesc mult de raspus!
Pai, ciclul meu menstrual este regulat.De obicei vine pe data de 20 a lunii(si cateodata cu doua zile inainte), dar eu mi-am restrans perioada nefertila, iar zilele "libere la sex"(protejat) sunt cele 4 zile de dupa menstruatie si cele 5-6 de dinainte de menstruatie.Deocamdata nu am o viata sexuala activa si nici mult timp(si nici loc) pentru asa ceva.Incerc sa fac lucrurile cu cap, dar in acelasi timp si sa ma simt bine.
Pai, ciclul meu menstrual este regulat.De obicei vine pe data de 20 a lunii(si cateodata cu doua zile inainte), dar eu mi-am restrans perioada nefertila, iar zilele "libere la sex"(protejat) sunt cele 4 zile de dupa menstruatie si cele 5-6 de dinainte de menstruatie.Deocamdata nu am o viata sexuala activa si nici mult timp(si nici loc) pentru asa ceva.Incerc sa fac lucrurile cu cap, dar in acelasi timp si sa ma simt bine.
Nu calcula asa, s-ar putea sa iti scape cate ceva, , ,
Niciodata nu numeri in functie de cand ti s-a terminat menstruatia. Numeri incepand din prima zi de menstruatie. Si nici nu tii cont de data din calendar, daca vine la aceesi data (ca unele au 30 de zile, altele 31, sau chiar 28). Ci la acelasi nr de zile. Pur si simplu le numeri, incepand din prima zi cand vine si urmatoarea data cand iti vine. Daca ai acelsi nr. de zile, e ciclu regulat. E foarte bine ca il ai asa. Ia-ti un calnedar de buzunar si noteaza-ti cand ti-a venit in fiecare luna.
Ovulatia apare cam in a 14 zi, la un ciclu de 28 de zile, dar poate diferi de la o luna la alta, de la femeie la alta. Deci foarte sigure zilele de dupa menstruatie nu sunt, exista ovulatie si in a 9-a zi, rar, de exista. Acum se gasesc la farmacie teste ovulatie, ca cele ptr sarcina, ca sa te orienteze mai bine.
E bine ca incerci sa fii cat mai informata si sa nu te lasi dusa de val.
Sanatate!
PS. Da, culoarea nu e substanta :))
Niciodata nu numeri in functie de cand ti s-a terminat menstruatia. Numeri incepand din prima zi de menstruatie. Si nici nu tii cont de data din calendar, daca vine la aceesi data (ca unele au 30 de zile, altele 31, sau chiar 28). Ci la acelasi nr de zile. Pur si simplu le numeri, incepand din prima zi cand vine si urmatoarea data cand iti vine. Daca ai acelsi nr. de zile, e ciclu regulat. E foarte bine ca il ai asa. Ia-ti un calnedar de buzunar si noteaza-ti cand ti-a venit in fiecare luna.
Ovulatia apare cam in a 14 zi, la un ciclu de 28 de zile, dar poate diferi de la o luna la alta, de la femeie la alta. Deci foarte sigure zilele de dupa menstruatie nu sunt, exista ovulatie si in a 9-a zi, rar, de exista. Acum se gasesc la farmacie teste ovulatie, ca cele ptr sarcina, ca sa te orienteze mai bine.
E bine ca incerci sa fii cat mai informata si sa nu te lasi dusa de val.
Sanatate!
PS. Da, culoarea nu e substanta :))
iti multumesc pentru ajutor!
Da, asa imi calculam, si zilele acelea mi-au aparut ca sigure.oricum, trebuie sa fiu foarte atenta.
Cumva sti dupa ce perioada dupa ce ti-ai inceput viata sexuala trebuie sa mergi la ginecolog?
Da, asa imi calculam, si zilele acelea mi-au aparut ca sigure.oricum, trebuie sa fiu foarte atenta.
Cumva sti dupa ce perioada dupa ce ti-ai inceput viata sexuala trebuie sa mergi la ginecolog?
Poti sa mergi oricand vrei. De acum, macar la 2 ani sa faci PAP si analiza secretiei. Si noteaza-ti pe o hartie tot ce vrei sa intrebi ginecologul, ca acolo uiti si apoi ramai nelamurita. Iar pe forumuri sunt multe povesti.
Sa fii sanatoasa!
Sa fii sanatoasa!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 558Intarzierea menstruatiei!
- 4menstruatia redusa cantitativ
- 7am ramas cu burta mare?
- 3este normal ca dupa 2-3 saptamani de la contact sa ai simptome de sarcina?
- 34menstruatia dupa intreruperea anticonceptionalelor?
- 6Cauza intarzierii menstruatiei
- 5Karissa si menstruatie foarte putina
- 5sangerare 43 ani
- 4pot ramane insarcinata in prima zi de dupa terminarea ciclului?
- 6Tratament pentru candidoza - il pot face si in timpul menstruatiei?
- 18ciclu menstrual
- 2Am avut menstruatia luna trecuta, luna asta doar 2-3 picaturi
- 2ciclu neregulat sau regulat
- 1Menstruatie maronie si putina
- 0menstruatie cateva zile si apoi nu a mai venit deloc...
- 6Ciclul... mi curge extrem de putin
- 1Sunt însărcinată?
- 2Sangerarea continua la 13 zile de la inceputul menstruatiei
- 3Posibillitate de sarcina ?
Mai multe informații despre: ciclul menstrual menstruatia redusa cantitativ
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: