Maxilar încleştat şi ganglion lateral la maxilar
Fetiţa mea are 15 ani şi cântă mult la flaut (e la liceul de muzică). Acum 5 luni i s-au încleştat muşchii din zona maxilarului şi a gâtului, încât de-abia mai putea să mănânce. Am vizitat un doctor ortodont şi i-a recomandat flamexin pentru inflamaţie. O prietenă de familie care este profesionistă în domeniul masajului i-a deblocat muşchii şi apoi a avut un repaus de aproape 2 luni.
Acum, fetiţă se plânge de muşchi încleştaţi sub mandibulă şi în ultimele 3 săptămâni a acuzat o durere de gingii. În acelaşi timp i-a apărut un ganglion pe lateralul maxilarului aproape de încheietură.
Am fost la un alt doctor ortodont şi i-a făcut o imagistică 3D pentru a vedea dacă nu cumva cauza ar fi de la măselele de minte. În radiografie nu sunt urme a măselelor de minte.
Am fost şi la urgenţe de trei ori în perioada aceasta şi de două ori nu au ştiut unde să o trimită. În final au trimis-o la ORL. De acolo răspunsul a fost că nu e de domeniul respectiv.
Ce spedialist ne recomandati sa consultam? Care ar putea diagnosticul cel mai probabil?
Acum, fetiţă se plânge de muşchi încleştaţi sub mandibulă şi în ultimele 3 săptămâni a acuzat o durere de gingii. În acelaşi timp i-a apărut un ganglion pe lateralul maxilarului aproape de încheietură.
Am fost la un alt doctor ortodont şi i-a făcut o imagistică 3D pentru a vedea dacă nu cumva cauza ar fi de la măselele de minte. În radiografie nu sunt urme a măselelor de minte.
Am fost şi la urgenţe de trei ori în perioada aceasta şi de două ori nu au ştiut unde să o trimită. În final au trimis-o la ORL. De acolo răspunsul a fost că nu e de domeniul respectiv.
Ce spedialist ne recomandati sa consultam? Care ar putea diagnosticul cel mai probabil?
1 comentarii
Buna seara,
Mergeti la un chirurg OMF. Este posibil sa fie oboseala musculara sau trismus.
Mergeti la un chirurg OMF. Este posibil sa fie oboseala musculara sau trismus.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Maxilar -blocat-
- 1nu pot deschide gura mai mult de jumate
- 0crispatii tmj
- 2artroza temporomandibulara dreapta
- 1artroza temporomandibulara dreapta
- 4Mi s-a inclestat gura, simteam limba umflata in gura, inima imi batea mai repede
- 3Spasme si inclestari involuntare de maxilar
- 7Maxilar inclestat si durere amigdale, gat; ganglion umflat
- 3Ma doare mandibula
- 1Problema articulatie temporo-mandibulara
- 2Dureri de ureche dupa interventie stomatologic
- 1Articulatie temporo-mandibulara
- 3Dureri de masea de minte si maxilar blocat
- 0Dureri ale madibulei
- 2Blocarea maxilarului de la o incrustare dentară onlay
- 1Dureri maxilo-faciale
- 1Cracmente maxilar partea dreaptă
Mai multe informații despre: inclestarea maxilarului articulatia temporo-mandibulara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: