Simptome de Prediabet?Măsurarea glicemiei.

27-01-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Mi-am cumpărat și eu un glucometru.Imi puteti spune cand trebuie luata glicemia și cât de des?După masa sau pe nemâncate?De cate ori?Eu am o greutate de 133 kg(poza e veche) acum și trigliceridele mi-au ieșit 288 însă colesterolul e bun, simt și în corp că aș avea un prediabet(ultima data la analize glicemia a ieșit 104)deoarece mănânc mă simt satul și peste jumătate de oră simt câteodată senzația de foame iar și mănânc gen carne și carbohidrati.
Cum poți să simți foame când deabia mănânci ?Are legătură cu diabetul nu?Nu mi se întâmplă foarte des dar în ultimul timp cam îngrijorător că a fost cam de cateva ori.Un lucru e sigur trebuie sa nu mai mănânc dulciuri și să beau sucuri și asta e ceva cu impact emoțional pentru mine.
Mulțumesc!
4 comentarii
0
31-01-2022, ora 09:59
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Mi-a ieșit ieri 107 și azi 127 (dar azi mâncasem lapte și niște migdale și după mi-am luat-o )
0
02-02-2022, ora 03:34
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Azi am avut 104 pe nemâncate.
0
03-02-2022, ora 08:17
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Acum, azi mi-a ieșit 105.
0
03-02-2022, ora 19:48
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Ti-am zis ca ti-am raspuns amanunte acum 2-3 zile pe privat ce trebuie sa faci, ca m-ai intrebat pe privat, citeste acolo si raspunde-mi daca vrei.
Ai verificat privatul ?

105 e prediabet usor pe nemancate, trebe sa iasa sub 100 in mod normal.
Si iti mai zis ci aici daca n-ai vazut mesajul privat:

Faci asa:

1 - La 10-12 ore de la o masa cu carbohdrati gen paine, cartofi, paste, orez sau dulciuri (nu lapte si migdale), iei glicemia si notezi, deci doua masuratori in zile diferite.
2 - Mananci o masa cu carbo cand mananci, si iei la 1 ora si la 2 ore de la masa si notezi.
3 - Cand te ia foamea aia dupa ce zici ca abia ai mancat, iei iar, sa vedem cat este atunci, sa vedem de ce ti-e foame atunci, fie e prea mare glicemia fie prea mica.

Si vi si-mi zici rezultatele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.