Diabet?

23-02-2024
Iulikk
Nu este medic/terapeut
Iulikk
Bună ziua, mi-am făcut de curând analize medicale, tensiune mare de de 180/105.Am primit tratament. Glicemia 151.Mi-am luat acasă timp de 3 zile, dimineața, valori de 168, 178, 176.Seara 111, 135, 140.Mentionez ca am o greutate de peste 100 kg și 45 de ani. Poate fi diabet? VA MULȚUMESC!
5 comentarii
1
23-02-2024, ora 09:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Sigur este diabet.
Trebuie sa va adresati unui medic diabetolog.
1
23-02-2024, ora 11:55
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Valorile glicemiei pe care le-ai menționat sunt mai ridicate decât intervalul normal pentru glicemia a jeun (pe nemâncate), care este de obicei sub 100 mg/dL, și pentru glicemia postprandială (după masă), care ar trebui să fie sub 140 mg/dL la 2 ore după masă. Valorile pe care le-ai înregistrat dimineața (168, 178, 176 mg/dL) sunt deosebit de ridicate și indică o hiperglicemie. Valorile serale pe care le-ai menționat (111, 135, 140 mg/dL) sunt mai apropiate de limita superioară a intervalului normal sau ușor peste aceasta.

Având în vedere aceste valori ale glicemiei, precum și tensiunea arterială ridicată și greutatea corporală, există un risc crescut pentru diabetul zaharat de tip 2. Diabetul zaharat este diagnosticat când:

1. Glicemia a jeun este de 126 mg/dL sau mai mare.
2. Glicemia la 2 ore după încărcătura cu 75g glucoză (testul de toleranță la glucoză orală) este de 200 mg/dL sau mai mare.
3. Glicemia aleatorie (la orice moment al zilei, fără a ține cont de ultima masă) este de 200 mg/dL sau mai mare și sunt prezente simptome tipice diabetului (sete excesivă, urinări frecvente, foame excesivă, pierdere neintenționată în greutate, oboseală).
4. Hemoglobina glicozilată (HbA1c) este de 6.5% sau mai mare.

Este important să discuți aceste rezultate cu un medic, care poate recomanda efectuarea unor teste suplimentare, inclusiv testul HbA1c, pentru a confirma diagnosticul de diabet. De asemenea, medicul tău îți poate oferi sfaturi personalizate privind modificările stilului de viață necesare pentru gestionarea glicemiei și a tensiunii arteriale, inclusiv dietă, exerciții fizice, și, dacă este cazul, medicație.

Controlul greutății, alimentația sănătoasă și activitatea fizică regulată sunt aspecte cheie în gestionarea și prevenirea diabetului de tip 2. Este important să iei măsuri cât mai curând posibil pentru a reduce riscul de complicații pe termen lung asociate cu diabetul și hipertensiunea arterială.
1
23-02-2024, ora 12:08
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Nu numai ca aveti diabet, dar si hipertensiune si obezitate. Acestia sunt cei mai gravi factori de risc pentru sanatate si ii aveti pe toti.
Va recomand sa luati masuri de urgenta.
1
23-02-2024, ora 21:13
Iulikk
Nu este medic/terapeut
Iulikk
Da este diabet. Am hemoglobina glicozilata 7, 93.Urmeaza sa merg la medic. VA MULȚUMESC!
0
27-02-2024, ora 08:53
Iulikk
Nu este medic/terapeut
Iulikk
Bună ziua. Glicemia la copiii în jur de 8 ani, dimineața, cât ar trebui sa fie? La ei sunt diferențe de valori fata de adulți? Va mulțumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: