Mancarime si jena in gat

De aproximativ 3 luni atunci cand vorbesc mai mult la telefon (5-6 min) sau cand ma asez in pat, simt o mancarime infioratoare in gat dupa care raman cu o jena ce nu imi trece decat daca iau pastile cu albastru de metil sau inghit ceva, aceste simptome reaparand dupa putin timp. Am incept sa si tusesc, o tuse seaca, ce vine din gat. Am facut un exudat faringian pentru candidoza (la recomandarea medicului de familie) dar mi-a iesit negativ. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, pentru ca nu stiu ce sa mai fac.
3 comentarii

Din păcate, nu vă pot da un sfat în cunoştinţă de cauză din atât de puţine date. Dar aş avea o rugăminte personală la dv: unde găsiţi pastile cu albastru de metil ? Din păcate, la farmaciile pe care le cunosc nu se găseşte acest medicament, de care mulţi pacienţi de-ai mei ar putea beneficia. Mulţumesc.

pt. gramacristina
simjptomele descrise sunt caracterisitice unei faringite atrofice ( cu mucoasa faringiana uscata, iritata)
trebuie exclus complet din alimentatie Tot ce tine de acru, acidulat si fructe citrice
inhalatii si gargara dupa masa.
Vit A si E in orice forma doriti intern si local
consult la Gastrologie ( cu siguranta este o problema )
simjptomele descrise sunt caracterisitice unei faringite atrofice ( cu mucoasa faringiana uscata, iritata)
trebuie exclus complet din alimentatie Tot ce tine de acru, acidulat si fructe citrice
inhalatii si gargara dupa masa.
Vit A si E in orice forma doriti intern si local
consult la Gastrologie ( cu siguranta este o problema )

Va multumesc foarte mult pentru promtitudinea raspunsurilor. Pastilele la care ma refer se numesc Decasept si contin, printre altele, albastru de metilen.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3am niste mancarimi in ambele urechi, apoi mi se duce mancarimea in gat...
- 124tuse seaca persistenta
- 5Mancarimi gat + tuse seaca
- 1Am o senzatie de rece in gat si un pic de mancarime
- 4Tuse seaca pe perioada rece
- 1Mancarimi ale nasului si in cerul gurii
- 1Mâncărime în gat pe gingii pe limba însoțite și de usturimi
- 24Mucus, nod, mancarime in gat, tuse seaca - simptome LPR (silent reflux)
- 6Mincarime in gat
- 1Problema sanatate: mâncărime pe gât nu este foarte mare, și este urmată de tuse
- 1Mancarime ureche-gat
- 0Mâncărime in gat
- 5Mancarime cerul gurii, gat, urechi, sranut, nod in gat, mucus
- 3Pentru mancarime in gat dinspre cerul gurii inspre gat
- 0Probleme la respiratie
- 1Mancarime in gat resimtita si in ureche
Mai multe informații despre: mancarime in gat