mancarime puternica pe maini...va rog sa ma ajutati

19-07-2013
roxana_90
Nu este medic/terapeut
roxana_90
Buna ziua,
Am o intrebare la dvs si va rog din suflet sa ma ajutati pentru ca nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma mai duc. In urma cu 8 luni am facut cea mai proasta alegere posibila si anume sa-mi pun unghii cu gel. Acum 4 saptamani am mers la intretinere ca de obicei si dupa ce am plecat mi-a aparut o mancarime foarte puternica la baza unghiei (pe deget, exact sub cuticula), apoi niste basici foarte mici care aveau lichid in ele si eram rosie si umflata in zona respectiva. Am mers la farmacie si mi s-a dat baneocin unguent si clotrimazol si mi s-a spus sa ma dau cu ambele. Dupa ce m-am dat cateva zile mi-a trecut dar ramasese foarte uscata zona respectiva si ma decojeam. Am stat asa deoarece am crezut ca asa e normal sa se vindece. Acum o saptamana am fost iar la intretinere si nu am avut nimic dupa ce am plecat de acolo, dar cand am ajuns acasa m-am dat preventiv cu baneocin si clotrimazol de frica sa nu patesc acelasi lucru. La cateva minute de la aplicare a inceput sa ma manance pielea foarte rau in zona respectiva pe deget si am mers la farmacie si mi s-a dat fenistil gel si aerius pastile. Gelul nu si-a facut efectul, doar putin mi-a amortit degetele si a vazand ca nu au niciun efect am mers la medic a doua zi, si mi-a dat elocom unguent si mi-a zis sa-mi iau un sapun de la Avene si apa termala de la Avene pt mancarimi. Nu a avut niciun efect apa termala pt mancarimi si cred ca elocomul nu a facut decat sa inrautateasca situatia deoarece mi s-a extins mancarimea si mi-au aparut pe degete niste bubite din acelea mici care se simt mai mult la atingere. dar foarte multe si pe tot degetul aproape. Dupa aceasta patanie, am mers iar la medic, la altul de data aceasta, si mi-a zis k nu poate sa-mi mai dea nimic pt ca nu stie exact ce am si mi-a dat trimitere sa-mi fac teste, un examen micologic pe care l-am efectuat acum 2 zile deoarece am asteptat sa dispara cremele din piele pt a nu influenta rezultatul. Rezultatul a iesit negativ si imediat am mers la un consult la un alt medic la o clinica privata si mi-a zis sa ma dau in fiecare seara cu locoid. Ma dau de 2 seri cu acest unguent si isi face efectul in zona respectiva, imediat sub unghie si incepe sa se vindece, sa se cicatrizeze si arata mult mai bine dar mancarimea persista pe toate degetele si mai ales pe lateralele lor. Ar putea fi vorba de o alergie? Va rog si pe dvs sa va dati cu parerea si sa-mi spuneti daca mai sunt si alte teste pe care as putea sa le fac. Am inteles ca cel bacteriologic nu pot sa-l fac pt k nu are de unde sa-mi recolteze lichid si clar nu e o bacterie. Daca este vorba de o alergie care sunt optiunile mele acum? Va rog sa ma ajutati
Astept raspunsul dvs. Multumesc anticipat!
11 comentarii
0
20-07-2013, ora 22:22
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
@roxana, abia ai inceput tratamentul, trebuie sa se duca tot gelul, fa tratament 10 zile si mergi iar la medicul care te trateaza...o sa fie bine daca dispare cauza.
0
21-07-2013, ora 12:06
roxana_90
Nu este medic/terapeut
roxana_90
Va multumesc frumos pt raspuns...in momentul asta iau si tratament pt alergii si anume claritine dimineata si xyzal seara dar a inceput sa se extinda mancarimea pe tot corpul desi ieri mi-am dat gelul jos (a ramas foarte putin deoarece era periculos pt unghia mea sa mi-l dea pe tot odata si ramana descoperita din prima). o sa se duca la spalare din cate mi-a zis manichiurista dar nu-mi explic de ce tot persista mancarimea asta si se mai si extinde si simt ca claritine-ul si xyzal-ul nu fac fata.
0
04-05-2014, ora 13:43
nanet
Nu este medic/terapeut
nanet
Buna. Se pare ca si eu am aceeasi problema. De 2 luni ma lupt cu aceasta alergie. Am fost la doctor dar se pare ca face experienta pe mine. Tratamentele facute sunt ineficiente. Problema cea mai grava este ca eu sunt manichiurista, construiesc unghii cu gel. Si vreau nu vreau, ca sa intru in contact cu produsele care imi provoaca alergia. Pentru prima data alergia a inceput in momentul in care am inceput sa folosesc Clinerul de la Cupio, sau cel putin asa am banuit. Am evitat sa-l mai folosesc si am inceput sa ma protojez folosind manusi. Dar nici asa nu am rezolvat problema pentru ca, dupa cum pare, talcul din manusi sau latexul nu facea decat sa agraveze situatie. Nopti nedormite din cauza mancarimi... degete unflate... pliele uscata care creapa provocand rani dureroase... un chin ce sa ma zic... Acum folosesc manusi fara talc antialergice. Chit ca nu mai folosesc Clinarul respectiv se pare ca am devenit foarte sensibile, pentru ca simtomele apar inclusiv de la accetona pura. Singura solutie care ar fi, e sa renunt la meseria mea... ceea ce e ultimul lucru la care as dori sa ma gandesc. Am inteles ca aceasta alergie ar avea ceva legatura inclusiv cu sintemul imunitar scazut si ma gandesc chiar sa fac o cura de vitamine, se speram ca va da rezultate.
Deci nu esti singura care are o astfel de problema. Pentru tine ar fi poate mai usor sa rezolvi aceasta situatie:
1 - renuntand la unghiile tecnice...
sau daca unghiile tecnice iti plac asa de mult
2 - propune-i manichiuristei ca in loc de clinar (lichidul care se foloseste pentru stergerea stratului lipicios care ramane dupa uscarea gelului, sau la fixarea acestuia), sa foloseasca spirtul medicinal care este si el un degresant. Acest lucru ar fi o alternativa in cazul in care esti alergica doar la Cliner.
Daca alergia continua sa apara chiar si folosind spirtul in loc de cliner inseamna ca esti alergica si la alte produse folosite in constructia cu gel, iar in acest caz din va trebuii sa renunti definit la unghiile cu gel.
0
15-06-2014, ora 11:32
munecalina
Nu este medic/terapeut
munecalina
Salut si eu am avut problema bubitelor si a mancarimilor dupa punerea unghiilor cu gel...nu puteam dormi era insuportabila mancarimea si la farmacie mi-a dat alcool mentolat...mi a dat o sensatie de o usoara ardere..dar in comparatie cu mancarimea era f bn...asa ca am putut dormi..si mai iau cate o pastila pe zi de Loratadina...sper sa va ajute..
0
01-08-2016, ora 16:59
Nicoleta Simulov
Nu este medic/terapeut
Nicoleta Simulov
Buna ziua,

ma confrunt cu aceeasi problema de aproximativ 1 an.
Nu am avut probleme pana atunci, cu toate ca imi pun unghii tehnice de vreo 6 ani.
De fiecare data am facut aceeasi alergie, am fost la medic si mi-a dat Elocom insa se pare ca nu are efect de fiecare data. Prevenit, inainte sa imi fac unghiile si dupa aceea am luat Claritine, insa se pare ca degeaba.
La inceput cand am facut iritatie, a functionat, acum se pare ca nici metoda aceasta nu mai functioneaza.
Mi-am cumparat gel antialergic, si tot degeaba.
Ieri, mi-am facut unghiile cu oja semipermanenta iar azi-noapte nici nu am putut sa dorm de la mancarime.
Se pare ca nu de la primer sau cleaner este problema, ci de la vreo substanta pe care o contine gelul sau oja semipermanenta. Sunt disperata ca deja nu mai stiu ce sa fac, o manichiurista mi-a spus ca poate fi si de la praf, insa praf se face si cand imi pilesc unghiile pur si simplu, deci nu cred ca poate fi de la praf.
Am incercat toate varaintele, cu primer, fara primer, fara cleaner, cu cleaner, gel anitalergic, doar oja semipermanenta si nu mai stiu ce variante sa incerc.
Ca sfat pentru persoanele care au astfel de probleme (testat de mine) - daca totusi aveti mancarmime dupa ce va puneti unghiute sau incercati alte variante si apar aceste iritatii si mancarimi, dati repede unghiile jos sau oja semipermanenta, si stati cu mainile in apa foarte rece ( ajuta pe moment la trecerea senzatiei de mancarime, si desumfla degetele).
Eu voi renunta la unghii tehnice si la oja semipermanenta, se pare ca doar ma maltratez si nimic altceva.

Am scris acestea pentru ca stiu ce dureroasa este senzatia si sper sa va ajute.

Daca gaseste cineva solutia, sper sa scrieti aici.

Multumesc si mult success si sanatate tuturor.

Aveti grija de voi !
0
09-01-2019, ora 12:33
Ana Dima
Nu este medic/terapeut
Ana Dima
Buna!Si eu am patit la fel.Numai ca de la luna la luna alergia s-a agravat.La ultima aplicare de gel, a doua zi au aparut mancarimile la ungii apoi s-a extins la maini ca in cateva ore sa imi apara pe fata o zona rosie, cu basicute mici si mancarimi insuportabile.Mi-am dat imediat unghiile jos., dar mancarimile inca persista doar la maini, cu o intensitate mai mica.Am folosit cele mai bune geluri, primer fara acid dar tot degeaba.Se pare ca fac alergie la ceva ce se regaseste in toate gelurile, indiferent de calitate.Sau poate de la lampa sa fie.Inainte de expunere ma dadeam cu crema protectie solara factor protectie 50.Daca afla cineva vreun remediu va rog sa postati!
0
22-01-2019, ora 22:10
LoreNNA25
Nu este medic/terapeut
LoreNNA25
Buna seara ! Aceasta problema o am si eu. Ani la rand am purtat gel pe unghii. Usor, usor a inceput sa apara o mancarime pe maini care tinea o zi si apoi trecea. Era suportabil insa, acum doua luni a fost cu umflaturi ale degetelor si mancarime groaznica, piele uscata si sensibila. Am zis sa fac o pauza pana la vara dar nu am avut astampar si acum doua seri mi’am pus din nou. Mancarimea a reaparut usor la nici doua ore de la aplicare dar am rezistat pana a doua zi seara cand din nou s’au umflat degetele si ma dureau. Am dat gelul jos aseara iar azi dimineata m’am trezit cu cateva pete rosii pe fata si gat. Pe maini mancarimea s’a diminuat considerabil dupa ce am luat un Aerius dar pe gat si fata inca ma mai mananca. Nu am dat cu nimic. Aveti vreun sfat pt mine ? Va multumesc si va doresc o seara frumoasa !
0
04-02-2019, ora 20:17
LucyannaA
Nu este medic/terapeut
LucyannaA
Bună! Și eu am aceeași problema. Am vorbit cu o manichiurista și mi-a spus ca a schimbat lampa și nu a mai avut probleme cu clientele. Acum folosește lampa led. Vreau sa va întreb dacă a încercat cineva sa schimbe lampa și dacă s-a văzut vreo ameliorare după schimbarea lămpii.
0
10-02-2019, ora 19:03
Lorena Ariana
Nu este medic/terapeut
Lorena Ariana
Buna, aceeași problema o am și eu. Acum cativa ani mi-am pus unghii cu gel și pur și simplu am zis ca înnebunesc de la mâncărimi. Am făcut pauza 2 ani și ieri mi-am pus dinou unghi cu gel. Totul ok pana azi-noapte m-am trezit de la mâncărimi am zis ca o iau razna, știam ca trebuie sa scap foarte repede de gelul de pe ele ca altfel ma agravez ( acum câțiva ani am făcut alergie și nu am vrut sa renunț la gel așa ca de la degete mi sa extins pana pe fata pe gât inclusiv in cap am avut bubițe mici cu apa și cu o mâncărime extraordinar de puternica) așa ca m-am pus și le-am ros pana le-am dat pe toate jos ( intr-o ora ) cum am scăpat de ele m-am spălat pe mâini cu apa fiarta pentru ca simt ca ma scărpina. Și mâncărimile s-au ameliorat au erupt pe toate degetele dar nu mai am mâncărimea aia și se duce.. ce recomand eu trecând prin experiența asta de 5 ori este sa Renunțați la gel și la semipermanent pentru ca va faceti rău singure. Asta e am acceptat ideea ca o sa îmi lipesc unghi false la evenimente și aia e.
0
24-02-2019, ora 10:59
Loredana Iuliana
Nu este medic/terapeut
Loredana Iuliana
Buna fetelor. Fac unghii cu gel si fac alergie, dar doar la mana cu care degresez. Asta nu e doar motivul, ci si atunci cand imi fac si unghiile mele. Am început să fac alergie de cand am folosit base coat (care are acid) pe unghiile mele.Am tratat besicutele si mancarimea cu fluocinolon si nidoflor, si a trecut. Am inlocuit base coatul cu bonder fara acid, si am schimbat clinerul (cu cel care îl foloseam inainte si nu făceam alergie) si am facut iar unghii la fete dar curios ca nu am facut iar alergie. Eu cred ca are legatura clinerul cu base coatul cu acid.
0
26-02-2019, ora 08:31
Nicoleta Simulov
Nu este medic/terapeut
Nicoleta Simulov
Buna fetelor,

Raspunsul este : renunțați la gelul clasic si folositi gel organic ( tip powder).
Le-am incercat pe toate ( KiaraSky, Sns, revelnails) dar am rămas la NuGenesis si KiaraSky.
Este cea mai buna solutie, eu asta am facut si nu mai am probleme.
Nu se foloseste lampa si nici soluții care atacă unghia.
Va pup si sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  • Cercetătorii identifică mecanismul care stă la baza mâncărimii alergice și cum poate fi blocat
  •