Mancarime
Buna ziua! Am si eu o problema!Ma mananca pielea dar cum sa zic, nu este o mancarime constanta ma ia pe unele zone si e de ajuns doar sa ma ating cu o mana in zona unde ma mananca si imi trece imediat.Chestie e ca mama mi-a zis ca a schimbat balsamul de la rufe si ma gandesc ca pot fi alergic la acel balsam.Intrebarea mea este: pot fi alergic la acel balsam si din cauza asta cand port hainele spalate cu acel balsam sa ma manance pielea?(pe corp nu am absolut nimic nici roseata)(ma mananca pielea inclusiv cateodata si pe fata, simt niste furnicaturi sa zicem) cum pot trata asa ceva?Eu nu sunt in tara si nu ma pot duce la medic acum si de aceea va intreb! Multumesc!
1 comentarii
Este posibil să fie de la balsam... Dar trebuie să apară doar când porți hainele spălate cu el, sau noaptea dacă lenjeria de pat e spălată cu balsamul.
Adică ori de câte ori atingi o haină ce fost spălată cu el, ar trebui să apară reacția alergică, și numai atunci.
Poți verifica... Încearcă să pui o picătură foarte mică de balsam direct pe piele, pe partea anterioară a antebrațului și vezi ce se întâmplă... Dacă apare o roșeață și mâncărime relativ instant ( la maxim 2-3 minute după aplicare ) atunci e clar răspunsul... Dar atenție că nu e obligatoriu ca reacția să fie în același loc în care ai pus balsamul... Poate să apară și la distanță...
Dacă el e de vină... există un singur tratament, spălare fără balsam... Sau schimbat cu altul...
Adică ori de câte ori atingi o haină ce fost spălată cu el, ar trebui să apară reacția alergică, și numai atunci.
Poți verifica... Încearcă să pui o picătură foarte mică de balsam direct pe piele, pe partea anterioară a antebrațului și vezi ce se întâmplă... Dacă apare o roșeață și mâncărime relativ instant ( la maxim 2-3 minute după aplicare ) atunci e clar răspunsul... Dar atenție că nu e obligatoriu ca reacția să fie în același loc în care ai pus balsamul... Poate să apară și la distanță...
Dacă el e de vină... există un singur tratament, spălare fără balsam... Sau schimbat cu altul...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Ma mananca pielea foarte tare iar dupa ce ma scarpin iar ma mananca, iar si iar
- 7mancarimi ingrozitoarea:(( help
- 5-ma mananca- intre gat si urechi.
- 4Mancarimi brate, pete rosii
- 3bubite mici si rosii care imi dau o senzatie de mancarime foarte mare
- 8Alergie sau boala a pielii?
- 13mancarimi groaznice ale pielii
- 4Mancarimi ale pielii
- 13mancarimi si bubite
- 3leziuni cutanate si mancarimi in sarcina
- 3basicute pe corp asociate cu mancarimi.
- 10Bube pe piele
- 7Mancarimi de piele si insomnii
- 4alergie... bubite rosi foarte mici si multe care imi provoaca mancarimi
- 2Piele uscata, bubite, mancarimi.
- 7bubite asemanatoare piscaturilor de tantari
- 0Urticarie, mancarimi de piele si lipsa de aer
- 3Mancarime piele pe fond nervos
- 0Imi cade parul, unghiile se rup si ma mananca pielea
- 2Posibil Iritatie cu mancarimi
Mai multe informații despre: Alergiile cutanate Mancarimea pielii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: