Ma obsedeaza ca nu fac nimic, imi este greu sa fac unele lucruri pe de alta parte.
Am 20 de ani si sunt studenta la psihologie.
Am aflat cate ceva despre obsesii, dar ma confrunt si eu cu ele.
Ma obsedeaza ca nu fac nimic, imi este greu sa fac unele lucruri pe de alta parte. Uneori nici nu am rabdare, ca de exemplu de televizor, de unele lecturi.
Stiu ca o solutie ar fi autosugestia, dar uneori obsesiile mele depasesc si logica, sunt ca ceva de care nu pot scapa.
Am aflat cate ceva despre obsesii, dar ma confrunt si eu cu ele.
Ma obsedeaza ca nu fac nimic, imi este greu sa fac unele lucruri pe de alta parte. Uneori nici nu am rabdare, ca de exemplu de televizor, de unele lecturi.
Stiu ca o solutie ar fi autosugestia, dar uneori obsesiile mele depasesc si logica, sunt ca ceva de care nu pot scapa.
5 comentarii
Ceea ce descrieti dvs. nu seamana cu obsesiile din tulburarea obsesiv-compulsiva. Mai multe amanunte m-ar ajuta sa-mi dau seama ce se intampla.
Intr-adevar, nu este o obsesie "din aceea".
Evident ca te deranjeaza faptul ca nu faci nimic, pentru ca la 20 de ani sunt atatea lucruri pe care le poti face !
Inteleg ca nu ai gasit inca ACTIUNEA care te preocupa (acolo in profunzime), si care te impiedica sa te ocupi de altele, devenite prin contrast mult mai putin importante.
"Obsesiile" tale depasesc logica fiinca sunt o semnalizare inconstienta ca ar fi ceva de facut (interesant, potrivit pentru tine si important) pe care deocamdata nu il faci. Ca un beculet rosu care semnalizeaza ceva.
(descoperind asta, vei face un mare pas vizavi de facultatea pe care o faci...vei intelege un anumit mecanism...)
Andrei
Evident ca te deranjeaza faptul ca nu faci nimic, pentru ca la 20 de ani sunt atatea lucruri pe care le poti face !
Inteleg ca nu ai gasit inca ACTIUNEA care te preocupa (acolo in profunzime), si care te impiedica sa te ocupi de altele, devenite prin contrast mult mai putin importante.
"Obsesiile" tale depasesc logica fiinca sunt o semnalizare inconstienta ca ar fi ceva de facut (interesant, potrivit pentru tine si important) pe care deocamdata nu il faci. Ca un beculet rosu care semnalizeaza ceva.
(descoperind asta, vei face un mare pas vizavi de facultatea pe care o faci...vei intelege un anumit mecanism...)
Andrei
Doamna doctor Constantinescu, ma refeream la faptul ca ma obsedeaza cate ceva si greu mi-l scot din minte, spre exemplu din copilarie sufeream de plictiseala si pana in prezent sunt chinuita de aceasta stare putin infantila, uneori nu am rabdare de nimic si se instaleaza aceasta plictiseala. apoi apare ideea ca nu fac nimic care iar ma chinuie.
Sunt o fire care pune totul la inima, prapastioasa si pesimista.
De invatat invat greu, nu ma pot concentra prea mult timp.
Multumesc pentru interventie.
Sunt o fire care pune totul la inima, prapastioasa si pesimista.
De invatat invat greu, nu ma pot concentra prea mult timp.
Multumesc pentru interventie.
ti-ai raspuns singura: "infantila". are dreptate andreiEQL. nu ai gasit inca actiunea, lucrul care iti place mult si care te atrage. incearca la facultate sa gasesti ceva placut- voluntariate, lucruri care sa te faca sa te concentrezi pe altii si mai putin pe tine.
si eu am suferit in copilarie de astfel de probleme, dar in alt mod, adica mie imi era frica sa nu fac rau persoanelor dragi mie...nu stiu si nu pot sa explic ceea ce se intampla cu mine...pur si simplu imi era frica sa raman singura in casa cu fratele meu mai mic de exemplu pentru ca imi era frica sa nu cumva sa ii fac vreun rau...uneori simteam ca nu imi dorem sa fac anumite lucruri sub nici o forma si totodata simteam o frica enorma gandindu-ma ca as putea sa le fac fara sa vreau, era ca si cum imi impunea cineva sa fac ceva si eu nu puteam sa opun rezistenta, nu stiu daca ma intelegeti...dar acea perioada a trecut si nu am mai avut astfel de probleme de atunci...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10Boala sau manipulare
- 25Am devenit foarte timida!
- 4suntem impreuna de doi ani, ea este foarte anxioasa, paranoica, obsesiva si depresiva
- 15Credeti in "farmece"?
- 10urgent ajutor de la psiholog
- 16Obsesiile religioase pot deveni bolnavicioase!
- 51Sindromul Borderline - sfaturi
- 11deznadejdea, lipsa increderii de sine si trecerea de la o stare la alta
- 7Tulburarea de personalitate schizotipala
- 5Tulburare psihica
- 10Senzatie de minte tulbure
- 3problema psihica, rog a mi se da un sfat !!!!
- 0Tulburare de comportament/ personalitate multipla/ caracter diferit.
- 18Anxietate
- 3Obsesii
- 5Cum scap de obsesii si compulsii?
- 3Mi-E frica sa nu îi fac rău soțului meu, am nevoie urgent de ajutor :(
- 1Dubla personalitate
- 6Ce as putea sa am - gânduri despre suicid pe care nu mi le pot scoate din cap
- 3Obsesie fata de un guru/terapeut
Mai multe informații despre: Tulburarile de personalitate obsesia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: