Fosta lui prietena este insarcinata (copilul este a lui).. dati-mi un sfat!
Am un prieten, ne intelegem destul de bine, dar avem o problema, fosta lui prietena. Tocmai am aflat ca e insarcinata, noi doi ne iubim...dar acum eu sunt la mijloc, si n-as vrea sa renunt la el. Mi-a zis ca ne putem casatori si copilul ramane la noi, dar nu as prea fi de acord. El mi-a zis ca nu vrea sa renunte la mine, dar acum totul depinde de mine, dati-mi un sfat, ce sa fac, sa renunt la el?
6 comentarii
Oana, nu chiar totul depinde de tine... de pilda, tu nu poti lua o decizie in locul parintilor naturali ai copilului. Esti convinsa ca mama lui va dori sa ti-l dea tie? Adoptia unui copil este destul de anevoioasa, chiar si in conditiile in care mama lui ar fi de acord. Voi insiva trebuie sa indepliniti o serie de conditii (sanatate, stabilitate materiala si sociala, casatorie civila etc.). Apoi, gandeste-te in ce mod te va afecta pe tine aceasta schimbare... esti pregatita sa fii mama, ba chiar mama altui copil decat al tau? Parintii tai sunt pregatiti sa fie bunici?
Prietenul tau trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru acest copil (daca e sigur ca este al lui), iar tu trebuie sa te concentrezi pe ceea ce corespunde nevoilor tale.
Cu alte cuvinte, daca nu vrei sa renunti la el, nu renunta, ceea ce nu inseamna ca trebuie sa-i cresti copilul... asta este intre el si mama copilului, deci nu este decizia ta de luat.
Prietenul tau trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru acest copil (daca e sigur ca este al lui), iar tu trebuie sa te concentrezi pe ceea ce corespunde nevoilor tale.
Cu alte cuvinte, daca nu vrei sa renunti la el, nu renunta, ceea ce nu inseamna ca trebuie sa-i cresti copilul... asta este intre el si mama copilului, deci nu este decizia ta de luat.
Sincer, imi plac copii enorm de mult, dar nu cred ca sunt pregatita pentru un copil, nici material nici psihic, si mai ales daca nu e al meu. Acum am senzatia ca prietenul meu viseaza, sau cel putin el nu ma intelege, totusi a lasat o fata insarcinata, si fata aia e un copil(are doar 13 ani). Si daca nu vreau sa renunt la el, ce sa fac?
wow.ce fel de om e prietenul tau daca a lasat o fata de 13 ani insarcinata?????
mai bine s-ar duce la puscarie prietenul tau, iar tu mai bine ai muri in chinuri ca esti cam prea p******
imi cer scuze celor care se ocupa de forum, dar e abominabil modul de gandire al unora dintre "semenii" nostri
imi cer scuze celor care se ocupa de forum, dar e abominabil modul de gandire al unora dintre "semenii" nostri
Oana, uite ai primit niste raspunsuri reprezentative pentru modul in care societatea reactioneaza in astfel de situatii fata de cei implicati.
Acesta este inca un factor pe care trebuie sa-l iei in calcul.
Pe de alta parte, daca fata are 13 ani, orice decizie legata de situatia ei va fi luata de parinti sau apartinatori, mai putin de prietenul tau sau de tine.
In ceea ce ce-l priveste pe prietenul tau, sunt mari sanse ca o interventie legala sa-l salveze de orice dileme si sa-l aduca cu picioarele pe pamant.
Asta in cazul in care toata aceasta poveste este reala...
Acesta este inca un factor pe care trebuie sa-l iei in calcul.
Pe de alta parte, daca fata are 13 ani, orice decizie legata de situatia ei va fi luata de parinti sau apartinatori, mai putin de prietenul tau sau de tine.
In ceea ce ce-l priveste pe prietenul tau, sunt mari sanse ca o interventie legala sa-l salveze de orice dileme si sa-l aduca cu picioarele pe pamant.
Asta in cazul in care toata aceasta poveste este reala...
De ce sa renunti la el ? Lasa si cu copilul, nu te deranjeaza cu nimic, de ce sa nu fi deacord ?
E un copil ca oricare altul, daca vrei sa mai faci unul mai faci si ai doi, daca nu, nu, cum sa renunti la cineva care te iubeste doar ptr atat ? Voua femeile va plac copiii, deci este foarte okey, poate este mai okey ca te-a scapat de chinurile nasterii in caz ca vroiai copil, de perioada aia cand e foarte mic si e mai stresanta.
Aia e fosta prietena, nu mai are treaba cu ea acum.
Sa te deranjeze daca nu te iubea, daca te neglija, daca se ducea la ea, altfel nu ai de ce.
E un copil ca oricare altul, daca vrei sa mai faci unul mai faci si ai doi, daca nu, nu, cum sa renunti la cineva care te iubeste doar ptr atat ? Voua femeile va plac copiii, deci este foarte okey, poate este mai okey ca te-a scapat de chinurile nasterii in caz ca vroiai copil, de perioada aia cand e foarte mic si e mai stresanta.
Aia e fosta prietena, nu mai are treaba cu ea acum.
Sa te deranjeze daca nu te iubea, daca te neglija, daca se ducea la ea, altfel nu ai de ce.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10cred ca sotul meu e foarte bolnav
- 15sunt geloasa
- 5E foarte satisfacut daca o vede facind dragoste cu alti barbati?
- 21Problemele din viata noastra au mereu solutii
- 15ar putea sa isi dea seama?
- 5de abia m-am casatorit si sotul nu vrea sa faca dragoste
- 1Dupa 2 ani de casnicie suntem in pragul divortului
- 4ma poate cineva ajuta?
- 8sotul meu nu vrea sa faca dragoste cu mine
- 4M-am despartit de ea..
- 4Mai bine mor decat sa fiu gelos..
- 5vreau sa il recuperez dar nu stiu cum.va rog ajutati.ma
- 17ma simt vinovata ca nu il iubesc!!
- 4Poveste complicata ce sa fac?
- 19Cum sa procedez sa ne fie bine?
- 10Ce sa aleg, ce imi spune inima sau ce spun parintii?
- 6Iubire sau obsesie? Temeri!
- 8Cum sa-l recuceresc?
- 18Ajutor! Vorbeşte doar de suicid!
- 5Prietena mea s-a despărțit de mine, ce aș putea face ?
Mai multe informații despre: Relatia de cuplu relatii extraconjugale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: