Lovitura puternica la cap (urgenta medicala)

10-09-2021
Andreea_son
Nu este medic/terapeut
Andreea_son
Buna ziua! In prezent sunt in Bulgaria cu prietenul meu care a avut o lovitura foarte puternica la cap, care cel mai probabil a cauzat o comotie cerebrala. Mai jos o sa descriu pe scurt situatia in care ne aflam. Nu am reusit sa vedem inca un medic pentru ca asigurarea medicala a expirat cu cateva ore inainte sa ajungem la spital. Pentru ca nu avem banii necesari sa platim pentru ingrijiri medicale in Bulgaria, am ales sa intrerupem vacanta si sa plecam cat mai curand cu putinta. Problema este ca prietenul meu considera ca nu poate face fata drumului de intoarcere. Singura solutie care ne a mai ramas este sa cautam sfaturi pe site uri de specialitate, unde am aflat ca cel mai recomandat in situatii ca aceasta este ca persoana cu comotie cerebrala sa incerce sa se relaxeze si sa se linisteasca, sa evite activiatatile fizice sau chiar psihice solicitatante. El este o persoana extrem de incapatanata cand vine vorba despre binele propriu si considera ca cel mai bine pentru el in momentul de fata este sa ramana inca cateva zile in Bulgaria pentru a se linisti, insistand sa ramana singur. Ca simptome care ma ingrijoreaza ar fi: imposibilitatea de tine deschis unul dintre ochi, discurs incoerent si balbaiala, imposibilitatea de a se concentra si de a merge in linie dreapta (nu isi poate mentine echilibrul in timp ce merge). Am nevoie de un sfat legat de ce este cel mai bine sa facem: sa plecam cat mai curand sau sa fie lasat singur pentru a se linisti si a se calma, intrucat comotia a intervenit in urma unor certuri intre noi doi si el este extrem de insistent sa ramana de unul singur in vacanta pentru inca cateva zile, deoarece considera ca plecarea i ar afecta starea si ar face o sa se agarveze. Multmesc si astept un raspuns cat mai urgent!
2 comentarii
0
10-09-2021, ora 21:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Este o urgenta medicala. E posibil sa se fi format un hematom. Trebuie facut obligatoriu computer tomograf si stat 48 de ore in spital pentru observatie. E posibil sa i se dea tratament sau sa fie nevoie de operatie. Asigurarea incercati sa o faceti luni in Bulgaria.
Trebuie mers de urgenta la spital.
V-am scris ce mi-a spus un medic, eu nu sunt medic.
0
10-09-2021, ora 22:00
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Ce sa-ti spun eu , nu e bine ca sunteti departe, trebue sa faceti urgent un RMN, sa format un hematom care apasa pe centrii de care spui, vorbire echilibru, vedere . E o situatie f grava si trebue sa intrerupeti imediat si transportat de urgenta la neurochirurgie, cu cit mai repede cu atit mai bine pt urmatoarea perioada de recuperare. Nu stiu cum o sa faceti, dar e foarte grav ce simtome are si nu voebesc in necunostinta de cauza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lovitura la cap - ghid (ce să faci, evaluare gravitate)
  • Lovirea mingii cu capul din fotbalul profesionist - afectează cognitiv
  • Cercetătorii au inversat amnezia cauzată de leziuni repetate la nivelul capului la șoareci
  •