Lovitura cap copil 8 ani

02-08-2024
DanaIoanaAna
Nu este medic/terapeut
DanaIoanaAna
Fiica mea de 8 ani s-a intors astazi dn tabara si mi-a spus ca in urma cu 3 zile a alunecat in baie, a cazut pe spate si s-a lovit la cap de marginea dusului, de gresie. Zice ca a durut-o tare si a plans ( invataroarea nu i-a aplicat gheata, nu a facut nimic). Locul s-a umflat, foarte mult, zice ea. Spune ca in urmatoarele doua zile atunci csnd alerga sau sarea in trambulina o durea in partea din spate a capului pana la ureche. Acum a ajuns acasa, nu mai are umflatura la cap doar o zona dureroasa la atingere la spate in zona coastelor sus si care e vanata, cauzata tot de cazatura aceea. Va rog sa-mi spuneti daca credeti ca e cazul sa-i fac anumite investigatii si care ar fi acelea, incotro sa ma indrept.
1 comentarii
0
05-08-2024, ora 09:16
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Traumatismele la cap și la coloană pot fi serioase, în special la copii, așa că este important să le evaluăm cu atenție.

1. Examinare medicală imediată: Dacă fiica dumneavoastră s-a lovit la cap și a avut simptome precum durere care persistă la activitate, este esențial să o duceți la un medic pediatru sau la un departament de urgență pentru o evaluare amănunțită. Medicul va putea să verifice semnele vitale, să evalueze starea neurologică și să determine dacă există semne de alarmă care necesită investigații suplimentare.

2. Investigații recomandate:
- Radiografie toracică: Pentru a evalua zona vânătă și dureroasă de la nivelul coastelor. Acest lucru va ajuta la identificarea unei posibile fracturi costale sau a altor leziuni în zona toracică.
- Tomografie computerizată (CT) sau Rezonanță magnetică nucleară (RMN) craniană: Aceste investigații sunt indicate dacă există semne de gravitate cum ar fi vărsături, pierderi de conștiență, amețeli severe sau alte simptome neurologice. Chiar dacă aceste simptome nu sunt prezente, medicul poate recomanda aceste teste dacă evaluarea clinică inițială ridică suspiciuni.

3. Observație acasă: Dacă investigațiile inițiale sunt normale și medicul consideră că nu sunt necesare măsuri imediate suplimentare, va fi important să monitorizați simptomele acasă. Fiți atenți la:
- Schimbări în comportament sau nivel de conștiență.
- Apariția de dureri de cap persistente.
- Vărsături.
- Dificultăți de coordonare sau echilibru.
- Orice alte simptome noi sau agravate.

4. Control de urmărire: Indiferent de rezultatele inițiale, ar fi prudent să organizați un control de urmărire cu pediatrul ei, pentru a evalua evoluția simptomelor și pentru a exclude complicațiile care pot apărea ulterior.

Este bine să acționați cu precauție în cazul oricărui traumatism la cap, mai ales la copii, pentru a preveni complicațiile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lovitura la cap - ghid (ce să faci, evaluare gravitate)
  • Lovirea mingii cu capul din fotbalul profesionist - afectează cognitiv
  • Cercetătorii au inversat amnezia cauzată de leziuni repetate la nivelul capului la șoareci
  •