Lovitura genunchi!

12-10-2007
Raducluj
Nu este medic/terapeut
Raducluj
Buna!..sunt un tanar de 27 de ani..imi place f mult ciclismul. In urma cu 3 luni am avut un accident si am cazut in genunchi. Am facut repaus o sapt. timp in care rana de suprafata s-a vindecat.Apoi am inceput din nou antrenamentul.
Nu mai pot trece peste un anumit prag..ma dor genunchii si am observat ca nu numai de la efort..apare si atunci cand conduc sau stau intr-o pozitie(in masina) mai multa vreme.Am facut tot felul de tratamente cu antiinflamatoare si medicamente ptr mobilitate si nimic.
Mi-am facut radiografii si nu am nimic fisurat. Am fost si la un medic ortoped care mi-a zis ca n-are ce face si sa continui cu antiinflamatoare.
Acum sunt cam sceptic in privinta antiiflamatoarelor(locale) avand in vedere ca le folosesc de 3 luni.Am ajuns in faza in care as face orice sa-mi pot recapata forma fizica...va rog mult sa-mi dati un sfat si o parere cu privire la problema mea!
Multumesc!
8 comentarii
0
13-10-2007, ora 00:00
adrian k
Nu este medic/terapeut
adrian k
incearca si un RMN.se observa mai bine daca este sau nu ceva afectat.nu trebuie neaparat sa fie ceva fisurat.la nivelul genunchiului apar frecvent la sportivi probleme cu ligamentele si nu este de glumit cu ele.fa-ti toate investigatiile posibile si nu astepta.e posibil sa nu se rezolve de la sine.pana atunci incearca sa eviti efortul fizic(mersul pe bicicleta, alergatul, mersul pe teren accidentat etc.)si cand apar durerile maseaza-ti usor, circular zona genunchiului cu gheata(prosop fin cu gheata) cca 5 minute si apoi unge-te cu un antiinflamator.daca durerea e insotita de o iradiere pe coapsa e posibil ca nu genunciul sa fie problema.si schimba-ti medicul ortoped pt moment.cauzele durerii pot fi multe dar fara un consult de specialitate nu pot sa-ti dau mai multe sfaturi.incearca si un medic de recuperare.bafta!
0
27-10-2007, ora 00:00
dr. marineata
Identitate neconfirmată
dr. marineata
IRM genunchi bilateral poate oferi informatii importante despre meniscuri, ligamente, structuri articulare frecvent afectate de traumatisme si pe care radiografiile nu le pot vizualiza. un examen clinic corect poate sugera afectarea acestor structuri, dar confirmarea este adusa tot de o investigatie imagistica de mare finete, cum este IRM (cunoscut mai frecvent ca RMN).
0
09-01-2011, ora 20:12
iunica
Nu este medic/terapeut
iunica
Buna seara! Acum doua saptamani am cazut pe gheata si m-am lovit mai jos de genunchi. Nu m-a durut foarte tare. Dar dupa doua ore genunchiul s-a umflat si simteam niste intepaturi f. puternice. Am fost la urgente, am facut radiografie si nu am nimic fisurat. Am luat Tramodol si m-am uns cu Nurofen.Nu mai am dureri puternice, dar am o umflatura sub genunchi ( ca un cucui ) pe care daca o ating este dureroasa, iar piciorul lovit este mai rece decat celalalt. In jurul umlaturii care este de culoare rosiatica sunt f. putin vanata. Nu cred ca ma-m exprimat f. clar, dar poate puteti sa ma lamuriti. Multumesc.
0
09-01-2011, ora 21:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este absolut imposibil de precizat un diagnostic in absenta unui examen clinic local. Poate fi o fractura, poate fi o entorsa, sau poate fi doar o contuzie. Cum le-am putea oare diferentia fara un examen clinic??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Ante-Picior
0
10-01-2011, ora 19:32
iunica
Nu este medic/terapeut
iunica
Multumesc pentru raspuns. Am sa incerc sa-mi fac timp sa merg la un control clinic.
0
14-04-2011, ora 22:01
zoliator
Nu este medic/terapeut
zoliator
Raducluj,
Poti te rog sa-mi spui ce sa mai intimplat cu genunchiul tau? Cred ca sint in aceeasi situatie in care te aflai tu in momentul respectiv.
Multumesc anticipat si numai bine!
0
14-04-2011, ora 23:28
Raducluj
Nu este medic/terapeut
Raducluj
Problema am avut-o in urma cu 3-4 ani. Am facut un RMN la o clinica particulara din Cluj.(cam 100$) cu interpretare cu tot. Se pare ca am avut ceva la menisc. Am facut ce mi s-a recomandat...frectii cu creme antiinflamatoare, m-am dat cu bicicleta dar n-am mai fortat, exercitii de incalzire eventual inainte de turele mai lungi.
In principiu trebuie sa-i oferi timp sa se vindece. Acum dupa 4 ani mai am cateodata dureri cand se schimba presiunea din aer, dar destul de rar.
Nu pot zice ca am mai revenit la forma dinainte dar macar ma pot da cu bicicleta cat vreau iar cand conduc nu ma mai doare deloc. Sunt sigur ca se poate face si fizioterapie doar ca eu n-am investigat foarte adanc latura asta din motive financiare.
Bafta si multa sanatate!
0
02-05-2011, ora 19:10
zoliator
Nu este medic/terapeut
zoliator
Multumesc mult!
Bafta si tie, numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.