Logopedie

22-06-2012
LilianaU
Nu este medic/terapeut
LilianaU
Buna ziua!
Am un baietel de 2 ani si 6 luni care nu pronunta, inca, propozitii simple, asa cum ar fi trebuit sa se intample la aceasta varsta!Spune cuvinte simple gen:mama, tata, lapte, apa..si alte cateva dar..cam atat!Este un copil vioi, vesel care altel...'vorbeste' mult dar nu intr-o 'limba' cunoscuta si de noi, parintii! Este cazul sa ma ingrijorez?Ar trebui sa merg cu el la un logoped?
Va multumesc!!
3 comentarii
0
23-06-2012, ora 07:54
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
buna ziua,
CAND era fiul meu EXACT de aceeasi varsta,
am mers, da, EU am mers cu el la medic si mi-am facut griji..
CE mi-a raspuns?
-"SI ce ati dori? sa va recite din poeti la varsta asta?...e deajuns"..
si a avut dreptate.
dupa 3 ani..si-a dat drumul si a vb muuuuuulte...
DAR, eu vb mult ziua cu el,
provocandu-l la diferite raspunsuri..
sa va traiasca-sanatos
cele bune
0
23-06-2012, ora 10:57
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Etape in dezvoltarea vorbirii la copii mici
In dezvoltarea unui copil, se diferentiaza cateva etape importante dupa care se poate urmari in linii mari dezvoltarea normala a vorbirii.

7 luni - 1 an: in aceasta etapa copilul intoarce capul in directia zgomotelor fara nicioi problema, recunoaste cuvinte simple ce desemneaza obiecte des folosite ("biberon", "jucarie"); gangureste si incearca sa silabiseasca; pronunta unul sau doua cuvinte chiar daca neclar.

1 - 2 ani: in aceasta perioada copilul stie deja cateva parti ale corpului si le poate numi la cerere; urmeaza comenzi simple si raspunde la intrebari simple; arata pozele unei carti in functie de cuvintele ce le desemneaza; spune din ce in ce mai multe cuvinte progresul putand fi observat lunar; foloseste intrebari cu unul sau doua cuvinte.

2 - 3 ani:pana la3 ani copiii pot distinge semnificatiile cuvintelor; pot primi comenzi duble ("ia cartea si pune-o pe masa"); stiu cate un cuvant pentru aproape orice lucru; compun propozitii de maxim 3 cuvinte pentru a pune intrebari si pentru a discuta despre ceva; denumeste frecvent obiectele
Tinand cont de cele mentionate mai sus si avand in vedere ca am un copil de 1 an si 4 luni si cunosc foarte multi copii de o varsta apropiata de a fiicei mele care rostesc cuvinet de genul mama, tata, apa, de la 7-8 luni, cred ca este totusi cazul sa cereti sfatul unui pediatru.Nu neaparat sunt motive de ingrijorare, dar paza buna trece primejdia rea.
0
23-06-2012, ora 11:36
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
http://pediatruldebuzunar.blogspot.ro/
http://www.pediasan.ro/
Astea-s doua site-uri cu specialitatea pediatrie, unde doctorii raspund in 2-3 zile la absolut toate intrebarile.Pe romedic medicii raspund la foarte putine intrebari.Pe mine m-au ajutat foarte mult sfaturile lor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul