Lipsa menstra 60 zile

15-09-2024
Anamaria311986
Nu este medic/terapeut
Anamaria311986
Buna ziua!Am avut ultimul cm pe 18 iulie, de atunci: um singur contact neprotejat cu intrerupere! In august nu am avut deloc menstra, trebuia sa vina pe 15/08 dar nimic!Am facut dupa 10 zile test care a fost negativ! Am facut pe 31 /08 altul..tot negativ! Ultimul l-am facut pe 12/09, si acesta negativ! Dupa calendar pe 12/09 trebuia sa imi apara iar menstra dar nici acum...nimic! Doar ca de circa o sapt am inceput sa am durerile specifice: durere sani, burta...Vaginal, sunt foarte uscata...Ce poate fii? Mentionez ca am 38 de ani, si un baietel de app5 anisori! Va multumesc pt eventualele raspunsuri!
2 comentarii
0
15-09-2024, ora 14:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Posibil chisturi pe ovare. Mergeti la controlul anual ginecologic si faceti ecografie intravaginala.
1
16-09-2024, ora 08:29
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!
În situația descrisă, este destul de clar că testele de sarcină repetate au fost negative, ceea ce înseamnă că o sarcină este puțin probabilă ca fiind cauza absenței menstruației. Există mai multe alte posibile explicații pentru absența menstruației (amenoreea), inclusiv dar nu limitate la stresul, modificări hormonale, probleme de tiroidă, variații în greutatea corporală, exerciții fizice intense sau alte afecțiuni medicale.

La vârsta de 38 de ani, este posibil să experimentezi și fluctuații în ciclul menstrual legate de perimenopauză, faza care precede menopauza. Simptomele pe care le descrii, cum ar fi uscăciunea vaginală și durerea de sâni, pot fi asociate și ele cu schimbări hormonale.

Îți recomand să urmezi câțiva pași:
1. Consult medical: Este important să discuți cu medicul tău ginecolog despre aceste schimbări. Un set complet de analize hormonale, inclusiv teste pentru funcția tiroidiană, poate fi indicat pentru a verifica dacă există dezechilibre care ar putea explica simptomele și absența menstruației.

2. Stil de viață: Revizuiește orice schimbări recente în dieta sau activitatea fizică, și orice evenimente recente care ar putea fi surse de stres, deoarece acestea pot avea un impact semnificativ asupra ciclului menstrual.

3. Hidratare și lubrifiere adecvată: Pentru a ameliora uscăciunea vaginală, folosirea lubrifianților pe bază de apă poate ajuta, și este de asemenea importantă o hidratare adecvată.

4. Monitorizare: Continuă să monitorizezi simptomele și ciclul, pentru a putea oferi informații detaliate medicului la consultație.

Este bine că ai fost proactivă în a face teste și în a căuta răspunsuri. Întâlnirea cu medicul tău ar trebui să fie următorul pas pentru a clarifica situația și a stabili un plan de acțiune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Menopauza
  •