Limba crăpată si dureroasa+gâtul rosu fără durere
Am început prin nas înfundat si jena în gât, pe care le-am tratat cu Tantum verde, strepsils, neoangin, etc.Le-am tratat si dupa vreo 5 zile, a apărut arsura pe limba si cerul gurii, inflamatie la nivelul lor si limba foarte crăpată.Am fost la medic, mi-a spus că poate fi faringita si mi-a dat Zinnat si Aerius.Dupa 7 zile de antibiotic, situația este aceeasi(rosu in gât, nedureros si limba crăpată si dureroasa).Nici cea mai mica schimbare.Am făcut gargara cu bicarbonat, apa sărată, m-am dat cu Gengigel, decasept, glicerina boraxata...Aceasta situatie persista de 2 saptamani, fara nicio ameliorare.De 2 zile si fetita mea de 10 ani.se plânge de aceleasi lucruri.Are limba cu niste bubite mici rosietice, ca niste puncte, si cerul gurii+limba dureroase(îmi spune că o ustura, la ea nu pare crăpată, este neteda).Ma jenez sa ma întorc la med de fam deoarece mi-a spus sa incerc trat cu Zinnat sa vedem cum merge si apoi mai vedem, doar ca mi-a sugerat sa fac si testul Covid întai si apoi ne auzim.Pot fi simptome de Covid ?Nu doresc să fac testul, mi-e teama de internarea în spital pt 24 ore.
2 comentarii
nas infundat, rosu in gat, deranj in gat...mi se intampla si mie sa le am des din cauza infectiei provocata de alergia la praf pe care o am. cand am simptomele astea fac exudat pt nas si gat si deseori rezultatul pt ele este infectie cu stafilococ. poti incerca si tu sa faci aceste teste ca masura preventiva
Buna seara
Faceti ex micologic lingual, exudat faringian si nazal. Poate fi viral, nu neaparat covid.
O seara buna
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Faceti ex micologic lingual, exudat faringian si nazal. Poate fi viral, nu neaparat covid.
O seara buna
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4O posibila laringita?
- 5rezultat exudat faringian, va rog o parere!
- 46Limba crapata si dureroasa
- 7simptom ciudat
- 8Otita la copii
- 12rosu in gat frecvent
- 6nasuc infundat, raceala, temperatura, rosu in gat...
- 4mi-am fript limba... este crapata si foarte dureroasa
- 6copilul meu face des rosu in gat
- 3sunt disperata... am rosu in gat si ma ustura, am luat ospen si azitromicina
- 6fetita de 4 ani raceste foarte des (aproape in fiecare luna)
- 0raceala sugar 1luna si 3 sapt
- 1rosu in gat, febra
- 1Limba crapata.
- 2Gat sensibil, nas infundat, secretii in gat
- 2Ajutor
- 3Limba crăpată dureroasa și umflata
- 0Rosu in gat la bebe de 2 luni
Mai multe informații despre: rosu in gat limba crapata