Ajutati-ma va rog: dureri intestinale in special dupa mese

12-04-2024
bogdanbgd99
Nu este medic/terapeut
bogdanbgd99
buna ziua. am fost diagnosticat cu h. pylori, am facut un tratament cu antibiotice iar dupa tratament, pentru un timp, am avut dureri in zona intestinelor. am facut niste controale, probe de scaun si mi s-a ca zis totul e normal doar ca inflamatia este un pic peste masura normala. dupa acest tratament cu antibiotica am facut candidoza bucala. am urmat apoi tratament cu nystatin, nu a functiont, apoi am luat pentru 2 saptamani fluconazol 50mg, nefunctionand nici acesta. dupa tratamentul cu fluconazol mi-au reaparut durerile intestinale in special dupa mese. mentionez ca nu sunt in tara. medicii de aici mi-au mai dat inca odata fluconazol timp de 2 sapatamani, dar nu as mai vrea sa iau avand in vedere ca nu trece candidoza iar durerile abdominale ma gandesc ca sunt din cauza antibioticelor cara au omorat toata flora intestinala. momentan iau ceva probiotice si vitamine. daca aveti vre-un sfat v-as fi recunoscator. multumesc mult.
1 comentarii
0
15-04-2024, ora 14:59
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!

1. Restabilirea florei intestinale: Antibioticele utilizate în tratamentul infecției cu H. pylori pot distruge flora intestinală benefică, ceea ce poate duce la simptome precum dureri abdominale și disbioză intestinală. Continuarea suplimentării cu probiotice este o idee bună. Asigurați-vă că probioticele pe care le utilizați conțin tulpini dovedite științific că ajută la restabilirea florei intestinale, cum ar fi Lactobacillus acidophilus și Bifidobacterium bifidum.

2. Dietă adecvată: O dietă bogată în fibre, cu multe fructe, legume, cereale integrale și evitarea alimentelor grele sau foarte procesate poate ajuta la ameliorarea simptomelor. Alimentele fermentate, cum ar fi iaurtul sau kefirul, pot fi de asemenea benefice.

3. Hidratare adecvată: Consumul suficient de lichide este crucial, mai ales când se iau antibiotice și antifungice, pentru a ajuta la detoxifierea organismului și la menținerea unei bune funcționări a intestinelor.

4. Reevaluare medicală: Dacă simptomele de candidoză bucală persistă în ciuda tratamentului cu Nystatin și Fluconazol, ar fi indicat să discutați din nou cu un medic. Uneori, poate fi necesară ajustarea dozei sau schimbarea medicamentului. De asemenea, este important să se confirme că simptomele sunt de fapt cauzate de candidoză și nu de altă afecțiune.

5. Gestionarea stresului: Stresul poate exacerba simptomele gastrointestinale. Practici precum meditația, yoga sau exercițiile fizice ușoare pot ajuta la reducerea stresului și la ameliorarea simptomelor.

6. Evaluarea pentru alte condiții: Dacă problemele persistă, ar fi util să se exploreze și alte cauze posibile ale simptomelor dumneavoastră, cum ar fi sindromul intestinului iritabil sau alte afecțiuni inflamatorii intestinale.

Este esențial să mențineți o comunicare deschisă cu medicul dumneavoastră și să urmați recomandările acestuia, ajustând tratamentul în funcție de răspunsul dumneavoastră la terapie și evoluția simptomelor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Candidoza pe limbă - cum o recunoști și tratezi
  •