Leziuni de Gastrită cronica moderată arii de atrofie și metaplazie intestinală Tip complet
Buna ziua,
Am primit un rezultat la biopsia de la endoscopie și sunt f confuza, nu știu dc trebuie sa ma îngrijorez rău sau..?
Concluziile sunt:
LEZIUNI DE GASTRITĂ CRONICA MODERATA, CU ACTIVITATE MARCATĂ, CU MICROARII DE EROZIUNE, CU ARII DE ATROFIE, CU METAPLAZIE INTESTINALĂ DE TIP COMPLET LA NIVELUL UNUIA DINTRE FRAGMENTE, Hp PREZENT DIFUZ (+ + +)
si 3 + intr-o paranteza
Pana acum am luat de 2 ori tratament cu antibiotic, iar acum am doar omeprazol timp de o luna... e suficient pt diagnosticul asta?????
Am primit un rezultat la biopsia de la endoscopie și sunt f confuza, nu știu dc trebuie sa ma îngrijorez rău sau..?
Concluziile sunt:
LEZIUNI DE GASTRITĂ CRONICA MODERATA, CU ACTIVITATE MARCATĂ, CU MICROARII DE EROZIUNE, CU ARII DE ATROFIE, CU METAPLAZIE INTESTINALĂ DE TIP COMPLET LA NIVELUL UNUIA DINTRE FRAGMENTE, Hp PREZENT DIFUZ (+ + +)
si 3 + intr-o paranteza
Pana acum am luat de 2 ori tratament cu antibiotic, iar acum am doar omeprazol timp de o luna... e suficient pt diagnosticul asta?????
3 comentarii
Menționez ca nu vreau sa mi zica cineva o schema de tratament.. poate o recomandare de medici ce M-ar putea ajuta in problema mea, pentru ca eu ce am citit pe site-URI e ca acest diagnostic ar fi cancer gastric...
Din rezultatul histopatologic reiese prezenta infectiei cu HP (intens pozitiv), care inca nu este eradicat. Modificarile descrise nu sunt tipice de cancer, metaplazia si atrofia sunt prezente in leziunile de tip gastrita ele putand retroceda dupa un tratament antibiotic corect. In astfel de cazuri recomand monitorizare anuala prin endoscopie digestiva superioara (gastroscopie).
Va mulțumesc frumos pentru lămuriri și promptitudine, mi-ați făcut noaptea mai linistita! Sa va dea Dumnezeu sănătate multă!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2gastrita cronica
- 11gastrita cronica - sfat si pentru mine
- 15nu pot lua BONVIVA.ce sa fac? ROG RASPUNS!
- 5am nevoie de ajutor - gastrita cronica atrofica
- 6Gastrita acuta sau cronica?
- 2gastrita cronica si intoleranta la gluten - ce pot sa mananc?
- 1Gastrita
- 6Dureri de stomac
- 1Gastrita cronica si un polip gastric de 5-6 mm - e grav?
- 4Gastrita Cronica
- 2Gastrita cronica interstitiala usoara cu hiperplazie foveolara si duodenita cronica - tratament natu
- 1Endoscopie și durere mare de gat
- 1Gaze, dureri abdominale, gastrita, endoscopie făcuta
- 1Durere mare șold noaptea
- 4Sfinter esofagic defectuos, gastrita cronica si metaplasia intestinala
- 2Probleme cu absorbtia, slabire, probleme dentare
Mai multe informații despre: Gastrita cronica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: