Laringe incarcat
De aproape un an am senzatii repetate de laringe incarcat si iritat, la inceput foarte rar, o data pe luna, dar recent apare aproape in fiecare seara. Incepe cu senzatia de inflamare, simt aerul rece, si ma irita, apoi simt ca si cum trebuie sa imi dreg glasul sa curat gatul, numai ca nu se duce nimic, se agraveaza starea de gat incarcat in zona laringelui. Se termina cu disparitia iritatiei si cu eliminare de secretii albe cand dreg glasul. Toate fazele astea dureaza uneori multe ore, nu pot nici dormi.
Am avut o rinita cronica si am urmat tratament, s-a ameliorat, respir bine pe ambele nari.
Nu am fumat niciodata, nu prea beau alcool nici bauturi reci sau acidulate.
Nu consum citrice sau alimente acre - acide. Mai mult accent pe legume, fructe gen mere pere kiwi banane, salate, cereale, peste, foarte rar oua branza si carne. Iau suplimente frecvent, cum ar fi ulei de catina, calciu, vit D3, B-uri etc
Ce sfat imi dati?
Multumesc anticipat.
Am avut o rinita cronica si am urmat tratament, s-a ameliorat, respir bine pe ambele nari.
Nu am fumat niciodata, nu prea beau alcool nici bauturi reci sau acidulate.
Nu consum citrice sau alimente acre - acide. Mai mult accent pe legume, fructe gen mere pere kiwi banane, salate, cereale, peste, foarte rar oua branza si carne. Iau suplimente frecvent, cum ar fi ulei de catina, calciu, vit D3, B-uri etc
Ce sfat imi dati?
Multumesc anticipat.
4 comentarii
1 sa citesti despre Asocierea corecta a alimentelor. unele combinatii tot pot da hiperaciditate gastrica si reflux
2 ultima masa de fructe si dulciuri la 17.00
3 cina la 19-20.00 fara otet, lamai, usturoi... si dupa cina..nu se mai consuma nimic
4 la culcare un antiacid de supt
5 gatul trebuie hidratat cu faringo sprey
2 ultima masa de fructe si dulciuri la 17.00
3 cina la 19-20.00 fara otet, lamai, usturoi... si dupa cina..nu se mai consuma nimic
4 la culcare un antiacid de supt
5 gatul trebuie hidratat cu faringo sprey
Vreti sa spuneti ca este boala de reflux gastroesofagian? Simptomele acestei afectiuni sunt senzatie de arsura retrosternala, regurgitatia, disfagie, durere la inghitire, dureri toracice, dureri in gat, globus, insa automat primele doua se intalnesc in toate cazurile - arsura retrosternala si regurgitatia.
Nu am niciunul din aceste simptome!
In plus am un regim alimentar atent, nu consum dulciuri, alcool, fructe doar dimineata...
O sa merg la un consult gastro, dar nu prea cred ca am aceasta afectiune avansata la stadiul de BRGE
Senzatiile pe care le am sunt cele de raceala in gat, cu inflamare laringe si chiar mai jos de laringe uneori. Dupa ce trece starea de inflamare, raman cu o secretie suparatoare aproape pe tot parcursul zilei, trebuie sa imi dreg vocea permanent.
Multumesc
Nu am niciunul din aceste simptome!
In plus am un regim alimentar atent, nu consum dulciuri, alcool, fructe doar dimineata...
O sa merg la un consult gastro, dar nu prea cred ca am aceasta afectiune avansata la stadiul de BRGE
Senzatiile pe care le am sunt cele de raceala in gat, cu inflamare laringe si chiar mai jos de laringe uneori. Dupa ce trece starea de inflamare, raman cu o secretie suparatoare aproape pe tot parcursul zilei, trebuie sa imi dreg vocea permanent.
Multumesc
Inca un lucru, la temperaturi sub 18 grade se agraveaza, practic nu pot iesi afara fara ca sa am o criza dupa aceea
daca tastezi pe google. Tractul digestiv !!!
o sa vezi ca Gatul, faringele face parte din tractul digestiv, are acelas nerv. N.Vag... si acelas sistem limfatic. !
deasemenea exitsta forme de INflamatie a tractulu digestiv care debuteaza subclinic.. fara simptome abdominale. Dar organismul ne da niste semne indirecte prin sistemul nervos autonom vegetativ.
abea peste cateva luni, , , daca omul nu intelege ce nu ii face bine... apar si simptomele digestive
o sa vezi ca Gatul, faringele face parte din tractul digestiv, are acelas nerv. N.Vag... si acelas sistem limfatic. !
deasemenea exitsta forme de INflamatie a tractulu digestiv care debuteaza subclinic.. fara simptome abdominale. Dar organismul ne da niste semne indirecte prin sistemul nervos autonom vegetativ.
abea peste cateva luni, , , daca omul nu intelege ce nu ii face bine... apar si simptomele digestive
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3problema in gat.. scuip flegma tot timpul
- 5problema in gat
- 1Gat iritat
- 1Secretia alba pe gat, si senzatie de rana pe faringe
- 1Infectie ?
- 3Durere gât
- 3Durere persistenta amigdale
- 2Senzatie de corp strain in gat si limba alba
- 2Esofagita de reflux gastroesofagian
- 7Buna ziua - durere in partea dreapta a gatului într-un singur punct
- 1ORL..Problema grava?